English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.UAE Wishlist

 
 
Thread Tools
Old 21 August 2004, 12:24   #1
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 559
what 'bout sprites ripper function ?

I want to create PC clone of Alien Breed - its possible to add sprites ripper function to winuae ? sprites ripper can rip sprites from savestate feature for example (sound ripper works perfectly) - so it can be used to create animated gif , web sites design etc.
wlcina is offline  
AdSense AdSense  
Old 21 August 2004, 17:07   #2
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 559
Sorry,I am trully lazy bastard, try to screenshots animation, e.g. turrican jumping, going, firing, crouching, rotating for both sides. The same with enemies, and other animated objects. Especially when at background is more sprites from game, and you dont know what part is part you want. I have all my life to get that sprites yup ? and programming the game.

I think sprites in savestate arent encoded, cause savestate is image of memory, and if game should be fast, engine doesnt have time to encode / decode sprites.
wlcina is offline  
Old 21 August 2004, 17:13   #3
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 559
err another question from lazy bastard: ripping music isnt illegal ?
wlcina is offline  
Old 21 August 2004, 17:31   #4
oldpx
 
Posts: n/a
Output an avi and cut out sprites from each frame.
 
Old 21 August 2004, 17:35   #5
oldpx
 
Posts: n/a
My post gave me an idea. Being able to output video as a png sequence would be a cool addition and a possible one unlike a sprite ripper.
 
Old 21 August 2004, 19:14   #6
bippym
Global Moderator

bippym's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Derby, UK
Age: 39
Posts: 8,387
Send a message via Skype™ to bippym
Read this thread

Proggy in the zone (Hope Tomcat is cool with this!)
bippym is offline  
Old 21 August 2004, 20:22   #7
tomcat666
Retro Freak

tomcat666's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Slovenia
Age: 41
Posts: 957
Ofcourse I am, hope it is the newest version though (1.03 I think is the newest).

btw. the Memory dumps must be in UNCOMPRESSED state. I am not sure if the latest WinUAE can save the memory dump in this format, since I haven't tried it in a while, I know some of the previous versions could only save in Compressed format which is unusable for the ripper...
tomcat666 is offline  
Old 21 August 2004, 20:26   #8
tomcat666
Retro Freak

tomcat666's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Slovenia
Age: 41
Posts: 957
I just uploaded latest version 1.03 to the Zone... read the Readme, there is a little tutorial at the end.
tomcat666 is offline  
Old 21 August 2004, 20:47   #9
bippym
Global Moderator

bippym's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Derby, UK
Age: 39
Posts: 8,387
Send a message via Skype™ to bippym
Wicked

What's new? (maybe I should read eh!)
bippym is offline  
Old 21 August 2004, 21:43   #10
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 559
whats "the zone" ?
wlcina is offline  
Old 21 August 2004, 21:51   #11
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 5,935
Look in the upper right corner, next to Log Out
Shoonay is offline  
Old 21 August 2004, 22:05   #12
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 559
thanks but :

wlcina, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons

:-( who can grant access to the zone ?
wlcina is offline  
Old 21 August 2004, 22:11   #13
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 5,935
Look at your control panel, and into Miscellaneous/Group Memberships and signup to The Zone!
Shoonay is offline  
Old 21 August 2004, 22:17   #14
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 559
I am bfu :-/
wlcina is offline  
Old 21 August 2004, 22:18   #15
Shoonay
Global Caturator
Shoonay's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Porando
Posts: 5,935
You mean, you've found it or not?
Shoonay is offline  
Old 21 August 2004, 23:05   #16
tomcat666
Retro Freak

tomcat666's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Slovenia
Age: 41
Posts: 957
Whats new? Hmm, I don't quite remember anymore... I remember adding some more options for Sprite grabbing and a different way of skipping bytes (you can select to skip bytes between bitplanes or whole pictures now).
tomcat666 is offline  
Old 22 August 2004, 09:18   #17
wlcina
Registered User
wlcina's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Czech republic
Posts: 559
omg ;-) I got a negative reputation for this thread. hmm.
wlcina is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need help with modeid-function Ratte Coders. General 6 17 August 2009 01:57
Mod ripper function Kodoichi request.UAE Wishlist 4 05 May 2006 13:41
Sorry bout this noob question jobro Coders. General 18 05 December 2005 05:06
Anyone know anything bout this ? stainy Amiga scene 8 04 January 2003 18:06
How ┤bout some CD│▓ Isos ? RetroMan Amiga websites reviews 12 12 January 2002 21:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18008 seconds with 11 queries