English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 06 June 2004, 13:30   #1
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 41
Posts: 17,696
WinUAE 0.8.27

WinUAE 0.8.27 released. http://www.winuae.net/

Bugs in 0.8.26 fixed:

- JIT-only crash when loading state file or loading new config on the fly
- crash when loading config and directory or no config file was selected
- ports-page uninitialized joystick/mouse radio buttons
- ignore files not having .uae-extension when scanning configuration file directory
- GUI works now with non-96DPI fonts
- possible crash when starting emulator or inserting/ejecting disks
- JIT compatibility problems with some games (for example
Alien Breed 3D II)
- debugger am-command
- "Priority=2!"-debug dialog
- disk image path/name text input

Older bugs fixed:

- centering improved
- hardfile error "tried to seek out of bounds"-message when hardfile was too small or blocksize was set to zero
- fullscreen D3D/OpenGL-mode ALT-TAB
- fixed forever repeating "...because desktop is too small for the specified window size.."
- saving config: always add (if missing) ".uae"-extension to config file name
- "exter_int_helper: unknown native action xxx"

New features:

- new rtg.library, 20-30 times faster Picasso96 pixel read
- don't add contents of zip file to disk history if zip only contains one supported disk image file
- compatibility fix for buggy programs that access non-existing memory in CIA address space
- MIDI can be selected without serial port
- full collision level implemented correctly (game "Rotor")
- AVIOutput tweaks
- improved compatibility (Back in Bizness, Total Triple Trouble)
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
Old 06 June 2004, 15:59   #2
fisken uno
Commodore's biatch
fisken uno's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Age: 36
Posts: 670
Yes! Can't wait to try this one out!
fisken uno is offline  
Old 06 June 2004, 16:16   #3
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Also looking on the UAE Discussion Board I see Peter Hutchison has released a new winuae.chm help file.

Download: Latest WinUAE.chm v1.9.3 Help File!
Paul is offline  
Old 06 June 2004, 16:37   #4
oldpx
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by winuae help file
Rule of thumb: Get a Pentium III or Athlon if you want full graphics and full sound at the same time.
*new* help file. Yeah, sure
 
Old 07 June 2004, 02:10   #5
oldpx
 
Posts: n/a
Quick save state function displays a message that says "WARNING: State saves do not support harddrive emulation." but that message pops under the emulator,(d3d-radeon card) forcing me to alt tab, rendering the "quick" part of the save function useless. In any case it's enough to have this warning only once isn't it? ("don't show this message again" thing)
 
Old 07 June 2004, 11:12   #6
StevenJGore
Amiga Fanatic

StevenJGore's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: West Yorkshire, UK
Age: 38
Posts: 477
Excellent stuff!

WinUAE is close to perfection now, IMHO, particularly since we got the new GUI!
What are the short and long term plans for it from this point on, just out of interest?


Quote:
new rtg.library, 20-30 times faster Picasso96 pixel read
This certainly seems a lot faster! I'm intrigued to know what the differences are, is it a recent modification specifically for WinUAE? Whatever it is, it's a welcome speed improvement!

Steve.
StevenJGore is offline  
Old 07 June 2004, 11:23   #7
RCK
Administrator

RCK's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Paris / France
Age: 38
Posts: 2,820
This release is
RCK is offline  
Old 07 June 2004, 13:47   #8
BenniP
?

BenniP's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Winnenden / Germany
Age: 31
Posts: 91
Great work Toni! Thank you.
The best WinUAE release ever.

Just wanted to post a bug report
But then I updated the rtg.library from 0.8.25 to the new 0.8.27 one.
And now it's running fine

BenniP is offline  
Old 07 June 2004, 16:40   #9
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 41
Posts: 17,696
Quote:
This certainly seems a lot faster! I'm intrigued to know what the differences are, is it a recent modification specifically for WinUAE? Whatever it is, it's a welcome speed improvement
I really don't know
Most Picasso96 improvements are done by Bernd Roesch.

Quote:
Quick save state function displays a message that says "WARNING: State saves do not support harddrive emulation." but that message pops under the emulator,(d3d-radeon card) forcing me to alt tab, rendering the "quick" part of the save function useless. In any case it's enough to have this warning only once isn't it? ("don't show this message again" thing)
ok, dialog should appear in front but why are you even trying to save states with harddisks? Loading them will only crash the Amiga quite soon..
Toni Wilen is offline  
Old 07 June 2004, 17:07   #10
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 41
Posts: 17,696
Quote:
What are the short and long term plans for it from this point on, just out of interest
Main goal is perfect A500 timing. CPU and blitter needs to be more cycle-exact, especially linedraw mode (problem with some demos/intros) but nobody seems to know how line-mode's DMA accesses really happen..

Other plans: more GUI updates, full separation of host and Amiga hardware configuration, "beginner"/"advanced"-GUI modes.
Toni Wilen is offline  
Old 07 June 2004, 17:10   #11
oldpx
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen
ok, dialog should appear in front but why are you even trying to save states with harddisks? Loading them will only crash the Amiga quite soon..
One word: WHDLoad

And it saves/loads with no problems in game because hard drives aren't really used once you preload the disks.
 
Old 07 June 2004, 17:11   #12
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 39
Posts: 5,708
I also use the Save State function with WHDLoad installs all the time...
CodyJarrett is offline  
Old 07 June 2004, 17:29   #13
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 41
Posts: 17,696
At least it should die after exiting the game or next time the game loads from HD.. (of course most games probably preload everything)

btw, why didn't anybody complain earlier? This message has been there since 0.8.23..
Toni Wilen is offline  
Old 07 June 2004, 18:05   #14
oldpx
 
Posts: n/a
Well I was not playing games on WinUAE for a while.
 
Old 07 June 2004, 18:35   #15
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 39
Posts: 5,708
I just sort of ignored it!
CodyJarrett is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 0.9.92 "WinUAE 1.0 public beta #3" Released! Jim News 2 23 December 2004 11:29
WinUAE - HD, and WinUAE Beats me Mr.B support.WinUAE 19 26 October 2003 17:49
WinUAE 0817r3-GUI dissappears/ WinUAE freezes. 7-Zark-7 support.WinUAE 2 23 December 2001 14:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19040 seconds with 11 queries