English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 28 October 2003, 13:59   #1
Amigaboy
 
Posts: n/a
Cd1200

Some of you may find this interesting.
http://gutjahr.free.fr/hardware/cd1200.html

Quote:
Amiga user Egon Kohlschütter has managed to fit both a CD-ROM and an IDE harddisk into the A1200's original case. The idea is to move the harddrive to the right of the case (to the position normally occupied by the internal disk drive) and put the CD-ROM to the left side of the case. The floppy drive had to be removed to gain the neccessary space (Egon uses an external drive now) and the case had to be slightly modified.
Pics and info on how to do it yourself are available at the link provided.
 
AdSense AdSense  
Old 28 October 2003, 14:09   #2
7-Zark-7
Zone Friend
7-Zark-7's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Brisbane/Australia
Posts: 1,240
Big grin

Ironic how Amiga & C64 programmers always squeezed every byte of memory to produce excellence, now they're shoe-horning it in a whole new way!
7-Zark-7 is offline  
Old 29 October 2003, 04:11   #3
Adeptus
epun umop ap!sdn
Adeptus's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 285
Quote:
The floppy drive had to be removed to gain the neccessary space (Egon uses an external drive now)
Didn't that modded "Amiga 1300" have CD, HDD, & FDD?
I guess this one is using a 3.5 inch HDD, & the other was 2.5 inch
Adeptus is offline  
Old 29 October 2003, 09:45   #4
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Quote:
Originally posted by Adeptus
Didn't that modded "Amiga 1300" have CD, HDD, & FDD?
I guess this one is using a 3.5 inch HDD, & the other was 2.5 inch
It would've been interesting to compare them, but the plans if I remember rightly for the A1300 were locked up in Fort Knox.
Bloodwych is offline  
Old 29 October 2003, 13:12   #5
rattus
Registered User
rattus's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Australia
Posts: 328
I could do it... I have all the parts and stuff... trouble is I'm too much of a wuss to take a dremel to my A1200's case! :eek
rattus is offline  
Old 30 October 2003, 15:47   #6
ElectroBlaster
Junior Member
ElectroBlaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Exeter, Devon, UK
Age: 43
Posts: 1,441
Send a message via ICQ to ElectroBlaster
That CD1300 amiga! it aint amazing, granted it looks good but it aint nothing to sit in awe at!

The things ive seen done with pc hardware make that amiga look like nothing more than what it really is! a case painted black with a laptop drive stuck in it! its easy to do the weblink: http://gutjahr.free.fr/hardware/cd1200.html shows how.

the plans if I remember rightly for the A1300 were locked up in Fort Knox

does it make it worth more? not too me as i wouldnt buy it personally! i would build my own instead! just about to visit a few local pc shops to see what laptop drives they have.

@rattus - Go for it! dont be a wuss and show us your modding skills
ElectroBlaster is offline  
Old 30 October 2003, 15:55   #7
Unknown_K
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Ohio/USA
Age: 49
Posts: 1,379
Send a message via ICQ to Unknown_K
I would never hack up my a1200 case since they are hard to find in the us if you screw it up.
Unknown_K is offline  
Old 30 October 2003, 16:14   #8
ElectroBlaster
Junior Member
ElectroBlaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Exeter, Devon, UK
Age: 43
Posts: 1,441
Send a message via ICQ to ElectroBlaster
yeh thats true! shame you cant just buy em new off the shelf
ElectroBlaster is offline  
Old 04 November 2003, 06:37   #9
staticgerbil
Registered User
staticgerbil's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: a / b
Age: 35
Posts: 87
Quote:
I would never hack up my a1200 case since they are hard to find in the us if you screw it up.
If you don't mind buying from over here (australia) check out http://www.anythingamiga.com/amiga/cat50_1.htm

I reckon they used to make a few new 1200's in towers and sell the cases.

[EDIT]
Sorry if anyone read this before. I had the wrong shop thats why i couldn't find them [/EDIT]

Last edited by staticgerbil; 04 November 2003 at 08:27.
staticgerbil is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Amiga CD1200 Project diablothe2nd Hardware pics 87 21 February 2015 22:31
CD1200 trackball help T_hairy_bootson support.Hardware 5 12 October 2011 18:08
Drivers for Alfadata CD1200 PCMCIA amigappc project.ClassicWB 1 03 January 2011 09:05
Alfa Data CD1200 Controller daimakaimura support.Hardware 4 06 August 2010 10:04
Amiga CD1200 Antiriad Retrogaming General Discussion 19 06 April 2003 00:55

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.23041 seconds with 11 queries