English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 02 October 2003, 05:16   #1
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
Frederic's Emulator inside and Emulator thread

iNES inside Basilisk Mac OS 8.1
Played Shadowgate for a while.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	heh.gif
Views:	576
Size:	91.5 KB
ID:	6004  
Fred the Fop is offline  
AdSense AdSense  
Old 02 October 2003, 05:21   #2
jmmijo
Junior Member
jmmijo's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: PDX
Age: 55
Posts: 2,355
Looks good Fred, very nice screeny

Now let me see if I get this straight:

1) You're running Basilisk which is a MAC emu on a Windows based machine ?!?

2) You then are running iNES which is an NES emu under Basilisk ?!?
jmmijo is offline  
Old 02 October 2003, 05:36   #3
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
Yep. At very good speeds too. Of course, I set the emu'd Mac at 256 MB Ram
Fred the Fop is offline  
Old 02 October 2003, 05:42   #4
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
And the screenie is really blurry. Size constraints here.
Fred the Fop is offline  
Old 02 October 2003, 21:48   #5
Severin
Registered User
Severin's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gloucester / UK
Posts: 700
Send a message via ICQ to Severin
I've done the following to get a speccy emulator to run slow enough...

Amiga -> mac -> amiga -> speccy
Severin is offline  
Old 02 October 2003, 22:04   #6
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
I tried to run Windows 3.1 in Baslisk and it was ok. I loaded some old DOs games not workable on XP and got them to run, but terribly slow.
Fred the Fop is offline  
Old 03 October 2003, 01:27   #7
ElectroBlaster
Junior Member
ElectroBlaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Exeter, Devon, UK
Age: 43
Posts: 1,441
Send a message via ICQ to ElectroBlaster
Funny enougth I decided to play with Virtual PC and installed win98se and then got a random beta of winuae running in a500 mode!

its running at 45 to 50fps but the sound is choppy as hell! but it does work

next im going to install a mac emulator so it will be PC> V-PC> MAC> lol
ElectroBlaster is offline  
Old 08 October 2003, 14:12   #8
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
Hey Lectro, if you need help with this mac emu set up, ask me.
Fred the Fop is offline  
Old 04 July 2004, 10:35   #9
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
Ok, gang. An update. This time, I have it like this:

Win XP professional > DOSBox > Arcadia 2001

I ran a emerson Arcadia emu inside DOSBox. Speeds, if using the DOSBox throttle option and editing the frameskip rate in the Aradia .cfg file, were decent.

The game, however, is ass-ugly.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Clipboard02.gif
Views:	283
Size:	11.8 KB
ID:	7073  
Fred the Fop is offline  
Old 04 July 2004, 14:26   #10
Marcuz
Wurk???
Marcuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: .
Age: 41
Posts: 5,185
Quote:
Originally Posted by Frederic
Hey Lectro, if you need help with this mac emu set up, ask me.
by the way, is basilisk any good? i used to work on a g3 running os 8 (i think) can you make some paragon? thanks
Marcuz is offline  
Old 04 July 2004, 14:40   #11
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
Quote:
Originally Posted by marco pedrana
by the way, is basilisk any good? i used to work on a g3 running os 8 (i think) can you make some paragon? thanks
I never emulated Mac on Mac. I used the Windows version, JIT enabled, on Windows 98 and XP and it is one of the best emulators I have ever used! It is
very fast, if one allocates enough RAM. CPU of 400 Mhz is fine!
It cannot emulate anything higher than OS 8.1, and limited to 68k emulation.
I highly recommend it, signore Pedrana.

Do you like elves? I do. Creepy, silly little elves. And yeah, ducks too. Marco, go buy a duck.

Fred the Fop is offline  
Old 04 July 2004, 17:14   #12
Marcuz
Wurk???
Marcuz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: .
Age: 41
Posts: 5,185
i like the kagonesti and silvanesti elves. they have good looking eyes. i like so much their eyes that i use to dig them out of their faces with my tea spoon. ohhh! glittering eyes! soo cool! me and my little duck happy now!

thanks for the info on basilisk
Marcuz is offline  
Old 07 August 2004, 09:40   #13
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
More DOSBox screenshots.

Massage, a Master System elu.

WinXP->DOSBox->Massage.

No, I did not cheat. That is NOT the god-awful DOS version of Afterburner.
That's the godawful SMSversion of Afterburner.
For the record, if you need to play Afterburner, try the MAME, Genesis and X68000 versions.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Clipboard01.jpg
Views:	238
Size:	102.0 KB
ID:	7284  
Fred the Fop is offline  
Old 22 August 2004, 19:55   #14
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
Here we have the Sega Master System game "Aladdin" running in Amiga (WinUAE) with the emulator AmiMasterGear. This emu is wonderful, with a clean GUI and high compatability. The speeds are superb! It did not feel as if there were TWO emulators at work here!

Download AmiMasterGear here.

http://www.arrakis.es/~joanant/amg.html

I am sorry, but for some reason I could not show the WinUAE emulator itself, but trust me, the screenshot is of the latest WinUAE release (0.91)!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Clipboard07.jpg
Views:	259
Size:	31.5 KB
ID:	7354  
Fred the Fop is offline  
Old 04 March 2006, 07:03   #15
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,655
Quote:
Originally Posted by Fred the Duck
Ok, gang. An update. This time, I have it like this:

Win XP professional > DOSBox > Arcadia 2001

I ran a emerson Arcadia emu inside DOSBox.
Aaargh, don't use that crusty old emu, try this one instead:

Win > WinUAE > AmiArcadia

A much better emulator, and for Amiga too!
Minuous is offline  
Old 04 March 2006, 10:29   #16
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
Thanks Minny, but I think that was the first and last time I bothered to run any Arcadia games
Fred the Fop is offline  
Old 04 March 2006, 10:52   #17
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,655
Well, people still play Atari 2600 games and the EA2001 certain craps all over that...

also that emulator gives people bad ideas about the Arcadia, they think it is accurately emulating it but it is very poor emulation, gives a bad name to the system...
Minuous is offline  
Old 07 March 2006, 06:03   #18
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 49
Posts: 2,802
Quote:
Originally Posted by Minuous
Well, people still play Atari 2600 games and the EA2001 certain craps all over that...

also that emulator gives people bad ideas about the Arcadia, they think it is accurately emulating it but it is very poor emulation, gives a bad name to the system...
I totally disagree.....the Arcadia is ass ugly, lame and weak. You really think it tops the 2600??
Fred the Fop is offline  
Old 07 March 2006, 12:37   #19
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: #DrainTwitterSpam
Age: 45
Posts: 2,284
Stella is a good WinXP A2600 emulator, but as Duck has said, games are still ugly...

Fred, search for Tickle emulator. Nice arcade amu that runs nicely from WinXP.
Anubis is offline  
Old 07 March 2006, 13:05   #20
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,038
u need to try Nesticle and Genecyst.
they were superb, and had great names.
keropi is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB HxC Floppy emulator and SD HxC Floppy Emulator by Lotharek on ext FDD dirkies Amiga scene 1 03 April 2012 01:08
One reason why I love the A1000 + clean up thread inside Paul_s Hardware mods 27 09 October 2010 13:36
THE Emulator (BBC emulator) xc8 Retrogaming General Discussion 2 27 April 2010 04:49
hi new to emulator need a little help dsedean New to Emulation or Amiga scene 7 01 August 2007 00:23
Need Emulator Unregistered New to Emulation or Amiga scene 9 21 August 2002 20:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.24839 seconds with 12 queries