English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 10 August 2003, 22:43   #1
Nyarlathotep
Zone Friend
Nyarlathotep's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 148
Error in copperlist?

The ZIP file is a small effect that works in WinUae 0.8.21R4 and doesn't work (properly) in 0.8.22.
Maybe a bug in copper emulation?
The copperlist is plain and simple:

dc.w $100,$200 ; BPLCON0
dc.w $992f,$fffe ; wait
dc.w $180,$00e
dc.w $180,$20e
...

Only one wait in every line.
Attached Files
File Type: zip copper.zip (2.5 KB, 107 views)
Nyarlathotep is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 August 2003, 15:59   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,656
I tried 0821R4, 0822R7, 0822R8 and latest development version: copper effect is identical in all versions.
Toni Wilen is online now  
Old 12 August 2003, 21:58   #3
Nyarlathotep
Zone Friend
Nyarlathotep's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 148
Really? O_O
A new try with configuration in the ZIP file:
WinUae 0.8.21R4
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0821r4.jpg
Views:	211
Size:	5.3 KB
ID:	5625  
Nyarlathotep is offline  
Old 12 August 2003, 22:00   #4
Nyarlathotep
Zone Friend
Nyarlathotep's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 148
WinUae 0.8.22R8
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0822r8.jpg
Views:	222
Size:	4.8 KB
ID:	5626  
Nyarlathotep is offline  
Old 12 August 2003, 22:03   #5
Nyarlathotep
Zone Friend
Nyarlathotep's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 148
In .21 the colors move right to left.
In .22 they change only in a few pixels in the left of the screen.
I have win98se.
Nyarlathotep is offline  
Old 12 August 2003, 22:27   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,656
Hmm.. Do you see correct copper list if you enable debugger (shift+f12, use windowed mode) and press o1<return> and o<return> and o<return> etc..
Toni Wilen is online now  
Old 12 August 2003, 22:56   #7
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 43
Posts: 5,858
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Wink "Bug" found!

Here's your "bug":

Turn off horizontal/vertical centering.

Config uses 720x576 resolution, but both H- and V-centering is only valid for resolutions <= 640x512.

Toni, in order not to trap more people into this, there should be a solution (don't know which yet, though) that might warn the user about this option if x coordinate is greater than 640.
Maybe msgbox? Or disabling it automatically if x > 640 (more pain to code)?

Last edited by andreas; 12 August 2003 at 23:05.
andreas is offline  
Old 12 August 2003, 23:44   #8
Nyarlathotep
Zone Friend
Nyarlathotep's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 148
Thanks to Tony and Andreas.
I didn't know the centering limits.
Nyarlathotep is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Copperlist optimizations for my tutorial #4 Vikke Coders. Asm / Hardware 3 23 March 2013 22:29
Advice on copperlist for borders MrD Coders. General 3 03 March 2012 07:25
Copperlist to fit Atari ST screen possible? kamelito Retrogaming General Discussion 6 24 November 2011 10:51
Modifying a copperlist CmdrVimes Coders. General 5 06 September 2010 12:08
Setting up a copperlist oRBIT Coders. General 5 08 April 2010 14:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16940 seconds with 12 queries