English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 07 August 2003, 12:08   #1
quicksylver
 
Posts: n/a
Question Tape Drive in Winuae

Hi there,

I wonder if it is possible to use an emulated Tape drive (Like IOmega for example) inside winuae.
I would like to use it for backup purposes and so on...

If not, does anybody know if it will be implemented ??

WINUAE IS THE BEST !!...
 
AdSense AdSense  
Old 07 August 2003, 12:14   #2
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
You can backup WinUAE hard drives easily.

Either use an archive program from within winuae and zip the hard drive contents to a PC directory OR

Download the program "Reorg" from aminet, install it on your WinUAE Workbench setup and defrag the WinUAE hard drive making sure you select the option "clear unused blocks". What you'll find is the HDF file can now be compressed to a very small size in windows, ready to burn onto a CD for backup.
Bloodwych is offline  
Old 07 August 2003, 12:52   #3
quicksylver
 
Posts: n/a
Hi there,

Thanks for this really helpfull information, this one works fine !!!


I would still like to use a Tape drive ( emulated ), because i have a configuration, wich uses a real amiga harddisk ( RDB Formatted ).

Or do you know another way for this one too ??

Greetz

---------------------------------------------------------------------------------
WINUAE IS THE BEST.
---------------------------------------------------------------------------------
 
Old 07 August 2003, 13:00   #4
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
I've never used a real Amiga HD connected to WinUAE, but I'd imagine you can still zip the contents to a PC directory that has been added in the hard drive tab.

Or copy the contects of the real hard drive to a HDF, then use option 2.

The zip option seems the easiest option to me.
Bloodwych is offline  
Old 07 August 2003, 13:00   #5
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
The Reorg solution still works, if you use FastFileSystem and reorg every partition.

If you don't reorg, the archive becomes slightly bigger, still no problem.

But why not use LhA or Zip on AmigaOS to create a backup.

Or just burn the whole HDF on CD, uncompressed.

Or use Windows utilities to backup the HDF on tape.
thomas is offline  
Old 07 August 2003, 13:13   #6
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Quote:
Originally posted by thomas
If you don't reorg, the archive becomes slightly bigger, still no problem.
Reorg is a must because if you don't "clear unused blocks" the compressed HDF will end up many times larger if data has been shifted around on it.
Bloodwych is offline  
Old 07 August 2003, 13:34   #7
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
I doubt it. If the HDF is empty, you don't need a backup and if it is full, there is not much room to shift data around.
thomas is offline  
Old 11 August 2003, 04:09   #8
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 26
Posts: 4,662
I also would like to use a tape backup in WinUAE. At present, I have gigs of data to dump from tape and I will have to do so on the Amiga, then transfer all of that over to the PC, whereas it would make more sense to just restore it all to the PC/WinUAE and save myself a lot of manhours. So I need to restore, rather than backup.
Twistin'Ghost is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A590 and SCSI tape drive orange support.Hardware 3 14 January 2013 22:40
looped sound of working Amstrad CPC tape or disk drive s2325 request.Other 0 19 January 2010 23:28
Iomega Ditto Tape Drive... Madcrow support.Hardware 2 12 June 2008 19:52
Commodore 64 with Tape Drive and Modem ami_junkie MarketPlace 5 05 April 2008 13:02
WinUAE and SCSI tape drive xyzzy support.WinUAE 0 25 March 2003 13:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19010 seconds with 11 queries