English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.Amiga Game Factory

 
 
Thread Tools
Old 19 April 2022, 08:45   #341
stefl0n
Registered User

 
Join Date: Jun 2021
Location: Germany
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Superman View Post
Can I ask how you got it running as I can only get a black screen
When initially running the Game on the A500 press SPACE (or sec. Fire) to create a .uae file for the game on the USB drive. Edit the file with a text editor and add the line use_gui=yes. Then on the next game start the Amiberry GUI will appear and you can modify the settings to represent an AGA-AMIGA with some chip and fast ram. Then the game starts.
I didn't manage to get it to run yet with modified settings in die .uae file only (without the gui).
stefl0n is offline  
Old 20 April 2022, 08:08   #342
Muzza
Registered User

Muzza's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Sydney
Posts: 187
v8 is on Dropbox and in the zone.



-Added menu to select PC/Amiga sprite.
-Added controls configuration screen for joypads.
-P/Start to pause.
-Fix for rare joypad bug.
-Improved exiting the water when using joypad.
-Added some missing items/enemies
-Fixed some incorrect spawn positions.
-Disallow player walking through small tunnels.
-A few other minor fixes.
Muzza is offline  
Old 20 April 2022, 14:23   #343
zzbylu
Saberman

zzbylu's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Kielce/Poland
Posts: 222
Gameplay, v.8:
[ Show youtube player ]
zzbylu is offline  
Old 20 April 2022, 14:30   #344
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,503
Excellent update! The ability to change sprite and joypad controls should please everyone!
Amigajay is offline  
Old 20 April 2022, 16:20   #345
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 44
Posts: 9,306
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by Muzza View Post
v8 is on Dropbox and in the zone.



-Added menu to select PC/Amiga sprite.
-Added controls configuration screen for joypads.
-P/Start to pause.
-Fix for rare joypad bug.
-Improved exiting the water when using joypad.
-Added some missing items/enemies
-Fixed some incorrect spawn positions.
-Disallow player walking through small tunnels.
-A few other minor fixes.
Everything works perfectly. Just a hint : on the main menu, i have a black bar under the Turrican II logo and the menu, can you fix this ?
dlfrsilver is offline  
Old 20 April 2022, 17:10   #346
gimbal
cheeky scoundrel

gimbal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Spijkenisse/Netherlands
Age: 40
Posts: 4,980
I have the feeling that the music is a little unbalanced in the volume. The loading music and the music playing during the first miniboss encounter sounds louder than the intro music and the normal level music. But I don't claim to have perfect hearing, far from it actually

Nice to see the Amiga player sprite in the PC graphics though, it seems to fit pretty seamlessly.
gimbal is offline  
Old 20 April 2022, 18:15   #347
jeff b00toNic
Registered User

jeff b00toNic's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arnsberg Germany
Age: 43
Posts: 175
All bugs ironed out.
Excellent job Muzza!
jeff b00toNic is offline  
Old 20 April 2022, 18:44   #348
zero
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: UK
Posts: 419
Can I ask how you coded this? Did you have access to the source code or was it all reverse engineered?
zero is offline  
Old 20 April 2022, 21:50   #349
skyzoo73
Registered User

skyzoo73's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Italy
Age: 49
Posts: 198
Tried on my 1200, really nice and with the cd32 joypad it is a pleasure to play. Well done!
skyzoo73 is offline  
Old 21 April 2022, 00:37   #350
Muzza
Registered User

Muzza's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Sydney
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
Everything works perfectly. Just a hint : on the main menu, i have a black bar under the Turrican II logo and the menu, can you fix this ?
I did notice this. I've made a post about it here.
Muzza is offline  
Old 21 April 2022, 00:57   #351
Muzza
Registered User

Muzza's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Sydney
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by zero View Post
Can I ask how you coded this? Did you have access to the source code or was it all reverse engineered?
It is all coded from scratch by playing and observing the original.
The exception is the TFMX music player. I found code for playing TFMX in an Amiga music app which appeared to have been the ASM ripped from the original game and then modified to play through the OS. I undid the modifications and then made additional changes to work with Roondars audio mixer (used for playing sound effects) and to work with my own interrupts etc.
Muzza is offline  
Old 21 April 2022, 09:03   #352
Muzza
Registered User

Muzza's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Sydney
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by stefl0n View Post
When initially running the Game on the A500 press SPACE (or sec. Fire) to create a .uae file for the game on the USB drive. Edit the file with a text editor and add the line use_gui=yes. Then on the next game start the Amiberry GUI will appear and you can modify the settings to represent an AGA-AMIGA with some chip and fast ram. Then the game starts.
I didn't manage to get it to run yet with modified settings in die .uae file only (without the gui).
I got it working with the following entry in the whdload_db.xml file.
I did not use a .uae file (and if you have created one, delete it for this to work)


I found that setting FAST_COPPER=FALSE means the music plays slowly.
Setting FAST_COPPER=TRUE fixes the music but does introduce graphical bugs in the status bar.


I'll look more into this in the future, and may package up my own A500 mini versions with future releases, if I can work around the emulation bug...



Code:
    <game filename="Turrican2AGA"  sha1="2bf1cee0628cd1ee63f75e40b74097b20ef06120">
        <name>Turrican 2 [AGA]</name>
        <subpath>Turrican2AGA</subpath>
        <variant_uuid>55b87588-0af0-5ced-8c99-800570ad9202</variant_uuid>
        <slave_count>1</slave_count>
        <slave_default>t2.slave</slave_default>
        <slave_libraries>False</slave_libraries>
        <slave number="1">
            <filename>t2.slave</filename>
            <datapath>Data</datapath>
        </slave>
        <hardware>
        PRIMARY_CONTROL=JOYSTICK
        PORT0=CD32
        PORT1=CD32
        FAST_COPPER=TRUE
        JIT=FALSE
        SCREEN_AUTOHEIGHT=TRUE
        SCREEN_CENTERH=SMART
        SCREEN_CENTERV=SMART
        FAST_RAM=8
        CHIPSET=AGA
        </hardware>
    </game>

Note the SHA1 will have to be recalculated based on your lha.
Muzza is offline  
Old 21 April 2022, 09:13   #353
stefl0n
Registered User

 
Join Date: Jun 2021
Location: Germany
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Muzza View Post
I got it working with the following entry in the whdload_db.xml file. (...)
Cool, thanks for the info. I'll try that later
Nice to see you using an A500 mini as well.
stefl0n is offline  
Old 21 April 2022, 12:54   #354
Gzegzolka
Registered User

 
Join Date: Feb 2014
Location: Warszawa / Polska
Posts: 1,559
Played latest version and I like it a lot. I like option to choose player sprite and controls configuration.
Gzegzolka is online now  
Old 21 April 2022, 14:02   #355
roondar
Registered User

 
Join Date: Jul 2015
Location: The Netherlands
Posts: 3,151
Quote:
Originally Posted by gimbal View Post
I have the feeling that the music is a little unbalanced in the volume. The loading music and the music playing during the first miniboss encounter sounds louder than the intro music and the normal level music. But I don't claim to have perfect hearing, far from it actually
I've noticed this too.
Perhaps the volume settings aren't the same everywhere?

It still sounds pretty damn good though
roondar is offline  
Old 21 April 2022, 20:36   #356
nikosidis
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: oslo/norway
Posts: 1,145
This is just beautiful!
Played on my A4000 latest version.
I like the DOS player sprites. Thanks.
nikosidis is offline  
Old 22 April 2022, 09:37   #357
Tigerskunk
Tigerskunk!

Tigerskunk's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Amiga Island
Posts: 2,363
Great work. Also nice to see you created a custom engine for that.

And looking forward what you will do with custom art and gameplay in future with this amazing engine. Will be awesome.
Tigerskunk is offline  
Old 22 April 2022, 22:56   #358
Apollon
Registered User

 
Join Date: Nov 2017
Location: NRW/Germany
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by Muzza View Post
v8 is on Dropbox and in the zone.


Hi, I have just tested it and I find the title screen with the options ingenious, so everyone can choose the character he likes, as a FAN of the VGA version I welcome this step very much. The game is already great, I can't wait for the final version. If you need beta testers or something like that, let me know!
I still have one idea. Could there be an option to set the frequency of the autofire? It's a bit higher on my autofirejoypad, so I would have no reason to play the joystick version, and could do everything with the CD32 pad.

Thank you
Apollon is offline  
Old 24 April 2022, 01:40   #359
Muzza
Registered User

Muzza's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Sydney
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by Apollon View Post
Hi, I have just tested it and I find the title screen with the options ingenious, so everyone can choose the character he likes, as a FAN of the VGA version I welcome this step very much. The game is already great, I can't wait for the final version. If you need beta testers or something like that, let me know!
I still have one idea. Could there be an option to set the frequency of the autofire? It's a bit higher on my autofirejoypad, so I would have no reason to play the joystick version, and could do everything with the CD32 pad.

Thank you

I'm confused, if you use a joypad, you just hold down fire - you don't need to use an autofire switch.
Are you saying the player shoots faster when using a joypad with an autofire switch, than it does if you use a CD32 joypad and just hold down fire?
Muzza is offline  
Old 24 April 2022, 04:44   #360
saimon69
J.M.D - Bedroom Musician

 
Join Date: Apr 2014
Location: los angeles,ca
Posts: 2,544
Hmm makes me think, what happened to the orientable laser beam? (the one that comes when you hold fire in a normal/two buttons setup)?
saimon69 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which ECS to AGA conversion worth playing? superturrican2 support.Games 8 16 December 2018 23:03
turrican,lotus etc aga version ??? why never done ? turrican3 Retrogaming General Discussion 6 24 July 2013 12:22
Best way to play Turrican 2 PC dos buckrogers Retrogaming General Discussion 17 24 October 2005 12:25
Turrican 2 AGA+HD fixed Ollibolli request.Old Rare Games 17 24 September 2002 04:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.14187 seconds with 13 queries