English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 13 July 2003, 21:01   #81
Mick_AKA
crusader of light

Mick_AKA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stone, Staffordshire.
Posts: 1,136
I would just like to address some messages I was sent as a result of ths thread, im have not said the A1300 is a piece of crap at all (see thread!) and I have not crtisized it, I was however trying to downplay it a bit, we were stripping down old CD rom drives and putting them into the side of BBC Micros 10 years ago so excuse me If i dont blow a fanfare for ya! I do however think it looks great, its a good job with a great paint job to match.

Best Paint: best spray to use is model spray like you get for RC cars (great finnish every time)

I did my old miggy 1200 black on the bottom and silver on the top with black black keys, it looked wicked!

Tip: if you strip a normal slot loading pioneer cd drive down (all the outer casing and front off) it will fit (just!) in a miggy 1200 and you can simply cut a thin slot in the side of the case for the cd to enter and a hole for the eject button!
Mick_AKA is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 July 2003, 21:10   #82
ElectroBlaster
Junior Member
ElectroBlaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Exeter, Devon, UK
Age: 43
Posts: 1,443
Send a message via ICQ to ElectroBlaster
@Mick_AKA

I have a spare pioneer slot drive here m8! i fancy trying this idea out
ElectroBlaster is offline  
Old 14 July 2003, 00:26   #83
Mick_AKA
crusader of light

Mick_AKA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stone, Staffordshire.
Posts: 1,136
Just make sure its not a scsi one electro lol

to make it fit you really have to strip it BARE! all outer casing down to the rack and the circuit board, you will also need to remove the metal shielding on the top of the motherboard for that extra millimetre of space! and (a bit obvious) your hard drive has to go somewhere else!

Just experiment moving stuff around in the case
Mick_AKA is offline  
Old 14 July 2003, 19:11   #84
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
Quote:
Originally posted by Mick_AKA
I would just like to address some messages I was sent as a result of ths thread
WHO messaged you? PM me about this.
Akira is offline  
Old 08 September 2003, 22:01   #85
cv643d
Registered User
cv643d's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stockholm/Sweden
Age: 39
Posts: 726
who was it?
cv643d is offline  
Old 09 September 2003, 01:42   #86
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,304
Probably the original poster of this thread
Akira is offline  
Old 26 April 2004, 16:09   #87
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 51
Posts: 1,609
Does anyone have the pix of this still as the links are dead now

Last edited by Peanutuk; 26 April 2004 at 22:08.
Methanoid is offline  
Old 27 April 2004, 13:27   #88
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 37
Posts: 6,360
Send a message via Skype™ to Jope
Quote:
Originally Posted by Amiga A1300
this is what I call Amiga 1300 DVD.
IDE Splitter with IDEfix97' software and drivers. This enables the the HDD and DVD Rom to
run on their own IDE Channels, so they are both Master with no Master / Slave slowdown.
Well...Not bad eh ? :D :D
I don't mean to spoil your fun, but the ide splitter doesn't help for slowdown problems at all..

It's still only one IDE bus that now has to alternate between the two split buses instead of alternating between talking to the master and slave. :-/
Jope is offline  
Old 27 April 2004, 13:31   #89
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 51
Posts: 1,609
As well as these pix missing, DOES ANYONE have experience of the EIDE99 adaptor?
Methanoid is offline  
Old 27 April 2004, 15:08   #90
ant512
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: California
Posts: 942
Quote:
Originally Posted by Methanoid
As well as these pix missing, DOES ANYONE have experience of the EIDE99 adaptor?
I've got one in my 1200 tower. It is a much better solution than IDEFix.
ant512 is offline  
Old 27 April 2004, 15:43   #91
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 51
Posts: 1,609
Excellent. Can I ask if that is two 40 pin connectors PLUS a 44pin I see on the adaptor PLUS the connector to the A1200 mobo. I think this adaptor would be excellent to fit a laptop DVD-Rom plus a 2.5 inch HD inside the A1200 case.

If I cannot source my Amiga ACCESS motherboard soon I might have to go down this route.
Methanoid is offline  
Old 27 April 2004, 16:49   #92
ant512
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: California
Posts: 942
Quote:
Originally Posted by Methanoid
Excellent. Can I ask if that is two 40 pin connectors PLUS a 44pin I see on the adaptor PLUS the connector to the A1200 mobo.
The EIDE board plugs directly onto the 1200's on-board IDE socket. It has two standard 40 pin connectors, for 3.5" drives, and one 44 pin connector, for 2.5" drives. It provides two IDE channels, not three, so you have a choice of using:

- Both 40 pin connectors, but not the 44 pin connector;
- One 40 pin connector and the 44 pin connector.

It may be possible to mix drives on the 44 pin and 40 pin connectors, like so:

- Primary Master - 44 pin
- Primary Slave - 40 pin
- Secondary Master - 40 pin
- Secondary Slave - 40 pin

However, I have not tested this, and can't remember seeing any information about this in the manual. Either way, you can connect a maximum of 4 IDE devices.

The software consists of a preferences program and a driver, which is loaded early in the startup-sequence. The preferences program does not run if the driver has already loaded, so you need to boot without a startup-sequence to use it. The preferences program is very simple, and the whole bundle is easy to set up and install.

The driver allows the use of >4GB drives in pre-3.5 versions of Workbench - it does this by setting up logical drives, each 4GB in size. For example, a 20GB drive would be split into five 4GB drives. I have taken advantage of this, and decided not to partition the resulting logical drives - I now have, essentially, one 20GB drive with five 4GB partitions, that works in all software without bodges or patches. It is, of course, possible to disable this feature.

The EIDE'99 board ships with AllegroCDFS; this is apparently faster than CacheCDFS, which is bundled with IDEFix, but I can't really see any difference. AllegroCDFS does seem to have problems with FAT95, though - I have a Zip100 drive in my tower, and could not access any CDs with Allegro if I had mounted a Windows-formatted Zip disk. My solution was simply to re-install CacheCDFS and delete Allegro.

You may experience one problem with the interface if you have a tower - as the interface plugs directly on to the 1200 motherboard, you need longer IDE cables to stretch from one end of the tower to the other. As the maximum recommended size for IDE cables is about 80cm, though, that isn't much of an issue - 80cm should amply accommodate any tower.

I've got both the EIDE'99 interface and the standard Elaborate Bytes IDEFix interface, and the EIDE solution is better in every respect. The software works perfectly, the build quality is excellent, and the drive splitting function is very handy.
ant512 is offline  
Old 27 April 2004, 17:01   #93
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 51
Posts: 1,609
Thanks for a comprehensive reply. :-)
Methanoid is offline  
Old 11 May 2004, 23:32   #94
Bamiga2002
BlizzardPPC'less

Bamiga2002's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Finland
Age: 40
Posts: 3,211
Send a message via MSN to Bamiga2002
This A1300 DVD is hot shite!! I would like to find me a A600 and i'd fit it with a decent 2,5" slim HD drive and some other nasty bits too like turboboard (i think 030 is the fastest u can get for an A600). Rockin'!
Bamiga2002 is offline  
Old 12 May 2004, 00:28   #95
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 51
Posts: 1,609
Quote:
Originally Posted by Bamiga2002
This A1300 DVD is hot shite!! I would like to find me a A600 and i'd fit it with a decent 2,5" slim HD drive and some other nasty bits too like turboboard (i think 030 is the fastest u can get for an A600). Rockin'!

Just bought mine on Ebay!!! Gonna see if I can find an 030 card...
Methanoid is offline  
Old 19 May 2004, 16:06   #96
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 51
Posts: 1,609
Quote:
Originally Posted by Methanoid
Just bought mine on Ebay!!! Gonna see if I can find an 030 card...
I've sourced my A600, and the various adaptors I need... the thing is to get a slim 2.5 drive and squeeze it under the DVD. I'm only looking at DVD-Rom cos I have lots of ADFs on DVD-Rs. Also I did look at CompactFlash to IDE adaptors but people are saying using a CF card as a hard drive is a great way to kill it off so I guess its back to a HD. Pity cos, as well as being small and no heat, CF card is silent.

Need to source an IDE splitter or can I use a 40-way IDE cable with cable select on the single port.?
Methanoid is offline  
Old 02 June 2005, 00:14   #97
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 51
Posts: 1,609
Anyone know a source of the "vinil dye" which I think is probably meant to be "vinyl dye" ???
Methanoid is offline  
Old 02 June 2005, 02:32   #98
Adeptus
epun umop ap!sdn
Adeptus's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 285
I believe you can get it from car parts/accessories stores
(apparently its intended use is for recolouring vinyl upholstery & dashboard etc)
Adeptus is offline  
Old 02 June 2005, 04:29   #99
Martin_L
Junior Member
Martin_L's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Age: 34
Posts: 97
Im currently doing a similar thing with my A1200
Ive already got a 4gb slim HD in there, 030viper card, 3.1 ROMS and ive just bought a TEAC slim cd drive and an IDE splitter, just gotta cut the hole and stick it in! and waiting for OS3.9 to arrive. oh yeah and obviously ive got an old a500 PSU.
Martin_L is offline  
Old 02 June 2005, 10:35   #100
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 51
Posts: 1,609
Martin L, have a google search for Gutjahr's Amiga pages as he has a few good pics etc ideas that might help. I'm doing same but with a DVD-Rom and CompactFlash for HD and Blizzard 1220
Methanoid is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cu amiga compilation dvd JACK98 News 115 28 September 2009 14:51
Another Amiga Demo DVD Dizzy Amiga scene 41 20 January 2007 14:10
IS there a cd/dvd burning prog for the amiga? keropi support.Apps 26 01 August 2006 12:34
Amiga Demo DVD's MortimerTwang request.Demos 2 24 April 2005 21:11
New Amiga DVD info !!!!! synchro Amiga scene 10 22 June 2004 11:53

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.36987 seconds with 11 queries