English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Amiga Forever

 
 
Thread Tools
Old 07 April 2010, 05:26   #1
sorg
 
Posts: n/a
Game config in Amiga Forever

i'm using Amiga Forever 2009.
I've made rp9 package of game (for example: Walker).
Everytime iclick on this game in AF player it asks me about configuration. It's very annoying. Other games which already in AF Plus package don't require configuration everytime.

So how can i tweak my rp9 or how to save config so AF won't ask me about it anymore?
 
Old 07 April 2010, 09:07   #2
antonvaltaz
Registered User
antonvaltaz's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Mirfield, West Yorkshire, UK
Age: 39
Posts: 511
The RP9 file is actually a zip archive, which you should be able to open with e.g. 7-Zip (or whatever you use).

There should be an XML file in there, which you can open with Notepad. If you compare the XML file in a RP9 file you've created with the file in one of the bundled RP9s, you might find what you're looking for?
antonvaltaz is offline  
Old 07 April 2010, 12:09   #3
sorg
 
Posts: n/a
i thought the same, but nope...
there is no game config in RP2/RP9 file.
this is the body of rp2-manifest.xml (rp9-manifest.xml is the same)

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<rp2 xmlns="http://www.retroplatform.com" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://www.retroplatform.com http://www.retroplatform.com/xsd/rp2.xsd">
<requirements>
<host>Cloanto(R) RetroPlatform Player(TM)</host>
<playerversion>2.0.0.0</playerversion>
<libraryversion>1.1</libraryversion>
</requirements>
<application>
<description>
<id score="100">1.3.6.1.4.1.23153.1000.9.164.1</id>
</description>
</application>
</rp2>

This is from Kick-Off game bundled with AF 2009.
The only difference in xml between games is in <id score="100">1.3.6.1.4.1.23153.1000.9.164.1</id>.

probably, config is somewhere in database which is either burried somwere in AF files (i couldn't find it) or on AF server.
On AF server i found mention of that xml can have additional more detail parameters for game, but there is no example of such XML found.
 
Old 07 April 2010, 12:22   #4
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,021
Quote:
Originally Posted by sorg View Post
On AF server i found mention of that xml can have additional more detail parameters for game, but there is no example of such XML found.
http://www.amigaforever.com/kb/15-111
Look for 'Compact Application Description Data Detai' and 'Application Configuration Data Detail'. Not really self explanatory, but if you have some knowledge of XML you should be able to at least try to make it work
TCD is offline  
Old 07 April 2010, 15:39   #5
sorg
 
Posts: n/a
i already saw such so-called description. It's impossible to create xml by such description. There are no item names, no possible values, no hiearahy table.
Example of custom made xml for just one game would be more than enough, but Amiga Forever team didn't give such chance

Last edited by sorg; 07 April 2010 at 15:45.
 
Old 07 April 2010, 16:12   #6
antonvaltaz
Registered User
antonvaltaz's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Mirfield, West Yorkshire, UK
Age: 39
Posts: 511
Apparently you can only avoid the problems you are having if the game you are playing is in the 'RetroPlatform Library'. I'm guessing if the CRC of a particular ADF file is in the Library, you're okay. But if not then, erm, you're not.
antonvaltaz is offline  
Old 07 April 2010, 16:14   #7
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,021
Quote:
Originally Posted by sorg View Post
i already saw such so-called description. It's impossible to create xml by such description. There are no item names, no possible values, no hiearahy table.
True. Guess it's easier just to use WinUAE instead of finding out how to use the XML format.
TCD is offline  
Old 07 April 2010, 16:51   #8
antonvaltaz
Registered User
antonvaltaz's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Mirfield, West Yorkshire, UK
Age: 39
Posts: 511
To be fair... even with having to select your model of Amiga, it is less clicks to load an ADF game from the Amiga Forever Player than to do it manually from within WinUAE (even with the Quickstart mode).
antonvaltaz is offline  
Old 07 April 2010, 16:59   #9
sorg
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by antonvaltaz View Post
Apparently you can only avoid the problems you are having if the game you are playing is in the 'RetroPlatform Library'. I'm guessing if the CRC of a particular ADF file is in the Library, you're okay. But if not then, erm, you're not.
i believe it uses ID (like 1.3.6.1.4.1.23153.1000.9.164.1 for mentioned game). Do you know how to access that RepoPlatform library? Or at least how to get correct ID for required game?
 
Old 07 April 2010, 21:59   #10
antonvaltaz
Registered User
antonvaltaz's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Mirfield, West Yorkshire, UK
Age: 39
Posts: 511
As far as I understand it, the library is installed as part of the AF installation, and updated periodically. Mike of Cloanto told me in an email that they plan to open this up to users, but how or when, I don't know.
antonvaltaz is offline  
Old 07 April 2010, 23:33   #11
sorg
 
Posts: n/a
can you tell me which files are related to this library? i will try to figure out how to use it.
 
Old 14 April 2010, 15:03   #12
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 52
Posts: 3,556
Send a message via MSN to cosmicfrog
ask mike/mcb on here for answers
cosmicfrog is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Custom Config] Workbench 3.1 (Cloanto Amiga Forever) amigafreak68k support.FS-UAE 0 11 August 2013 19:04
Amiga Forever 2008 / Player config radzik support.WinUAE 3 13 November 2010 18:44
execute a command line before launching a config for a game turrican3 request.UAE Wishlist 10 18 July 2009 12:22
Amiga Forever and C64 Forever Live Video Meetup mcb News 1 30 May 2009 19:09
Game Config's for the difficult games!!! Fiend support.WinFellow 3 03 March 2006 06:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08571 seconds with 15 queries