English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. General

 
 
Thread Tools
Old 08 March 2009, 00:04   #1
souls
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Age: 40
Posts: 27
DevPac 3.xx Includes

Hello,

i am new to this forum and new to asm coding on the amiga. I have downloaded and installed devpac 3.18 (at the moment just using winuae but i will have a nice 1200 machine by next week. My old 500 got lost somehow...)

When i start up DevPac and assemble one of the example programs that come with DevPac 3.18 (such as helloworld.s) a window with the message "Please insert volume Include 3.1 in any drive" pops up.

I am not sure what it means as i am pretty new to programming on the amiga. Does this mean i am missing some header files for DevPac or for my workbench ?

In both cases, where can i get the files that i need for assembler coding using DevPac 3.x

thanks for your help
souls
souls is offline  
Old 08 March 2009, 00:15   #2
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 39
Posts: 2,309
Is the source file setting the INCDIR to Include3.1: ? You need to set the include path to where your include files are located on your HD. These files should come with your DevPac setup.

If you have them there should be a folder with lots of other folders inside: hardware, graphics, exec etc. In these folders are lots of .i files. Basically the file you are assembling is trying to find these files.
musashi5150 is offline  
Old 08 March 2009, 00:44   #3
souls
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Age: 40
Posts: 27
i didnt expect somebody to reply so fast. on a saturday night
thanks i will look for the folders in a few minutes!

souls
souls is offline  
Old 08 March 2009, 00:51   #4
souls
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Age: 40
Posts: 27
Ok it really looks like that i only have the program disk and the include disk is missing :/
if anybody could hook me up with the include disk(s) for devpac 3.18 i would be a happy man!

greets from austria
souls
souls is offline  
Old 08 March 2009, 00:51   #5
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 39
Posts: 2,309
Quote:
Originally Posted by souls View Post
i didnt expect somebody to reply so fast. on a saturday night
No worries my friend. Welcome to EAB
musashi5150 is offline  
Old 08 March 2009, 00:53   #6
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 39
Posts: 2,309
Quote:
Originally Posted by souls View Post
if anybody could hook me up with the include disk(s) for devpac 3.18 i would be a happy man!
If no one beats me to it I will upload for you tomorrow. Right now I'm going for some sleep
musashi5150 is offline  
Old 08 March 2009, 00:55   #7
souls
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Age: 40
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by musashi5150 View Post
If no one beats me to it I will upload for you tomorrow. Right now I'm going for some sleep
excellent! thanks and good night ill get some sleep now too.
souls is offline  
Old 08 March 2009, 00:57   #8
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
Hi souls and welcome to EAB

Have a look here : http://eab.abime.net/faq.php?faq=vb_...ezone_faq_item
In the zone you find the includes for DevPac
TCD is offline  
Old 08 March 2009, 01:00   #9
souls
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Age: 40
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Hi souls and welcome to EAB

Have a look here : http://eab.abime.net/faq.php?faq=vb_...ezone_faq_item
In the zone you find the includes for DevPac
aaah amazing thanks !
souls is offline  
Old 08 March 2009, 01:01   #10
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
Quote:
Originally Posted by souls View Post
aaah amazing thanks !
That's EAB You're welcome souls Hope you come back tomorrow
TCD is offline  
Old 08 March 2009, 01:06   #11
souls
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Age: 40
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Hi souls and welcome to EAB

Have a look here : http://eab.abime.net/faq.php?faq=vb_...ezone_faq_item
In the zone you find the includes for DevPac
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
That's EAB You're welcome souls Hope you come back tomorrow
to be honest, i have been lurking around here since 1-2 ys. but never registered. until today so yes, ill be back.

one more question, i noticed that the version you uploaded to the zone is 3.02. i guess this also requires to use devpac 3.02 instead of 3.18, right ? do you know the differences between the two versions ? just some eye-candy (ui, scrollbars, etc) or any stuff thats worth it ?

souls
souls is offline  
Old 08 March 2009, 01:09   #12
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
The includes are also for 3.18 The main program was updated, but the includes stayed the same. Just give it a try with 3.18
TCD is offline  
Old 08 March 2009, 01:14   #13
souls
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Age: 40
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
The includes are also for 3.18 The main program was updated, but the includes stayed the same. Just give it a try with 3.18
cool thanks
souls is offline  
Old 29 November 2010, 23:26   #14
pintcat
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Berlin/Germany
Posts: 213
Sorry for digging out this old post...

Just to clarify - is there really a disk called "Include3.1"? Because I read somewhere that the whole package consists of 4 disks: 2 versions of the main program (one for kick1.3 & one for kick2.0+) and the appropriate include disks "Include1.3" & "Include2.0". However, DevPack 3.18 keeps asking for that damn Include3.1 which confuses me a little after all I've heard. If this disk really exists could someone put it in the zone? Include2.0 was easy to find, but the 3.1 remains a mystery.
pintcat is offline  
Old 30 November 2010, 00:07   #15
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Hi pintcat,

DevPack 3.18 uses the same Includes disk as version 3.02.

I can upload that disk to the Zone for you, but the filename suggests that the disk volume name is indeed "Include2.0".

If the installation still balks because of the Include2.0 volume name, then just rename the disk to "Include3.1".

Uploading the file to the Zone for you now.

Edit: Zoned!
prowler is offline  
Old 30 November 2010, 00:12   #16
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
Sorry to mention it, but why upload stuff that's already on the file server and well explained in this thread prowler? I guess the question was about the actual 3.18 include disk which had the '3.1' name.
TCD is offline  
Old 30 November 2010, 00:18   #17
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
I don't think there ever was a DevPack includes disk with the Include3.1 name.

I think that if pintcat renames his existing "Include2.0" disk to "Include3.1", then all will be well.

I uploaded the file to the Zone simply because pintcat requested it that way and nobody else had replied.

And if I had renamed the disk to "Include3.1" before uploading it, no-one would have been any the wiser (for a while at least... ).
prowler is offline  
Old 30 November 2010, 00:22   #18
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
I guess there is an actual disk with the 'includes3.1' name if the DevPac 3.18 release asks for it. Since noone complained about the so far given advice to use the older includes disk, there seems to be no problem, but them again who knows if there isn't an updated version of the include disk for 3.18.
TCD is offline  
Old 30 November 2010, 00:26   #19
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
If such a disk exists, then I imagine the only difference is in the volume name.

Nobody else has mentioned this problem after requesting the 'DevPack 3.18 Includes disk" and being provided with that which I have uploaded. So I guess that it must have occurred to them to simply rename it.

And perhaps the fact that the companion disk to the DevPack 3.18 Program disk was not suitably renamed was just an oversight which is brought to the attention of the user by means of an addendum to the manual.
prowler is offline  
Old 30 November 2010, 00:30   #20
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
Given the 3.18 is three years 'younger' than the include disk, there might be some updated/added libraries and since pintcat exactly asked for it, I would really like to see if someone here has it (given that the name would change the CRC32 of the ADF... which it does )
TCD is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Argasm / Devpac Includes problem. Louk Coders. Asm / Hardware 20 08 May 2013 17:23
Includes kristofferj Coders. General 3 03 May 2010 15:38
Devpac includes Seoman request.Apps 2 15 April 2010 00:19
DevPac 3 and includes Camionsauro Coders. General 10 20 April 2009 15:23
Devpac 3.x includes lpopman request.Apps 2 14 November 2004 17:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10042 seconds with 14 queries