English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 09 May 2010, 10:22   #1
Landoq
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Spain
Posts: 23
amiga 4000t guru boot

hi

i Have a Amiga Technologies/Escom Amiga 4000T. I have, sometimes, a problem little curious. when I cold start, sometimes, see a guru before loading workbench. What is wrong? Is there a solution? the machine have 040/25.16MB RAM, rom 3.1, scsi hd 1 gb and not zorro expansions installed.

thanks
Landoq is offline  
Old 09 May 2010, 12:24   #2
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 41
Posts: 5,753
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Post your startup-sequence & user-startup
He said cold, before loading. So that would tell me its nothing to do with HDD.

Sure way to tell is to remove the HDD and startup, then see. Off for 10 mins, then try again, repeat a few times.
That should rule it out being a HDD startup-sequence problem.
FOL is offline  
Old 09 May 2010, 12:34   #3
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 42
Posts: 1,335
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
I thought cold start meant power on. I mean not a reset.
coze is offline  
Old 09 May 2010, 19:25   #4
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 41
Posts: 5,753
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
Oh, ok. I've never heard of "cold start" to mean "before loading".



Me too.
You 2 are just being funny. You know exactly what I ment.

Obviously you turn something on and it is called "FROM COLD" or "COLD START".

Who mentioned RESET?? Obviously, resetting is NOT a "COLD START".
FOL is offline  
Old 09 May 2010, 19:32   #5
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 41
Posts: 5,753
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
And as I tried to say a problem from cold start "to me" sounds like a software problem on the hard drive and not a hardware problem due to something needing to warm up.

Best to try for both. Remove the hard drive as you suggested and if you still get a guru on power up then it is a hardware issue.
Thats not always true, the A4000D I used to use, guru'ed everytime you turned it on. Turned out to be a faulty daughter zorro board.

Think we need a more detailed description.
As he doesnt give enough info.
FOL is offline  
Old 09 May 2010, 19:56   #6
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 42
Posts: 1,335
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
no offense, but only one being funny is you here.

Quote:
Originally Posted by FOL View Post
He said cold, before loading. So that would tell me its nothing to do with HDD.
you can't tell that from the little information given by the OP. It may be anything from this description ...

btw, why's the aggression ? we're just trying to help here.
coze is offline  
Old 09 May 2010, 20:26   #7
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 41
Posts: 5,753
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by coze View Post
no offense, but only one being funny is you here.



you can't tell that from the little information given by the OP. It may be anything from this description ...

btw, why's the aggression ? we're just trying to help here.
Aye, sorry.

Was'nt my intention to come across all agressive.
FOL is offline  
Old 09 May 2010, 22:03   #8
Landoq
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Spain
Posts: 23
the guru occurs when i have a cold boot and is not forever, only sometimes.
Landoq is offline  
Old 10 May 2010, 00:09   #9
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 54
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
Surely related with bad capacitors on the motherboard.
rkauer is offline  
Old 10 May 2010, 08:47   #10
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,857
Please explain more, though. Does the guru come before anything is loaded from the hard disk?
Jope is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GVP 4060T Amiga 4000T wont boot videofx support.Hardware 6 06 May 2013 17:27
Cant boot OS 3.9 on 4000T videofx support.Hardware 3 18 March 2013 17:07
CWB3.9 red screen/guru/no boot UberFreak project.ClassicWB 2 16 July 2010 18:39
Amiga 4000T cdrom Landoq support.Hardware 33 28 May 2010 17:45
Amiga 4000t HD help GreenMeanie support.Hardware 17 04 November 2007 09:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10890 seconds with 15 queries