English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 26 September 2008, 10:27   #1
universale
Registered User
universale's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: ITALY
Posts: 23
Winuae 1.5.2. freeze

Hallo, this is my first post..(excuse for my poor english); when i start winuae 1.5.2 and select on the left the option "game & I/O ports" winuae freeze for about 20 seconds..Sameone can help me ?
thanks in advance

Last edited by universale; 26 September 2008 at 13:05.
universale is offline  
AdSense AdSense  
Old 26 September 2008, 13:00   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 20,897
Attach or email winuaebootlog.txt. More questions and perhaps answers later
Toni Wilen is offline  
Old 26 September 2008, 13:10   #3
universale
Registered User
universale's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: ITALY
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Attach or email winuaebootlog.txt. More questions and perhaps answers later
This is the file. Thanks a lot!
Attached Files
File Type: txt winuaebootlog.txt (9.9 KB, 167 views)
universale is offline  
Old 26 September 2008, 13:21   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 20,897
Nothing interesting in the log.

Do you have printer(s) installed? Check Windows printer control panel. (possible reason is for example non-existing network printer)
Toni Wilen is offline  
Old 26 September 2008, 14:07   #5
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In a Pub
Age: 50
Posts: 3,997
When the game & I/O ports page opens up, can you change the settings ??

Default Settings
Printer : none
Serial Port : none
Midi : none
Mouse/Joystick Ports
Port 0 : Mouse *
Port 1 : Keyboard Layout A (Numeric keypad, 0 and 5 = Fire)
DH is offline  
Old 26 September 2008, 14:24   #6
universale
Registered User
universale's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: ITALY
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Nothing interesting in the log.

Do you have printer(s) installed? Check Windows printer control panel. (possible reason is for example non-existing network printer)
Yes I have 2 printer(s) correctly installed.., It's strange because yesterday everything was ok..
universale is offline  
Old 26 September 2008, 14:30   #7
universale
Registered User
universale's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: ITALY
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by DemonHellraiser View Post
When the game & I/O ports page opens up, can you change the settings ??

Default Settings
Printer : none
Serial Port : none
Midi : none
Mouse/Joystick Ports
Port 0 : Mouse *
Port 1 : Keyboard Layout A (Numeric keypad, 0 and 5 = Fire)

Yes, I can change everything.., but before the page opens up winuae freeze 20/30 seconds (in the best case)...or freeze forever..
universale is offline  
Old 26 September 2008, 14:47   #8
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In a Pub
Age: 50
Posts: 3,997
You can downgrade WinUAE to a older version, without losing your settings, although I would advise you to place it into a different folder to the 1.5.2 version. That way you can use them both to see if they behave differently, try it and see
DH is offline  
Old 26 September 2008, 15:06   #9
universale
Registered User
universale's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: ITALY
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by DemonHellraiser View Post
You can downgrade WinUAE to a older version, without losing your settings, although I would advise you to place it into a different folder to the 1.5.2 version. That way you can use them both to see if they behave differently, try it and see
I tried with 2 older version of winuae in two different folder but it's the same.., I thinks that the problem could be in the windows register but I don't have any idea where on it...
Thanks to all for yours support
universale is offline  
Old 26 September 2008, 15:15   #10
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In a Pub
Age: 50
Posts: 3,997
Maybe you need a registry cleaner, I use RegCure and it usually fixes all those nasty problems, run it a few times until your problems score is low, then try running WinUAE. Of course uninstall WinUAE first before trying any of these
DH is offline  
Old 26 September 2008, 15:18   #11
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Maybe reinstalling your printers can solve the problem. Uninstall your printers, reboot and install them again. Are your printers are connected via USB? If so maybe a USB port change can fix it.
TCD is offline  
Old 26 September 2008, 15:25   #12
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In a Pub
Age: 50
Posts: 3,997
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Maybe reinstalling your printers can solve the problem. Uninstall your printers, reboot and install them again. Are your printers are connected via USB? If so maybe a USB port change can fix it.
Never thought of that one TCD, I'm usually on the ball.

check out my albums & thanks for the FLT comment
DH is offline  
Old 26 September 2008, 15:46   #13
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Quote:
Originally Posted by DemonHellraiser View Post
Never thought of that one TCD, I'm usually on the ball.
You know sometimes strange things happen in Windows...

Quote:
Originally Posted by DemonHellraiser View Post
check out my albums & thanks for the FLT comment
The metalhead is cool You should attach it to the group
TCD is offline  
Old 26 September 2008, 16:07   #14
universale
Registered User
universale's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: ITALY
Posts: 23
..mmm I solved the problem : is the lan cable.., when I disconnect it there isn't any freeze..
universale is offline  
Old 26 September 2008, 16:20   #15
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 20,897
Opening ports panel does following:
- check if Ghostscript is installed (only done once)
- enumerate printers
- enumerate MIDI ports

Problem must be something to do with printers. Perhaps Network printer that never responds to enumeration or something like that.

Serial ports and input devices are enumerated before GUI opens.
Toni Wilen is offline  
Old 26 September 2008, 16:33   #16
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Quote:
Originally Posted by universale View Post
..mmm I solved the problem : is the lan cable.., when I disconnect it there isn't any freeze..
So you have a 'network' printer installed. I guess it's attached to another computer. Would be interesting to know if this lag also appears when you try to open a shared folder on the other machine.
TCD is offline  
Old 26 September 2008, 16:34   #17
universale
Registered User
universale's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: ITALY
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Opening ports panel does following:
- check if Ghostscript is installed (only done once)
- enumerate printers
- enumerate MIDI ports

Problem must be something to do with printers. Perhaps Network printer that never responds to enumeration or something like that.

Serial ports and input devices are enumerated before GUI opens.
Yes, the problem is an older network printer...!I deleted it and now it seems all ok!!

Last edited by universale; 26 September 2008 at 16:44.
universale is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odyssey whdload (demo) freeze under winuae ED-209 project.WHDLoad 10 18 March 2013 08:21
Wb 3.1 LoadWB freeze Bamiga2002 support.Apps 0 10 January 2012 12:06
All versions of Winuae after 2.1.0 freeze mouse when I Ctrl-F12 to Fullscreen KoasKid support.WinUAE 6 09 July 2011 02:07
Winuae: Sound & CPU Problems... + resulting PC Freeze Problem Zapp_Brannigan support.WinUAE 24 23 April 2008 16:50
WinUAE Freeze Using Extended CD32 ROMs Under Windows 98 CodyJarrett support.WinUAE 11 27 August 2002 18:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.20659 seconds with 13 queries