English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 08 December 2008, 16:44   #1
JACK98
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: N/A
Posts: 420
Compact flash

Received compact flash card.installed drivers and such.wb says CF0: is mounted.but i cant see it on desktop?

Last edited by JACK98; 15 November 2013 at 20:18.
JACK98 is offline  
Old 08 December 2008, 16:47   #2
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 40
Posts: 1,333
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
open a shell and type

dir cf0:
coze is offline  
Old 08 December 2008, 16:50   #3
JuvUK
Registered User
JuvUK's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cheltenham/UK
Age: 47
Posts: 312
what make of cf card is it?
JuvUK is offline  
Old 08 December 2008, 17:52   #4
davideo
Amiga Tomcat

davideo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Boston Lincs
Posts: 1,225
Have you got the Ram card in? Is it set to 4MB memory?

The card won't be seen if you've got it set to 8MB.

Dave G
davideo is offline  
Old 08 December 2008, 18:01   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,888
Quote:
Originally Posted by davideo View Post
Have you got the Ram card in? Is it set to 4MB memory?

The card won't be seen if you've got it set to 8MB.
CF card and PCMCIA SRAM card have nothing in common (except same connector)
Toni Wilen is online now  
Old 08 December 2008, 20:17   #6
davideo
Amiga Tomcat

davideo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Boston Lincs
Posts: 1,225
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
CF card and PCMCIA SRAM card have nothing in common (except same connector)
Toni,

Inside information is a wonderful thing - I recently sold Jack98 a Ram expansion card for a 1200 that isn't PCMIA compatable with the full 8MB fitted. I wanted to make sure he was only using the 4MB Ram and settings.

Dave G
davideo is offline  
Old 08 December 2008, 20:24   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,888
Quote:
Originally Posted by davideo View Post
Inside information is a wonderful thing - I recently sold Jack98 a Ram expansion card for a 1200 that isn't PCMIA compatable with the full 8MB fitted. I wanted to make sure he was only using the 4MB Ram and settings.
Ah, I thought you talked about PCMCIA RAM card, not A1200 internal RAM card/accelerator that isn't PCMCIA compatible.
Toni Wilen is online now  
Old 08 December 2008, 20:32   #8
davideo
Amiga Tomcat

davideo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Boston Lincs
Posts: 1,225
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Ah, I thought you talked about PCMCIA RAM card, not A1200 internal RAM card/accelerator that isn't PCMCIA compatible.
Toni,

No problems - I should have put more info in my original message

Dave G
davideo is offline  
Old 08 December 2008, 21:58   #9
JACK98
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: N/A
Posts: 420
yup you were right dave.next problem facing now is-the cf comes up as ndos :S

Last edited by JACK98; 15 November 2013 at 20:18.
JACK98 is offline  
Old 08 December 2008, 22:01   #10
DDNI
Targ Explorer

DDNI's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Northern Ireland
Age: 44
Posts: 5,183
Send a message via ICQ to DDNI Send a message via MSN to DDNI
If you have Partitioned it and put a File system to the RDB in HDToolbox, you just need to quick format each partition.
DDNI is offline  
Old 08 December 2008, 22:04   #11
davideo
Amiga Tomcat

davideo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Boston Lincs
Posts: 1,225
As asked earlier - what type of card is it?

Not all cards are compatable with the Miggy.

Are you going to be using it to transfer stuff from PC to Miggy? If so - you may be better off formatting it on the PC as FAT file system.

Dave G

Last edited by davideo; 08 December 2008 at 22:05. Reason: My brain isn't as fast as my fingers
davideo is offline  
Old 08 December 2008, 23:38   #12
coze
hastala vista winny vista
coze's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: mt fuji
Age: 40
Posts: 1,333
Send a message via ICQ to coze Send a message via Yahoo to coze
that FAT file system being the Fat95 (don't format it on the amiga side, format it at the PC using FAT16)
coze is offline  
Old 09 December 2008, 00:19   #13
JACK98
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: N/A
Posts: 420
Quote:
Originally Posted by davideo View Post
As asked earlier - what type of card is it?

Not all cards are compatable with the Miggy.

Are you going to be using it to transfer stuff from PC to Miggy? If so - you may be better off formatting it on the PC as FAT file system.

Dave G
its an integral.your probably right what you said,probably is the card

Last edited by JACK98; 20 November 2015 at 00:05.
JACK98 is offline  
Old 09 December 2008, 00:23   #14
davideo
Amiga Tomcat

davideo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Boston Lincs
Posts: 1,225
Quote:
Originally Posted by JACK98 View Post
its an integral,your probably right what you said,probably is the card
There's a thread on here somewhere that tells you what cards are/aren't compatible.

A pointer is that I've got a Lexar 128MB from a Kodak camera that works a treat. Also a Sandisk 1GB that also works well.

Newer Sandisks don't work (if it has a flower on it - it's a no no) there's also a lot of pirate cards about that won't work.

Dave G
davideo is offline  
Old 09 December 2008, 00:34   #15
JACK98
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: N/A
Posts: 420
sorry for all these beginners questions.so the steps are as follow-

1-install the cf drivers

2-connect the cf card

3-the amiga should read it then no problem with the adf transfer software?

*no formatting of cf on the amiga side.so its incompatible card i assume

Last edited by JACK98; 20 November 2015 at 00:04.
JACK98 is offline  
Old 09 December 2008, 00:36   #16
davideo
Amiga Tomcat

davideo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Boston Lincs
Posts: 1,225
Quote:
Originally Posted by JACK98 View Post
sorry for all these beginners questions,so the steps are as follow-

1-install the cf drivers

2-connect the cf card

3-the amiga should read it then no problem with the adf transfer software?

*no formatting of cf on the amiga side,so its incompatable card i assume
Have you formatted the Card on your PC?

Did you get your CF card and converter setup from AmigaKit or the other BAY?

Dave G
davideo is offline  
Old 09 December 2008, 00:38   #17
JACK98
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: N/A
Posts: 420
The bay.yup formatted the card on pc,pc reads it fine

Last edited by JACK98; 20 November 2015 at 00:04.
JACK98 is offline  
Old 09 December 2008, 00:45   #18
davideo
Amiga Tomcat

davideo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Boston Lincs
Posts: 1,225
Quote:
Originally Posted by JACK98 View Post
the bay,yup formatted the card on pc,pc reads it fine
The original card I got from AmigaKit could be read on the PC but not the Amiga. I had to get it exchanged for a fresh card before it would work.

Have you installed the earlier software mentioned by Coze?

You also need a couple of utilities installed in your C: directory and run from your Startup-Sequence.

I think these are cardreset and cardpatch - not sure of the names. It's been a while since I used my 1200.

Code:
You also need fat95 in L:
CF0 in DEVS:Dosdrivers
and finally compactflash.device in DEVS:
Dave G

Last edited by davideo; 09 December 2008 at 00:56. Reason: Re: Additional information
davideo is offline  
Old 09 December 2008, 00:58   #19
JACK98
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: N/A
Posts: 420
yup all them were installed by the program.i just assume its the compatibility of the card.i have to get another brand

many thanks

Last edited by JACK98; 15 November 2013 at 20:17.
JACK98 is offline  
Old 09 December 2008, 01:01   #20
davideo
Amiga Tomcat

davideo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Boston Lincs
Posts: 1,225
Okely dokely.

Good luck with your hunt. It may be worthwhile checking for the thread I mentioned earlier to see what cards others have got to work. I did a quick search but couldn't find it

Dave G
davideo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDF to COMPACT FLASH gibs support.WinUAE 3 04 September 2012 13:35
BBS and Compact Flash Chaeo support.Apps 7 12 December 2010 17:24
compact flash, but where on the pc? lost_lemming support.Hardware 27 16 September 2009 19:39
compact flash to ide - is this right? AliasXZ support.Hardware 33 12 March 2008 10:34
Compact Flash on Amiga dkovacs support.Hardware 34 21 August 2006 01:53

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08807 seconds with 13 queries