English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 12 November 2012, 17:06   #1
Yesideez
(2b)||!(2b)
Yesideez's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Devon, UK
Age: 46
Posts: 216
Partition sizes

When my A1200 years ago had a 64MB hard drive I had two partitions and later upgraded to a 1.4GB drive and had four partitions.

I'm going to go for a 4GB CF as a HD and was wondering what sizes everyone has theirs set to? Thought I'd ask as this is being set up for me and I'd like to try and get this right first time. When I had a 1.4GB HD I never half filled it but back then WHDLoad wasn't around and I'm having a hard time imagining that I can come anywhere near filling a 4GB drive.

I might get back into coding again so a relatively small partition for this and I think about 10MB should be adequate. I don't code demos, only utils so won't be storing loads of raw data or modules.

Would be storing a load of music modules for playback as well as WHDLoad with as many games as I can get my hands on and I think this by far will be the biggest requirement.

So, what partitions do you have set up, what do you store and what sizes are they?
Yesideez is offline  
Old 12 November 2012, 17:29   #2
DH
Global Moderator

DH's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Geordie Land
Age: 53
Posts: 4,089
Moved out of OT - General as this section will give you the best replies
DH is offline  
Old 12 November 2012, 17:30   #3
Yesideez
(2b)||!(2b)
Yesideez's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Devon, UK
Age: 46
Posts: 216
Thanks - I wasn't too sure where to put it
Yesideez is offline  
Old 12 November 2012, 17:52   #4
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 51
Posts: 2,824



well,that depends what you use it for(as you have pointed out)


all my drives are upto and not beyond 512mb's for a workbench partition.

4gig for whdload.(if i have the space)

ive got a couple of work partitions around 1.3gig storage around 4gig each, i have a couple of these one for downloads one for lha and archives one for music one for games that are not whdload and a backup partition etc...
and thats just one drive on one sytem.
and all the drives i have are different on any amiga i have ,the drives i have are anywhere between 4 and 120 gig.


if i had a 4gig drive i wouild probbably do this,workbench about 60mbs or so(its only there to basicly boot the machine)then a work partition and whdload for the rest.(if games was what i was going to use the machine for)
roy bates is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Locating File Sizes on WB2.1 clitosa New to Emulation or Amiga scene 33 16 December 2012 10:22
Blizzard SCSI-IV HDD sizes merlinkv support.Hardware 4 19 June 2010 17:15
Are there two sizes for kick13.rom? MickJT Amiga scene 3 15 August 2007 00:49
72Pin sim sizes! help needed..... ElectroBlaster support.Hardware 1 24 December 2002 18:00
Possibly wrong calculation of kB sizes andreas project.EAB 21 05 April 2002 21:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06786 seconds with 15 queries