English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 17 December 2019, 19:49   #1
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 324
Hard drive errors when copying files on

Just suddenly started getting errors when copying files on to my games partition (DH1) partition is just under 4gb ,checksum errors and being write protected etc


The games on there appear to work ok i just cant seem to add any more.
Im using pfs3/aio , are there any programs that can scan/repair this , or am i going to have to format the partition ?


any help appreciated thanks, never had this problem before.
xubidoo is offline  
Old 18 December 2019, 13:35   #2
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,535
In the PFS3 archive are tools that might help. If you don't have a backup then its backup time now.
daxb is offline  
Old 18 December 2019, 22:09   #3
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 324
only 2 files in the pfs3aio archive, tried 1 util called SFSDoctor but it wont even run , just says unable to open your tool etc
At a bit of a loss tbh
xubidoo is offline  
Old 18 December 2019, 22:37   #4
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 906
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post
only 2 files in the pfs3aio archive, tried 1 util called SFSDoctor but it wont even run , just says unable to open your tool etc
At a bit of a loss tbh
You need the CLI/Shell only pfsdoctor

I will put it in the zone,

to use it just open a shell window ,navigate to the pfsdoctor file then use the command `pfsdoctor REPAIR DH0` this will check and repair DH0, obviously for other VOLUMEs just substitute DH0, for DH1, DH2, DH3, ect or whatever your volumes are named

Last edited by supaduper; 18 December 2019 at 22:54.
supaduper is offline  
Old 18 December 2019, 22:57   #5
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 324
Thanks Supaduper , think i must be doing something wrong here though, opened up a shell and browsed to it

and typed pfsdoctor REPAIR DH1

and it just says file not an executable
any ideas ?
xubidoo is offline  
Old 18 December 2019, 23:01   #6
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 906
so you browsed to the pfsdoctor cli only folder then type `LIST` it will show the executable in the folder then try it again

silly question but you have unzipped the file I sent ?
supaduper is offline  
Old 18 December 2019, 23:07   #7
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 324


yeah i unzipped it into system
xubidoo is offline  
Old 18 December 2019, 23:12   #8
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 906
Wierd, so just to confirm some things, you are using `toni`s pfs3-aio , and you trying to do this on a real Amiga or Winuae ?
supaduper is offline  
Old 18 December 2019, 23:13   #9
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 324
winuae atm , yeah pfs3-aio is installed , v19.2 i think
xubidoo is offline  
Old 18 December 2019, 23:14   #10
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 906
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post
winuae atm , yeah pfs3-aio is installed , v19.2 i think
You are running Winuae as `ADMINISTRATOR` ?
supaduper is offline  
Old 18 December 2019, 23:18   #11
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 324
aha , i thought id set it to as administrator automatically, so i closed it and started it again making sure i did start as, ran the prog and it worked...phew..

Thanks for the help , i just hope it actually fixes the problems ive been having
xubidoo is offline  
Old 18 December 2019, 23:21   #12
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 906
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post
aha , i thought id set it to as administrator automatically, so i closed it and started it again making sure i did start as, ran the prog and it worked...phew..

Thanks for the help , i just hope it actually fixes the problems ive been having
Been there done that good luck
supaduper is offline  
Old 19 December 2019, 09:11   #13
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,810
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post


yeah i unzipped it into system
protect pfsdoctor +e
Jope is offline  
Old 19 December 2019, 10:31   #14
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 906
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post
aha , i thought id set it to as administrator automatically, so i closed it and started it again making sure i did start as, ran the prog and it worked...phew..

Thanks for the help , i just hope it actually fixes the problems ive been having
Has it solved some of your problems
supaduper is offline  
Old 19 December 2019, 15:54   #15
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 2,535
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post
only 2 files in the pfs3aio archive, tried 1 util called SFSDoctor but it wont even run , just says unable to open your tool etc
What you need is http://aminet.net/package/disk/misc/PFS3_53 That is mentioned in http://aminet.net/package/disk/misc/pfs3aio:
Quote:
Read official PFS3 package documentation before using!
(disk/misc/PFS3_53.lha)
Btw. you mean PFSdoctor. SFSDoctor does not exist. SFS would be a different filesystem. PFSdoctor has a GUI. Use the option "Check" before "Repair" (having a backup is a good idea).

On Amiga the error message "unable to open your tool" usually means that the file isn't an executable or the executable bit is not set (as already mentioned in this thread. Command protect).
daxb is offline  
Old 10 January 2020, 04:18   #16
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
Has it solved some of your problems

Yes everything so far seems to be 100% now, thanks very much for your help, and everybody elses help and suggestions as well.


not had a single error since running pfsdoctor and fixhdd
xubidoo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Copying files to Amiga gotek drive from a Windows PC ProfPlum support.Hardware 5 06 July 2019 08:15
hard drive image errors at 75% data corrupt ? Stratplayer support.Hardware 1 19 July 2018 20:01
Transferring PC files to FS-UAE emulated hard drive psampaio support.FS-UAE 1 31 March 2016 18:23
Hard drive files duplicating Yesideez support.WinUAE 10 31 March 2007 23:46
ADF Files To Hard Disk Drive ? xamigax New to Emulation or Amiga scene 2 30 April 2002 14:29

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08529 seconds with 15 queries