English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 12 February 2018, 09:44   #1
Fieldday
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Germany
Posts: 86
Workbench 1.3, FAT32 support failed

I use an Amiga 2000 with 2 AT-BUS 2008 controllers inside with oktapussy ROM. For quick data exchange I thought a CF card would be the best solution. Well, I downloaded at aminet the fat95 file and follwed the installation steps. After that, I modified DEVS:mountlist and add the commands as descripted on the instruction sheet. I changed the UNIT flag to 2nd.scsi.device and finishd all with #.

First, I mount my cf device with:
mount cf:
this works fine. But when I try to show the directory:
dir cf:
i get this error message:
Could not get information for cf:
Error 115


I don´t have the experience to solve this problem Maybe some skilled user here could give me further hints?
Fieldday is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 February 2018, 11:00   #2
Gilloo
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Grenoble, Isère, Rhône-Alpes, France, Europe, Earth
Posts: 170
Be careful, the syntax of the 1.3 mountlist and 2.x is different.
Error 115 = bad number...
Can you provide the mountlist text please...
Gilloo is offline  
Old 12 February 2018, 17:33   #3
Fieldday
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Germany
Posts: 86
Yes, here it is my mountlist:

PHP Code:
CF:
FileSystem L:fat95
Device 
2nd.scsi.device
Unit 
0
Flags 
0
LowCyl 
0
HighCyl 
0
Surfaces 
1
BlocksPerTrack 
1
BlockSize 
512
Buffers 
20
BufMemType 
1
BootPri 
0
StackSize 
4096
Priority 
5
GlobVec 
= -1
DosType 
0x46415401

Fieldday is offline  
Old 12 February 2018, 18:18   #4
Gilloo
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Grenoble, Isère, Rhône-Alpes, France, Europe, Earth
Posts: 170
BlockSize doesn't exist in 1.3, assumed to be 512...

1.3:
BlocksPerTrack=1

2.x
SectorsPerTrack=1
SectorSize=512

Tell if it fixes your problem.
Gilloo is offline  
Old 12 February 2018, 20:31   #5
Fieldday
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Germany
Posts: 86
Hi Giloo,
removing BlockSize makes no difference, still Error 115.
I will make a try with a real harddisk to be sure that my CF card/CF reader dosen´t had any problem with the Amiga.

I will correct myself, there ist a little mistake on Device, right is:
PHP Code:
Device "2nd.scsi.device" 
Best regards
FD

Fieldday is offline  
Old 13 February 2018, 10:48   #6
Fieldday
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Germany
Posts: 86
Tested this morning with an IDE harddisk. Got the same error 115.
What is the meaning of 115 = bad number? Is there something wrong with my CF entry point on the mountlist?
Fieldday is offline  
Old 13 February 2018, 12:19   #7
Gilloo
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Grenoble, Isère, Rhône-Alpes, France, Europe, Earth
Posts: 170
And if you set HighCyl = 1 ?
Gilloo is offline  
Old 13 February 2018, 14:20   #8
Fieldday
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Germany
Posts: 86
Hi,
I have news, a good and a bad one
The bad one first, it is still not working with the posted configuration.

The good one is, when I switch from 2nd.scsi.device to scsi.device and set unit = 1 (slave IDE port), then is the fat95 formatted diskdrive accessable. It looks like that the 2nd.scsi.device makes the trouble. I can´t explain why, I don´t have the knowledge to figure it out, but I can reconstruct the 115 error message.

I think I would change my IDE chain and use the 2nd controller with PFS filesystem.

Gilloo, thank you very much for your helpful hints. If you want further tests, I would be there
P.S. : Changeing HighCyl makes no difference.

Best regards
FD
Fieldday is offline  
Old 14 February 2018, 11:19   #9
Gilloo
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Grenoble, Isère, Rhône-Alpes, France, Europe, Earth
Posts: 170
Perhaps there is an explanation:
scsi.device is the IDE port (you have the disk !)
2ndscsi.device is the SCSI port (sure you don't have anything in SCSI...)

Last edited by Gilloo; 14 February 2018 at 11:20. Reason: syntax...
Gilloo is offline  
Old 16 February 2018, 15:01   #10
Fieldday
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Germany
Posts: 86
sorry for delay, no, both IDE controller are AT-Bus 2008.
An very interessting thing is, if you are using Oktopussy, you only need the ROM placed on one board and both boards responds.
Fieldday is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cloanto 3.X Workbench Disks support TuKo project.ClassicWB 20 02 September 2017 04:02
fat32 partition in RDB system GhstWlf support.Hardware 2 23 July 2017 12:32
Mountlist for FAT32 4GB CF card? BarryB support.Hardware 5 16 January 2014 00:16
Amiga SCSI mounting + Fat32 support tekopaa support.Hardware 10 17 February 2013 14:03
Getting large hard drive support into Workbench 3.0/1 without idefix Bloodwych project.ClassicWB 13 07 July 2009 23:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06908 seconds with 15 queries