English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 04 January 2014, 18:10   #1
BarryB
Amigaholic

 
Join Date: Dec 2009
Location: UK
Posts: 2,165
Chaos Strikes Back unsupported version

Using the Harry/JOTD installer and it doesn't seem to work with my English version which came free in the Psygnosis re-release of Dungeon Master.

Not sure what's different but the one in TOSEC is very different from the pre-installed WHDownload and my one. My version has a map of Europe with the three flags on each country, WHDownload version just shows three flags and mine also has a QUIT button along with the PRISON/RESUME buttons that takes you back to the language select screen.

I've put my version in the zone as a pre-installed WHDLoad but doesn't work as it won't get past the language select, accesses DF0: and so you have to quit. Can this version be supported?
BarryB is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 January 2014, 18:24   #2
Phantomz
Registered User
Phantomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Age: 44
Posts: 185
This version might be like the Psygnosis Dungeon Master and have no protection, would be nice if this version could be supported.

Any Chance you could try making adf's from your original Disks and upload them to the zone, would be nice to have these on floppy too if not protected.

Cheers
Phantomz is offline  
Old 04 January 2014, 18:49   #3
BarryB
Amigaholic

 
Join Date: Dec 2009
Location: UK
Posts: 2,165
Version is V3.5 and the disks are still copy protected AFAIK as there is still protection on track 0. Bunged it through X-Copy on DOSCOPY and it gurus after a while on the prison level, error 60 or something.
BarryB is offline  
Old 04 January 2014, 19:11   #4
Phantomz
Registered User
Phantomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Age: 44
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by BarryB View Post
Version is V3.5 and the disks are still copy protected AFAIK as there is still protection on track 0. Bunged it through X-Copy on DOSCOPY and it gurus after a while on the prison level, error 60 or something.
Nevermind, thanks for checking though.
Phantomz is offline  
Old 16 January 2017, 21:43   #5
Phantomz
Registered User
Phantomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Age: 44
Posts: 185
I've just used " KryoFlux FREE " to make raw copies of my original disks.

I'll upload them into the zone in case anyone wants them.

I've done a quick test and they appear to work in emulation, hopefully they will work 100%

This is " Chaos Strikes Back v3.5 " (RAW)

This version has the map of Europe with the three flags on each country, it also has a QUIT button along with the PRISON/RESUME buttons that takes you back to the language select screen.

I don't think this version is available anywhere else and I wanted to back up my disks before they die.

Maybe these can be used for WHDLoad ?
Phantomz is offline  
Old 16 January 2017, 22:21   #6
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 11,763
It's been dumped before and is available (non functional) on the DM encyclopedia website. Maybe Meynaf can tell the difference between v3.3 which he's very familiar with?
alexh is offline  
Old 16 January 2017, 22:47   #7
Phantomz
Registered User
Phantomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Age: 44
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by alexh View Post
It's been dumped before and is available (non functional) on the DM encyclopedia website. Maybe Meynaf can tell the difference between v3.3 which he's very familiar with?
Are you sure?

I can only see " 3.5 English " listed, I also have this 3.5 version with no map screen.

The version I uploaded is " 3.5 English, French, German " with the map.

The only version I see on the DM encyclopedia website with English, French, German is 3.3.

This is why I said I don't think this version is available online.
Phantomz is offline  
Old 17 January 2017, 08:07   #8
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,155
I didn't know a v3.5 existed...
For me v3.3 was the last CSB version.

Anyway i confirm that the "error 60" means copy protection still active.

Can't tell anything from raw dump, btw. I need the files present on disks.
The one on dmweb is indeed english only.
BUT
CSB isn't really multilingual, as the game is but not the utility disk.
Perhaps they just removed that choice.

Look at the files present on disk. Do you have Dungeon.DAT, DungeonF.DAT, DungeonG.DAT ?

Last edited by meynaf; 17 January 2017 at 08:25.
meynaf is offline  
Old 17 January 2017, 16:29   #9
Phantomz
Registered User
Phantomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Age: 44
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
I didn't know a v3.5 existed...
Look at the files present on disk. Do you have Dungeon.DAT, DungeonF.DAT, DungeonG.DAT ?
Dungeon.DAT, DungeonF.DAT, DungeonG.DAT are on the CSB disk.

Do you want me to copy all the files from the disks with dopus and upload them or make ADF's ? I know this won't help with the protection.
Phantomz is offline  
Old 17 January 2017, 16:47   #10
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,155
Quote:
Originally Posted by Phantomz View Post
Dungeon.DAT, DungeonF.DAT, DungeonG.DAT are on the CSB disk.

Do you want me to copy all the files from the disks with dopus and upload them or make ADF's ? I know this won't help with the protection.
It won't help with the protection but it can help for preservation.
Well, in fact I'm just curious to see how different this version is to others

Note : the utility disk is normally not protected. Do you confirm it works well ?
meynaf is offline  
Old 17 January 2017, 17:09   #11
Phantomz
Registered User
Phantomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Age: 44
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
It won't help with the protection but it can help for preservation.
Well, in fact I'm just curious to see how different this version is to others

Note : the utility disk is normally not protected. Do you confirm it works well ?
The utility disk appears to work fine, as do the raw files I uploaded in Winuae.


The files are in the zone.
Phantomz is offline  
Old 17 January 2017, 18:59   #12
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,155
Ok so in reality this is an English version. The utility disk isn't multilingual.
If you try to play in French or German it'll fail at some point (you can only visit the Prison).
For me it looks like early 3.5, before they removed the choice.
meynaf is offline  
Old 17 January 2017, 19:20   #13
Phantomz
Registered User
Phantomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Age: 44
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
Ok so in reality this is an English version. The utility disk isn't multilingual.
If you try to play in French or German it'll fail at some point (you can only visit the Prison).
For me it looks like early 3.5, before they removed the choice.
Maybe they just wanted the release to look the same as the Dungeon Master v3.6 disk

Like I said, I've also got the English version of 3.5 without the map.

It's the same as the one on dmweb which is english only, like you said that doesn't work due to it being an adf with protection.

Shall I upload my RAW disk files of 3.5 English to the zone, it appears to work in winuae.
Phantomz is offline  
Old 17 January 2017, 20:06   #14
meynaf
68k wisdom
meynaf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lyon (France)
Age: 44
Posts: 2,155
Quote:
Originally Posted by Phantomz View Post
Maybe they just wanted the release to look the same as the Dungeon Master v3.6 disk
Yeah, but then they just made half the work, as dm 3.6 is no longer copy protected but csb 3.5 still is...

Anyway if your goal is merely to play the game, there can be other solutions.
meynaf is offline  
Old 17 January 2017, 20:43   #15
Thorham
Computer Nerd

Thorham's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Rotterdam/Netherlands
Age: 40
Posts: 2,832
Quote:
Originally Posted by meynaf View Post
Anyway if your goal is merely to play the game, there can be other solutions.
Just tell them that your version is the best
Thorham is offline  
Old 17 January 2017, 21:16   #16
Phantomz
Registered User
Phantomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Age: 44
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by Thorham View Post
Just tell them that your version is the best
I'm pretty sure it is.

I've got meynaf versions on my Amiga hard drives already.

I've also got the original version 3.5 disks that still work so I'm not stuck and unable to play the game.

I just wanted to make back ups of my disks for preservation as these versions don't appear to be available working online.

I have no idea what the changes are in 3.5 from 3.3, they might not even matter.

Like I said, the raw versions that I made with KryoFlux FREE appear to work ok in winuae.

I haven't got any hardware copiers to make ipfs, can the raw files made with KryoFlux be turned into ipf's? then maybe converted to hfe's for the HxC emulator.

I'm pretty sure I've got backups made with the old cyclone dongle but those disks will fail at some point.
Phantomz is offline  
Old 19 March 2017, 17:56   #17
Harry
HD Installer
Harry's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 724
Phantomz: I have problems with your raw version 3.5. Can you please make standard adfs of them and put them in the Zone? If it is not too much work I will support them in the WHDLoad install.
Harry is offline  
Old 19 March 2017, 18:45   #18
BarryB
Amigaholic

 
Join Date: Dec 2009
Location: UK
Posts: 2,165
I've RAR'd and Zoned an ADF of my CSB 3.5 made using my streams and DTC.
BarryB is offline  
Old 19 March 2017, 19:14   #19
Harry
HD Installer
Harry's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 724
Please put also your Utility Disk as ADF in the Zone.
Harry is offline  
Old 19 March 2017, 20:19   #20
BarryB
Amigaholic

 
Join Date: Dec 2009
Location: UK
Posts: 2,165
Done!
BarryB is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chaos Strikes Back - English WHDLoad? Macca support.Games 32 04 January 2014 19:17
Chaos Strikes Back wrong! Macca project.TOSEC (amiga only) 5 12 August 2010 19:25
Help me survive in DM - Chaos Strikes Back NewDeli support.Games 18 19 August 2009 16:07
Chaos Strikes Back cheat Macca support.Games 11 14 June 2007 23:34
Bad Cheatcode Chaos Strikes Back rodi HOL data problems 4 19 April 2006 13:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19094 seconds with 13 queries