English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 16 December 2017, 11:34   #1
ghosty777
Registered User

ghosty777's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Nottingham, UK
Posts: 56
FS-UAE not recognising disks

Hi,

I normally use WinUAE but recently installed Linux Mint on my laptop & thought i'd try FS-UAE..

Well it runs ok, boots up my chosen Kickstart ROM but it can't find any of my disks. I've been told that it only looks for commercial games & checks the disk checksums against ones in a library first.

Is this true? Do all the disks have to be held in some approved database before they'll show up on FS-UAE? Sorry, but if this is true it's really impractical for the Amiga (Unless your sole interest is games I suppose) Thanks.

Last edited by ghosty777; 16 December 2017 at 12:13.
ghosty777 is offline  
AdSense AdSense  
Old 16 December 2017, 14:18   #2
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,412
Hi, no, what you are referring to is another functionality where *FS-UAE Launcher* can automatically recognize games from your disk collection and create ready-to-run game entries for them.

Anyway, for FS-UAE, you can of course use any disk images you like. But there is no directory browser in FS-UAE, so you need to add the disk images to the floppy drives and/or image list before starting FS-UAE.
FrodeSolheim is offline  
Old 16 December 2017, 14:19   #3
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,412
Also, documentation at https://fs-uae.net/floppy-images
FrodeSolheim is offline  
Old 16 December 2017, 18:59   #4
ghosty777
Registered User

ghosty777's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Nottingham, UK
Posts: 56
Ah, I see. Thanks for illuminating me FrodeSolheim.
ghosty777 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A4000 not recognising RAM edd_jedi support.Hardware 15 15 February 2014 23:00
Venus The Flytrap not recognising my disks!! BarryB project.WHDLoad 16 26 August 2013 14:57
WinUAE not recognising some 3.1 roms... andrewwan1980 support.WinUAE 11 18 June 2008 19:44
PC not recognising amiga hard drive skanulike support.Hardware 3 20 March 2008 01:20
A1200 not recognising 3.5" HD - HELP ! Jim support.Hardware 40 14 September 2002 01:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11127 seconds with 14 queries