English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 03 June 2013, 15:13   #1
manic23
Only Amiga!

manic23's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bromley, Kent
Age: 46
Posts: 442
Escom Amiga Floppy Fix DFO:????

I have been doing a few upgrades to my Escom Amiga A1200, but am having a small issue with the Escom Amiga A1200 Floppy fix.

I brought an Internal Chinon FX-354 from someone on AmiBay and have carried out the motherboard fix to the letter as detailed here.

The problem is that the Amoiga does not recognise the drive, is just says DF0:???? when there is a floppy in there that I know is OK.

Here is a pic of what I have done



Can someone tell me if I have carried out that mod correctly?
manic23 is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 June 2013, 16:06   #2
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 37
Posts: 3,384
I haven't done the mod myself, but according to the guide, it looks correct enough. Are you sure the drive you bought actually works?
demolition is online now  
Old 03 June 2013, 16:16   #3
manic23
Only Amiga!

manic23's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bromley, Kent
Age: 46
Posts: 442
Well, Im as sure as I can be, I brought it from a legit guy from AmiBay who said that he tested it before sending, I Have an A500 as well, I guess I could test it in that?

Edit: Can't seem to get it working in the 500, just spins, will not boot, maybe I have a dodgy drive

Last edited by manic23; 03 June 2013 at 16:31.
manic23 is offline  
Old 03 June 2013, 16:42   #4
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 37
Posts: 3,384
It should work in the 500 as well. Maybe it was damaged in transit?

Edit: Some drives gets 'stuck' when the head moves too far (don't know if a bump in transit could do it?) and a gentle push on the head can often get it back into its working area. You could also try the drive from the A500 in the 1200 just to see if the mod is working.
demolition is online now  
Old 05 June 2013, 19:29   #5
GadgetUK
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Manchester
Posts: 115
I would try cleaning the heads on the new drive as well. You could be testing the drive expecting problems with your mod when its actually the drive.
GadgetUK is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please Help! Escom A1200 floppy drive problems magnox support.Hardware 10 07 November 2016 22:23
A1200 Timing fix for my Escom Amiga? manic23 support.Hardware 46 19 August 2014 13:38
Using normal Amiga-floppy drives on Escom A1200 8bitbubsy support.Hardware 1 24 April 2010 18:59
Escom/AT floppy drives. JonSick support.Hardware 4 16 October 2006 20:16
MFM.DEVICE problem with escom floppy drive??? CFOU! support.Hardware 7 22 May 2006 01:22

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16064 seconds with 12 queries