English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 10 September 2016, 20:52   #1
HelloBeautiful
Registered User

 
Join Date: Jan 2016
Location: Helsinki
Posts: 68
Mechanical HDD works in SX32Pro but known good A1200 CF/SDs wont.

I have an SX32Pro and I've been trying to set up a compact flash card to it.
I've tried several adapters, cards and cables but they don't show up in the early boot nor hdtools even though they work on my A1200 w/ KS3.0. I have seen some setups that work and I have tried the same card and adapter.

I have a mechanical drive from A1200 and it works. I don't use any custom bootcode and the disks I've tried are different sizes and filesystems.
I've also tried a bigger psu and the stock cd32 one (and I think the mechanical drive and a floppy drive would eat up more power than an CF card)

Any suggestions?
HelloBeautiful is offline  
Old 10 September 2016, 22:33   #2
Zetr0
Ya' like it Retr0?
Zetr0's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 9,768
@HellBeautiful

This indeed is a fine pickle, it would appear that the Amiga A1200 native IDE is a little more forgiving/compatible compared to the SX32Pro.

I will say have a check with this thread - it may prove relevant to your project.

I suspect that the SX32 requires an adaptor for "True IDE", I think these are available from www.Amigakit.com and www.Vesalia.de - I would contact them first to ensure these devices do work with the SX32
Zetr0 is offline  
Old 21 September 2016, 23:36   #3
HelloBeautiful
Registered User

 
Join Date: Jan 2016
Location: Helsinki
Posts: 68
Thanks Zetro,
I know a lot of people have use the same adapters and visually identical cf cards as me but they don't get recognized, neither a cheap pata ide ssd but the mechanical drives work. I have mostly tried PFS3AIO disks. I guess I need to try my luck with TrueIDE.

Your adapter thread sounds interesting and cheap for that matter so perhaps I'll splash ten euros on that as well
HelloBeautiful is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
a1200 wont boot floppies Sephnroth support.Hardware 5 05 September 2015 01:22
CPU Idle works good with 68020 CE Leandro Jardim support.WinUAE 1 30 April 2014 19:15
A1200 mechanical specification whitebird support.Hardware 3 14 July 2011 01:46
Spare A1200 wont boot :-( fitzsteve support.Hardware 17 19 September 2010 07:53
BPPC 040/25MHz+PPC for CD32 SX32PRO Portugeeza1 Swapshop 14 12 May 2008 21:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.05816 seconds with 13 queries