English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.ClassicWB

 
 
Thread Tools
Old 16 July 2012, 20:45   #1
N-Ed
Registered User
N-Ed's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 116
Classic WB ADV questions

Hi!

Have just upgraded to a Blizzard 1230 mk IV with 16Mb of Ram, from a Blizzard 1220/4. Having some issues with system freezing on me when scrolling thru folders with lots of folder and when trying to format my CF card etc. Thinking it might be a memory problem on the Blizz. Is there a Memtest software of some sort in Classic WB ADV? I could've transfered Memtest to the Miggy if my CF-card for the PCMCIA wasn't on the fritz, getting some I/O error when trying to transfer files to it on the Peecee. Transcend 133 4Gb card, anyone else had this experience?

Thanks in advance Guys'n'Gals!
N-Ed is offline  
Old 16 July 2012, 22:06   #2
N-Ed
Registered User
N-Ed's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 116
Managed to Make ADF(.hfe file) from the LHA archive using the HxC floppy emulator, transfered MemCheck. Memory checks out ok.
So maybe I should do a total reinstall of the WB with the new HW installed, and see if it keeps freezing in certain tasks... What do you guys think???
N-Ed is offline  
Old 16 July 2012, 23:00   #3
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,069
Yes, you should install it again. I can use CWBAdvSP with 4mb of ram.

Why don't you use a Cf-USB (multicard reader) adapter and you copy the files with WinUAE?

Last edited by Retrofan; 16 July 2012 at 23:09.
Retrofan is offline  
Old 17 July 2012, 06:45   #4
N-Ed
Registered User
N-Ed's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 116
Ok, i'll try reinstalling CWB when I have some time over. First i'll try to get kippers ide-adapter so I don't have to open the beast everytime I want to change HD. Took me ages figuring out and installing CWB last time

Been using USB-multicard reader/writer to write to CF on Peecee. But I wrote above my CF seems corrupt, at least on my peecee, I can't use this route(not even in WINUAE). Will try on my gf:s computer tonight to rule out that my peecee is defect!
Is it possible that a CF can be destroyed after only a month of minimal use? If it is broken I'll try to find the receipt and then I'll swap it out for a new one!

Thanks Retro

Last edited by N-Ed; 17 July 2012 at 08:24.
N-Ed is offline  
Old 16 September 2012, 08:42   #5
N-Ed
Registered User
N-Ed's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 116
Thought I would close this thread with some info for future reference.

Wasn't anything wrong with CF-card or Amiga, the Multicard-USB reader was corrupt. Bought a new HAMA dedicated CF reader/writer, and now everything works perfect or close to it!
N-Ed is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 questions I was always wondering about (classic hard disks and PC monitors) Kenan support.Hardware 5 23 May 2013 05:53
Video of Classic Workbench ADV SP on my A1200T + Apollo 1240 fitzsteve project.ClassicWB 9 04 May 2010 13:26
Classic WB OS3.9 VS Classic WB ADV SP fitzsteve project.ClassicWB 6 28 December 2009 21:27
Directory Opus 5.5 on Classic WB adv? Fingerlickin_B project.ClassicWB 1 20 June 2007 10:11
Will Classic Workbench Adv display through composite outputs? Fingerlickin_B project.ClassicWB 12 09 June 2007 11:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07340 seconds with 16 queries