English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 19 February 2008, 11:23   #1
Slay
Registered User
Slay's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Emmerting / Germany
Age: 42
Posts: 20
Angry CSPPC (060@50Mhz/604e@200Mhz) problem, please help!

hey guys!

firstoff excuse me for my bad english.

yesterday i recieved my new amiga (a4000d in a tower, csppc, mediator, voodoo2, scandoubler, ...)

if i'm booting from the os3.9 partition, the system works fine (under 68k) but from the os4 partition the screen freezes after a few moments. the early-startup-menu of os4 shows me, there is a ppc-processor @ 200 mhz.

the last 15 trys the system crashed before it came to the os4-startup-screen. it freezed at the cyan-screen (the multi-colored screens at startup on the scandoubler-output)

i tried to install os4 from my cd (under os3.9, not with bootdisk) but the installation crashed at the country-selection on the first try. the second try it crashed earlier...

the 060 and the scsi-drives work fine, so i think, it cant be a contact-problem of the csppc but today after work i'll check that.

showconfig under os3.9 only shows the 060@50mhz cpu/mmu/fpu but no ppc (i'm not sure if showconfig of os3.9 reconizes ppc-processors) the programm 'whichamiga' i downloaded from aminet crashes at startup with the message 'evaluating system'. but os4 worked for a few moments so i believe the ppc is not dead because os4 deactivates the 68k processor, if i'm right.

does anyone have an idea what could be the problem? please help!

greets markus
Slay is offline  
Old 19 February 2008, 11:44   #2
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
do a simple test... download AMIGAAMP and use it's WOS engine to play an mp3... if it crashes then it can mean that the ppc is dying... a common failure in csppc cards (dce especially)
keropi is offline  
Old 19 February 2008, 11:46   #3
Slay
Registered User
Slay's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Emmerting / Germany
Age: 42
Posts: 20
i'll try that after work, thank you...
Slay is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: CyberstormPPC 060/50Mhz and 604e@233Mhz + 128MB Ram Dreamcatcher MarketPlace 0 23 September 2010 23:12
FOR SALE: CyberStormPPC 604e 200MHz 68060/50 MHz JiggyMF MarketPlace 3 20 September 2010 10:27
FS/FA: Cyberstorm PPC 200mhz/060@50mhz for Amiga 3000(T) 4000(T) vamigan MarketPlace 10 01 September 2007 03:00
Somewhat strange marked 060 on my p5 csppc.... keropi support.Hardware 14 23 January 2007 20:47
CSPPC/060 firmware upgrade alewis support.Hardware 4 25 August 2006 11:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06368 seconds with 13 queries