English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 30 June 2020, 15:57   #1
falken
Registered User
falken's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Spain
Posts: 72
The perfect WinUAE setup

What conditions are necessary in WinUAE to achieve the most accurate emulation possible with respect to real hardware?

Synchronies, caches, cycle-exact ... etc
falken is offline  
Old 01 July 2020, 00:37   #2
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
Hard question to answer really. If you want the most 'authentic' Amiga experience then choose to sync everything, only use caches available for the Amiga model you are emulating and of course keep it cycle-exact.

That being said you can tweak loading times quite a bit without being 'untrue' to an authentic Amiga experience. It's really up to you if you want to play Alien Breed 3D on an authentic A1200 configuration or just on a dream machine never possible in 1995.
TCD is offline  
Old 02 July 2020, 17:26   #3
Mclane
Old retro god.

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 59
Posts: 653
Its a curious choice, on one hand you want the feeling of being back in time and in sync with how it felt then but then again I can super charge the disk drive, have loads of spare ram.

Well the nice thing is you can have both and play it the way you like either classic or suped up depending on how you feel.

Configurations are a blessing
Mclane is offline  
Old 02 July 2020, 20:09   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,908
If you want smallest latency possible (less than 10 milliseconds): lagless vsync is the option to enable but because it also basically depends on display driver undefined behavior, it may not always work. Obviously requires monitor that supports 50Hz (=almost any with HDMI, also any freesync/gsync gaming monitor should have frequency range from about 30hz to 100hz+)

Only 68000 (and in 4.4.0 68010) based Amigas have fully cycle-accurate mode. There is not enough information to emulate 68020 cycle-accurate.
Toni Wilen is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE HD Setup trumpy81 New to Emulation or Amiga scene 9 28 February 2018 01:15
Why Demos run in perfect resolution in WinUAE but not on real NTSC Amigas? c0dehunter support.Demos 14 04 December 2017 16:11
WinUAE 3.4 Setup LyteWing support.WinUAE 2 28 April 2017 02:28
I now own the 1 peice of hardware to make WINUAE perfect! mrbob2 Amiga scene 33 03 July 2007 20:47
How to get the perfect WinUAE display? MethodGit support.WinUAE 8 06 November 2003 08:20

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06866 seconds with 13 queries