English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 30 June 2020, 23:20   #1
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 39
Posts: 1,258
Amikit XE on real Amiga

Can somebody advice how to do it most efficiently?
ancalimon is offline  
Old 30 June 2020, 23:45   #2
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,792
Amikit XE uses AfA OS so you need an Amiga RTG with CPU 060 + FPU
AMIGASYSTEM is offline  
Old Yesterday, 13:17   #3
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 39
Posts: 1,258
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Amikit XE uses AfA OS so you need an Amiga RTG with CPU 060 + FPU
I have a 4000T with CStormPPC and CVisionPPC.
ancalimon is offline  
Old Yesterday, 14:28   #4
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,792
With this configuration I think you can install Amikit XE without problems, you just need to check if the whole system is PPC compatible.
AMIGASYSTEM is offline  
Old Yesterday, 17:46   #5
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 39
Posts: 1,258
I think I will copy over all the files with a usb harddrive and replace the files as needed being careful not to overwrite any 060 specific files or patched files. Then I will edit Startup-Sequence by hand.
ancalimon is offline  
Old Yesterday, 18:04   #6
Aladin
Registered User
 
Join Date: Nov 2016
Location: France
Posts: 414
I already did it with old amikit for my blizzppc / bvision you will have to remove p96 and put back cgx4. and add ppc support, warp3D,...
I did not test with the new amikit, but there is no reason that it does not work
Aladin is offline  
Old Yesterday, 19:17   #7
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,792
Yes, some time ago I did the same thing with AfA OS even though on WinUAE PPC emulation was not very bad:

[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Guru when booting a real wb image form an real Amiga. chocsplease support.WinUAE 2 26 July 2017 16:01
AMIKIT X - High grade integrated Amiga emulator releases today! Neil79 News 52 27 May 2017 17:47
Adding HD´s to Amiga Forever/Amikit/AmigaSYS Basquemactee1 support.Amiga Forever 1 29 April 2010 22:14
amikit on a real classic amiga rigardie_gr Amiga scene 10 28 January 2007 20:03
Amiga on Your PC: AmiKit 1.2.0 glwxxx News 1 16 September 2006 12:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07908 seconds with 15 queries