English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 18 June 2019, 01:15   #1
studio460
Registered User

studio460's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Los Angeles, CA USA
Posts: 94
New FS-UAE macOS user! Works great—a few questions?

Holy crap!

So I just installed FS-UAE (which was literally a one-click install) on my late-2012 MacBook Pro Core i7/16GB laptop and IT WORKS! I just threw the Kickstart 3.1 ROM-image, Workbench 3.1 ADFs, and select application ADFs into their respective FS-UAE directories (i.e., "Kickstarts," "Floppies," "Hard Disk"), all just from the macOS Finder, and voila!

And, my beloved old AI software, Magellan 1.1 WORKS! This expert system software (not Opus Magellan) is kind of the whole reason I wanted an Amiga again—to run this one app—but now I can run it on a MacBook Pro laptop! Woohoo!

There's one Magellan results-window which doesn't display properly (text overlaid upon other screen-text) but it doesn't crash the program and the UI is still mostly readable (most other screens display correctly). Otherwise, Magellan 1.1 appears fully functional in the FS-UAE environment!

I haven't run this application since 1989, so this is quite a trip!



For more than a decade (actually, three of 'em), I thought I'd never see this app running again, and FS-UAE's 2.8.3 emulation seems pretty stable on macOS High Sierra 10.13.4. Surprisingly, Magellan 1.1 is running on Kickstart 3.1 ROM-images, in emulation no less (Magellan 1.1 wouldn't run on my old Amiga A2000HD system after I upgraded it to 3.1 ROMs—Magellan only ran when Kickstart 1.3 ROMs were installed, so there must've been some other incompatibility).

If FS-UAE can run my other multimedia apps (e.g., AmigaVision, Scala, Hyperbook, etc.), I won't need to buy a PC laptop to run WinUAE at all.

Last edited by studio460; 18 June 2019 at 02:58.
studio460 is offline  
Old 18 June 2019, 02:12   #2
quantum8
Registered User

 
Join Date: Jun 2019
Location: BNE AU
Posts: 75
Good stuff!
It should be able to run pretty much everything that winUAE runs as it's based on it, albeit a slightly older version.

You can always try the dev release of FS-UAE, or winUAE under WINE, or even through windows running parallels/virtualbox/etc. Plenty of options!
quantum8 is offline  
Old 18 June 2019, 02:16   #3
studio460
Registered User

studio460's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Los Angeles, CA USA
Posts: 94
Screen-draw error in FS-UAE 2.8.3 running Magellan 1.1:

studio460 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ugreen vga video splitter with the Amiga, works great! jbilander support.Hardware 1 03 April 2019 16:53
Mount CF card on FS-UAE (MacOS) Sim085 support.OtherUAE 3 23 April 2018 21:40
Problems docking FS-UAE on macOS Sierra amiga_Forever support.FS-UAE 5 26 January 2017 22:46
FS-UAE on MacOS X 10.5 (PPC G4/G5) Jacques support.FS-UAE 6 24 January 2016 13:15
FS-UAE MacOs issues fnap support.FS-UAE 2 02 October 2012 20:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06032 seconds with 13 queries