English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 13 February 2020, 18:11   #1
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 45
Posts: 977
UFO Aga&CD32 WHDload version; no intro

Is the whole Intro animation sequence ( included with the original Ufo CD32 version) included ?!
Can' t get it to work ( the game skips the animation part!?).
Additionally, when loading the different ingame parts, it does seem like the game loads but skips some menu(-s), text etc ?!
The tooltypes used with the slave ( v1.0 ?!) are not described properly on the readme file .
macce2 is offline  
Old 13 February 2020, 19:20   #2
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,904
Just tried Retroplay's slave / install: UFOEnemyUnknown_v1.1_CD32.lha

The AGA version doesn't have an intro, but the CD32 version does and just watched this
DamienD is online now  
Old 13 February 2020, 19:31   #3
Lord Aga
MI clan prevails

Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 1,083
Yup. Can confirm that the CD32 version intro is playing as it should.
Lord Aga is offline  
Old 15 March 2020, 19:35   #4
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 45
Posts: 977
How about the Ufo Aga WHDload version ?!
When running the game on my A4000D (from hd!),
on some parts of the game, when starting to load a
new mission, for example, some game screens (with text etc..)
only flash rapidly on screen, and disappear in about 1/4 seconds.
Is that thing something to do with my A4000D 060 processor or something memory related ..?!
The WHDload option BUTTONWAIT doesn't seem to solve the problem, neither does NOCACHE;
the latter only seems to slow game generally.
Btw, when playing WHDload games, I have been wondering, what exactly does the loading (Preload..?)
status bar (!?!) mean ?! When loading some games, especially Aga games, that progress bar appears black at first, until it turns blue.
Is that sign of some kind of error/problem with preloading and/or memory ?!
On my setup, when loading Ufo Aga version, it does just that...
Didn't find anything about that topic on WHDload documentation files... (?!)
macce2 is offline  
Old 17 March 2020, 21:03   #5
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 300
Quote:
Originally Posted by macce2 View Post
When loading some games, especially Aga games, that progress bar appears black at first, until it turns blue.
Is that sign of some kind of error/problem with preloading and/or memory ?!

Does the same on my CD32 with TF330 64mb, i think its just showing that when its blue it means its loaded the entire game into memory or something like that, could be wrong mind
Not had any problems playing the games tho.
xubidoo is offline  
Old 18 March 2020, 08:06   #6
Solo Kazuki
Registered User
Solo Kazuki's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Poland
Posts: 746
Quote:
Originally Posted by macce2 View Post
(...)
The WHDload option BUTTONWAIT doesn't seem to solve the problem, neither does NOCACHE;
Actually sometimes CACHE switch helps on 060. Not sure if in this case.


Quote:
Originally Posted by macce2 View Post
Btw, when playing WHDload games, I have been wondering, what exactly does the loading (Preload..?)
status bar (!?!) mean ?!
It always was obvious for me that black part is minimal requirement of memory, blue is additional preload of data. But it might be wrong...
Solo Kazuki is offline  
Old 19 March 2020, 16:28   #7
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 45
Posts: 977
Quote:
Originally Posted by Solo Kazuki View Post
Actually sometimes CACHE switch helps on 060. Not sure if in this case.



It always was obvious for me that black part is minimal requirement of memory, blue is additional preload of data. But it might be wrong...
Okay; maybe someone of the WHDload developers etc. could Confirm that ..?!
macce2 is offline  
Old 19 March 2020, 16:44   #8
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,904
Quote:
Originally Posted by macce2 View Post
Btw, when playing WHDload games, I have been wondering, what exactly does the loading (Preload..?)
status bar (!?!) mean ?! When loading some games, especially Aga games, that progress bar appears black at first, until it turns blue.
Quote:
Originally Posted by Solo Kazuki View Post
It always was obvious for me that black part is minimal requirement of memory, blue is additional preload of data. But it might be wrong...
Quote:
Originally Posted by macce2 View Post
Okay; maybe someone of the WHDload developers etc. could Confirm that ..?!
I hate this bar, so always remove the "w" protection bit from the slave .info file and then you never see it
DamienD is online now  
Old 21 March 2020, 21:43   #9
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 709
There are two types of caching.
1. Directory/File Metadata caching
This kind is active if the Slave has the WHDLB_Examine bit set in the ws_Flags of the slave structure. It causes WHDLoad to collect information about all directories and files present in the data directories. This phase is colored black in the progress bar. It is present only if the bit is set which is usually the case on all kickemu slaves.
2. File PreLoad
This happens when option PRELOAD is active. WHDLoad will try to load as much files as possible (depending on available free memory) in all data directories into RAM. This phase is colored blue.
The progress bar is only displayed if option PRELOADSIZE is set.
If all files could be preloaded (enough free memory was available) WHDLoad will try to set the PRELOADSIZE tooltype before exiting.
Wepl is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fantastic Dizzy AGA WHDLoad version Solo Kazuki project.WHDLoad 11 25 January 2019 08:42
ufo enemy unknown whdload non-aga, ECS? solidcore support.Games 27 26 October 2018 07:38
WHDLoad Epic AGA - WHDownload version - freezing prob musojon74 support.Games 11 26 February 2011 14:52
UFO AGA Problems Aljrob support.Games 2 30 March 2007 18:25
UFO Enemy Uknown. whdload version = manual protection redblade request.Old Rare Games 4 04 May 2004 04:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07566 seconds with 13 queries