English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 16 August 2017, 21:57   #1
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,091
tv screen emulation

maybe silly question, maybe possible already: i just can't find such option:
is it possible to emulate tv screen pixels instead of scanlines within winuae?
if something like this is not available already, this would be a nice feature!
honx is offline  
Old 16 August 2017, 22:13   #2
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,231
What are TV screen pixels? A CRT doesn't have pixels and a LCD looks like emulation without filters (well maybe a bilinear filter matches it better).
Retro-Nerd is offline  
Old 16 August 2017, 22:47   #3
honx
Registered User

honx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Klagenfurt / Austria
Posts: 1,091
i remember having these longish vertical red/green/blue pixels on my old tv i had in the 90s.
these were very well visible if you looked closer at screen. i'm looking for something like this.
honx is offline  
Old 16 August 2017, 22:50   #4
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,231
You probabably mean a slot mask (Schlitzmaske) or shadow mask (Lochmaske). Yes, this is availabe in some shaders or mask PNGs. But not that colored as on real hardware when you nearly put your nose on the TV.

https://de.wikipedia.org/wiki/Schlitzmaske

https://de.wikipedia.org/wiki/Lochmaske

WinUAE with Shadowmask_Twisty.png



with Scanrez1_Althor.png


Last edited by Retro-Nerd; 16 August 2017 at 23:09.
Retro-Nerd is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Full-screen mode black screen with Default refresh rate mark_k support.WinUAE 4 16 February 2016 21:29
Smooth H-scrolling platform game in AMOS, screen copy vs screen offset? Damiga Coders. AMOS 30 19 March 2015 19:06
WinUAE: No Emulation Window on Screen Tobibrocki support.WinUAE 14 08 February 2015 15:15
Amiga 600 not booting... Yellow screen, and Red screen when turning PSU off jbenam support.Hardware 34 20 March 2011 23:10
D3D windowed / full window switch -> black emulation screen Maccara support.WinUAE 4 15 May 2010 16:17

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.91108 seconds with 15 queries