English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 11 September 2012, 05:54   #1
Dopuser
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Poland
Posts: 37
CDRomEmu package

Hi,
Anybody using CdRomEmu package?

I have problems with replacing ISO images there.
After removing the ISO image with command: cdromemu remove,
I change CDROM_FILE to new ISO path, and try to insert the new ISO image.
After executing: cdromemu insert
the old ISO image is inserted, not new one!

Anybody may confirm this?
Dopuser is offline  
Old 11 September 2012, 10:59   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,727
It does not allow to replace the ISO path. It reads the env variable only once at mount time. After that you can only remove and insert the same ISO file. You have to reboot in order to mount another ISO file. (Part of the source code is included, so you can verify the behaviour there. Unfortunately the rest of the source code is missing, so one cannot make a better version).

Probably diskimage.device is the better way to go. http://aminet.net/package/disk/misc/diskimage.m68k-aos
thomas is offline  
Old 11 September 2012, 15:26   #3
Dopuser
Registered User
 
Join Date: May 2011
Location: Poland
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
You have to reboot in order to mount another ISO file.
I've found the different way than rebooting. Dismounting devcie makes the job, and then changing CDROM_FILE and mounting again.
However, after second mounting, the Magellan doesn't recognize on its dekstop the emulated CD, in opposition to the lister with devices where emulated CD is identified properly there. Some bug, I think, but I don't know if it is system 68k related or Magellan's "feature"...

The screen grab below shows the issue:



It is the mounted ISO image but on desktop not identified as virtual drive there.


Quote:
Originally Posted by thomas View Post
Probably diskimage.device is the better way to go. http://aminet.net/package/disk/misc/diskimage.m68k-aos
It doesn't work for me. Only 52.29 doesn't hang up the system in my case...

Last edited by Dopuser; 11 September 2012 at 16:43.
Dopuser is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not a game.. an Animation package.. Big-Byte request.Apps 3 27 October 2009 14:01
The best paint 'package'... Paul_s Nostalgia & memories 37 31 December 2008 21:38
E-UAE package for Ubuntu Enverex support.OtherUAE 0 19 July 2006 14:28
AmiKit 1.1.4 UPDATE package available glwxxx News 0 25 May 2006 12:21
AmiKit 1.1.3 UPDATE package available glwxxx News 2 17 May 2006 15:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.05914 seconds with 13 queries