English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 19 July 2019, 20:42   #1
Dellamorte
Registered User

 
Join Date: Jul 2019
Location: White Rock
Posts: 3
Pre-Ordered an ACA1233n-55

I just pre-ordered an ACA1233n-55 from the info given this should be one of the fastest '030 based A1200 accelerator available for some time. Anyone else excited to see a new product range from iComp?
Dellamorte is offline  
Old 20 July 2019, 10:48   #2
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,447
I'm waiting for a new 060 turbo that kicks every previous 060 turbo's ass.
Jope is online now  
Old 21 July 2019, 04:32   #3
Magic
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: USA
Posts: 274
Quote:
Originally Posted by Jope View Post
I'm waiting for a new 060 turbo that kicks every previous 060 turbo's ass.

Me too! Are there any 040 or 060 projects in the works now other than the A3640 based one?
Magic is offline  
Old 21 July 2019, 17:17   #4
Lord Aga
MI clan prevails

Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 1,056
Wow, where did you find that? I had no idea that 55s were in plan.
Not that I am looking for upgrade, my ACA1233n 40MHz is plenty powerful for me, and I usually use it underclocked. Only fire up the frequency for 3D games
I can only imagine how fast the 55s would be.
Lord Aga is offline  
Old 21 July 2019, 18:47   #5
roondar
Registered User

 
Join Date: Jul 2015
Location: The Netherlands
Posts: 1,379
A new 68060 accelerator for the A1200 would be awesome. Don't get me wrong, I like the ACA1233-55n and the A3660 as well, but neither are for me (already have a 68030, don't have an A3000/A4000).
roondar is offline  
Old 21 July 2019, 21:14   #6
E-Penguin
Banana

E-Penguin's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Darmstadt
Posts: 850
Typical, I've only just got an aca1233n/26

Although the 55s are a bit on the pricy side!
E-Penguin is offline  
Old 21 July 2019, 22:31   #7
Mrz
Banned

 
Join Date: Dec 2016
Location: I
Posts: 338
the faster 030 turboboard is the blizzard 1230 iv 50 mhz overclocked to 66 mhz
anyways this one never reach the speed of a 040/25mhz not even close
Mrz is offline  
Old 21 July 2019, 23:22   #8
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,447
Quote:
Originally Posted by Magic View Post
Me too! Are there any 040 or 060 projects in the works now other than the A3640 based one?
Jens has mentioned an ACA1260 many times, but no official press release so far. CS-LAB is doing the Warp1260, pictures of prototypes have been shown, but most of the news/info is on the Polish forum.
Jope is online now  
Old 23 July 2019, 09:53   #9
AMike
Registered User
AMike's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: near Vienna/Austria
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by Mrz View Post
the faster 030 turboboard is the blizzard 1230 iv 50 mhz overclocked to 66 mhz
anyways this one never reach the speed of a 040/25mhz not even close
Never seen a 030 stable with this clockspeed.
AMike is offline  
Old 25 July 2019, 10:22   #10
tom256
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Poland
Posts: 148
Quote:
Originally Posted by AMike View Post
Never seen a 030 stable with this clockspeed.
Niether do I. I was able to reach stable 62,5MHz, and 64MHz, but not stable.
66MHz was always out of reach. I tried two Blizzards IV cards, and few CPU masks 1F91, and G40W.
tom256 is offline  
Old 25 July 2019, 12:54   #11
Lord Aga
MI clan prevails

Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 1,056
Maybe he just wanted to say that a hypothetical Blizzard at 66MHz would be faster

So I can do one better. A hypothetical Blizzard at 70MHz would be the fastest 030 card!

I sure hope nobody thinks of a number larger than 70...
Lord Aga is offline  
Old 25 July 2019, 20:36   #12
Puggsy
Banned

 
Join Date: May 2018
Location: Toronto
Posts: 158
Quote:
Originally Posted by Lord Aga View Post
Wow, where did you find that? I had no idea that 55s were in plan.
Not that I am look
Me neither. Where can I preorder this??
Puggsy is offline  
Old 25 July 2019, 21:07   #13
DofD
Registered User

 
Join Date: Jun 2018
Location: Victoria, Canada
Age: 51
Posts: 134
A new 060 board along the lines of the Cyberstorm boards (not the PPC ones) with additional fast mem and maybe a couple SATA connectors would be really nice.

But sourcing quality 060's is hard (so many are knockoffs that don't work well), much harder than sourcing 030's.

Or something like a cost and feature reduced Vampire that just adds a faster CPU and addition memory.
DofD is offline  
Old 25 July 2019, 23:04   #14
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,818
Most interesting feature in this updated ACA1233n line is the improved IDE port speed. Bought my card a few month ago, but it seems upgradable for app. 60 Euros (according to Jens in his support forum).


Quote:
Dear customer,

thank you for subscribing to product-related news. We're happy to announce that the ACA1233n will be available again by mid-august 2019. A total of five versions is in production with a new top model clocked at 55.55MHz. All ACA1233n now feature our new IDE speeder technology, which speeds up the internal IDE port of the A1200 without opening the computer. We're taking pre-orders now.

Last edited by Retro-Nerd; 25 July 2019 at 23:12.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 July 2019, 09:13   #15
Solo Kazuki
Registered User
Solo Kazuki's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Poland
Posts: 667
Quote:
Originally Posted by Puggsy View Post
Me neither. Where can I preorder this??

On IComp shop page.
Solo Kazuki is offline  
Old 26 July 2019, 09:41   #16
Mrz
Banned

 
Join Date: Dec 2016
Location: I
Posts: 338
the blizzard 1230 iv can reach 66mhz stable depending of the 030 revision and the memory module inserted, the fastest memory inserted the better chance to be stable at such speed, anyways forget to use the scsi kit at such speed

around 1999 I had a blizzard 1230 iv overclocked at 66mhz so I can confirm it works stable, then I sold that turboboard and I purchased an apollo 1240/40 mhz which I overclocked to 50 mhz using a 100mhz crystal and was stable using a 32mb simm
such apollo was fast as the 060/50mhz excepting in fpu which was a bit slower

then in 2005 I sold that apollo for 650 u$ and I purchased a tra1200 for 50u$ which is the fantastic turboboard still I'm using

Last edited by Mrz; 26 July 2019 at 09:47.
Mrz is offline  
Old 26 July 2019, 10:55   #17
Glen M
Registered User

 
Join Date: May 2017
Location: Belfast
Posts: 520
I wonder how far the TF330 could be pushed? There is a little note on the PCB at the crystal saying 110mhz might work. The existing 100mhz divided by 2 gives you the 50mhz clock so 110mhz would be 55mhz or 125mhz would be 62.5mhz. That would be sweet and I feel a little experiment coming on.... Perhaps with some decent cooling and a full 030 it might get 55mhz. Can't see 62.5 working to be honest but might be worth a try.

As for 060 tech I heard whisperings of a TF360. An 060 accelerator for my CD32, I'm getting all fuzzy thinking about it.
Glen M is offline  
Old 26 July 2019, 12:28   #18
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,352
Quote:
Originally Posted by Glen M View Post
As for 060 tech I heard whisperings of a TF360. An 060 accelerator for my CD32, I'm getting all fuzzy thinking about it.
I personally saw a prototype of it running. Still a little way to go, but it definitely exists, and works.
Daedalus is online now  
Old 26 July 2019, 12:33   #19
Glen M
Registered User

 
Join Date: May 2017
Location: Belfast
Posts: 520
Quote:
Originally Posted by Daedalus View Post
I personally saw a prototype of it running. Still a little way to go, but it definitely exists, and works.
Excuse me I think I need a private moment....
Glen M is offline  
Old 26 July 2019, 13:37   #20
gazj82
Registered User

gazj82's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Cambs / UK
Posts: 349
I have had a ACA1233n-55 for over a year and can vouch for it. It is an extremely stable and capable card. I probably turn my amiga on probably every other day so it gets a lot use by me.

I can get about 12FPS on doom with low detail at fullscreen. As low as that sounds it is playable at that framerate. Games like Frontier run really really well.

You can also load any kickstart into it's ram to use. I usually have it load Kickstart 3.1.4 by default. I also have it so if I hold down the amiga key as I turn it on it will load Kickstart 1.3 into it's kickstart ram area.
gazj82 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with new ACA1233n arti040 support.Hardware 95 29 June 2018 14:04
My ACA1233N has arrived Glen M support.Hardware 14 15 May 2017 13:45
Just Ordered Amiga OS 4.1 - emulation book fondpondforever Amiga scene 4 09 May 2017 20:54
Has anyone ordered from Acube Systems over the past month? outrun1978 MarketPlace 1 24 January 2015 15:04
Ordered a GBS 8220 got a 8200 Rev 4 stu232 support.Hardware 11 16 May 2014 13:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09314 seconds with 15 queries