English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 22 March 2011, 20:45   #41
johnz
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: FR
Posts: 34
according to you, is there any mean to speed up the game? i have added the cache , mm, ntsc option in the information section. it speeds up the game but not enough.
the ecs version is really fast with all these options.
johnz is offline  
Old 23 March 2011, 18:22   #42
Don_Adan
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Warsaw/Poland
Age: 51
Posts: 1,173
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
ok, so without removing them, there's no luck then to play correctly.
I played this game (Paradox version) using words from manual (was available on some BBS).
Don_Adan is offline  
Old 03 April 2011, 17:58   #43
Don_Adan
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Warsaw/Poland
Age: 51
Posts: 1,173
Quote:
Originally Posted by johnz View Post
according to you, is there any mean to speed up the game? i have added the cache , mm, ntsc option in the information section. it speeds up the game but not enough.
the ecs version is really fast with all these options.
Perhaps c2p routine must be replaced for better speed.

BTW. Type WHORE on the protection screen (cracked by Mok versions).
Play AGA version only, if you don't have full ECS version.
Don_Adan is offline  
Old 03 April 2011, 18:14   #44
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,239
Quote:
Originally Posted by Don_Adan View Post
Perhaps c2p routine must be replaced for better speed.
Game seems to use simple (=slow) addx c2p routines, if these are replaced with "proper" c2p routines game would be quite a bit faster.
StingRay is offline  
Old 03 April 2011, 19:44   #45
johnz
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: FR
Posts: 34
it sounds good the proper c2p routines solution
johnz is offline  
Old 28 April 2011, 03:56   #46
Supamax
Da Digger :)

Supamax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Monza, Italy
Posts: 2,561
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
I own robinson requiem in ECS and AGA in original.

Let me dump in ADF the disks

EDIT : ECS and AGA original releases of this game zoned.
Hi Denis,
could you kindly re-upload them to the Zone?
Supamax is offline  
Old 28 April 2011, 14:27   #47
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,219
Send a message via MSN to dlfrsilver
Ok i reup them tonight in the zone.
dlfrsilver is offline  
Old 17 May 2019, 13:36   #48
UrBi
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Poland
Age: 36
Posts: 42
I found such info:

"These are passwords that are requested in the rubber tree area on the first map.
and in front of the water cave in the river area in the game ROBINZON REQUIEM."

Someone can confirm that only in these two places the game asks you to enter the word from manual.

I have a savegame in two places just before asking about the password from the instructions.

How to get to this place, (In front of the water cave in the river area) is it very far in the game ?

As far as I know, for example, the Ishar 3 game only asks twice during the entire game to enter the password from the instructions.
Ishar 3 and the game Robinson's Requiem were released in the same year within a few months, so maybe Robinson's Requiem also has only two password questions ?

Oddly enough, these two questions are right at the beginning of the game, on the same board. Someone confirms there are other requests for a password from the instructions at a later stage of the game ?

Last edited by UrBi; 17 May 2019 at 13:45.
UrBi is offline  
Old 17 May 2019, 22:03   #49
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 975
i have this game installed on HD, both AGA and OCS and not require code protection.
Seiya is offline  
Old 17 May 2019, 23:30   #50
UrBi
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Poland
Age: 36
Posts: 42
Have you completed the whole game ?
UrBi is offline  
Old 18 May 2019, 03:20   #51
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,323
So, how do I get to the first password check trigger then?

Anyone got any precise instructions or a youtube video?
Galahad/FLT is offline  
Old 18 May 2019, 03:57   #52
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 975
Quote:
Originally Posted by UrBi View Post
Have you completed the whole game ?
well no
i thought that asked password at the start of the game. so now is possible that if the game is not properly cracked also hd version don't work. uff

Last edited by Seiya; 18 May 2019 at 04:09.
Seiya is offline  
Old 20 May 2019, 01:33   #53
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,323
Has anyone got access to the French manual for this game?
Galahad/FLT is offline  
Old 20 May 2019, 01:46   #54
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,322
found h :
malko is offline  
Old 20 May 2019, 01:50   #55
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,323
Quote:
Originally Posted by malko View Post
found h :
Pretty sure I don't need now, i've figured it out and i'm pretty confident Robinsons Requiem is now 100% cracked with no checksums likely to interfere

Last edited by Galahad/FLT; 20 May 2019 at 03:57.
Galahad/FLT is offline  
Old 20 May 2019, 12:21   #56
Octopus66
Registered User

 
Join Date: Feb 2016
Location: London
Posts: 98
Well done, great news
Octopus66 is offline  
Old 25 May 2019, 16:24   #57
kublai
Registered User

 
Join Date: Apr 2019
Location: USA
Posts: 70
Where can i download this patch?
kublai is offline  
Old 25 May 2019, 17:27   #58
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,323
Quote:
Originally Posted by kublai View Post
Where can i download this patch?
In the zone, right corner of eab
Galahad/FLT is offline  
Old 26 May 2019, 01:26   #59
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,219
Send a message via MSN to dlfrsilver
did you found robinson requiem ECS in my folder ?
dlfrsilver is offline  
Old 26 May 2019, 04:00   #60
kublai
Registered User

 
Join Date: Apr 2019
Location: USA
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
did you found robinson requiem ECS in my folder ?
I see a 4 disk and a 7 disk version in your dir. Are those the patched version?
kublai is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fpga for ecs -> aga turrican3 support.Hardware 17 14 August 2013 01:09
Robinson's requiem Whdload's update (NEWS) CFOU! project.WHDLoad 2 25 March 2013 18:36
WinUAE v2.5.0 - possible bug with Hardware configs, ECS Agnus chipset setting SedrynTyros support.WinUAE 1 06 December 2012 22:29
Heimdall 2 AGA vs ECS PiCiJi support.Games 0 28 September 2005 20:04
Robinson's Requiem AGA Steve support.Games 5 22 September 2001 11:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09663 seconds with 16 queries