English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware pics

 
 
Thread Tools
Old 03 January 2009, 19:27   #1
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
My xmas present to myself!

I aquired an A2000 today...and look what was inside!

An A2630 with the uber rare DKB2632.

Last edited by DoogUK; 14 February 2009 at 18:19.
DoogUK is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 January 2009, 19:35   #2
Supamax
Da Digger :)

Supamax's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Monza, Italy
Posts: 2,524
.....
What an incredible lucky man!!!!

I suppose you didn't get it on eBay, right?
Supamax is offline  
Old 03 January 2009, 19:38   #3
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
It was on ebay.
DoogUK is offline  
Old 03 January 2009, 22:10   #4
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Shame the rocket launcher wasn't there too...but thats pushing it a bit!
DoogUK is offline  
Old 03 January 2009, 22:13   #5
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
excellent combo! now you have a nice WHDLoad A2000! upgrade to ECS/2MB and you are set!
keropi is offline  
Old 03 January 2009, 22:20   #6
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Quote:
Originally Posted by keropi View Post
excellent combo! now you have a nice WHDLoad A2000! upgrade to ECS/2MB and you are set!
its an ecs machine..but 1 mb
DoogUK is offline  
Old 04 January 2009, 03:14   #7
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 52
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
Maybe it's time for a 2Mb upgrade!

2Mb A2000 hack

Last edited by rkauer; 04 January 2009 at 03:39. Reason: wrong link
rkauer is offline  
Old 04 January 2009, 11:24   #8
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Thanks for the link...but thats outside my capabilities.

This a2000hd is an american ntsc version...can it be converted to pal?
DoogUK is offline  
Old 04 January 2009, 23:21   #9
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,629
Glad someone in the community got it - I was looking at that as it had been listed a couple of times (was the seller called Rebecca or something like that and near Birmingham)...

I couldn't justify another 2000 ! Or explaining to my wife why I was just nipping out for a few hours
chiark is offline  
Old 04 January 2009, 23:26   #10
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Thats the one, i did zoom in on the pics and thought i spotted the 2632, but it was hopeful.
I just wanted to replace my a2000 that i had to sell during my crisis, so i'm over the moon at the extras!
DoogUK is offline  
Old 04 January 2009, 23:54   #11
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,629
Excellent - I remember spending bloody ages with amiga.resource.cx and those photos trying to work out what it was, and came to the conclusion it was the 2630 with the DKB, but the DKB looked completely empty.

What version of agnus is in it, and what rev board is it? I think there's a simple jumper hack for some 2000s to go to PAL, however there might not be headers on the jumper so you might need to solder. And that's assuming it's the right agnus and board - the whole agnus numbering etc just leaves me cold
chiark is offline  
Old 05 January 2009, 00:08   #12
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Quote:
Originally Posted by chiark View Post
Excellent - I remember spending bloody ages with amiga.resource.cx and those photos trying to work out what it was, and came to the conclusion it was the 2630 with the DKB, but the DKB looked completely empty.

What version of agnus is in it, and what rev board is it? I think there's a simple jumper hack for some 2000s to go to PAL, however there might not be headers on the jumper so you might need to solder. And that's assuming it's the right agnus and board - the whole agnus numbering etc just leaves me cold

Not sure on the agnus revision...i will have to open it up again tomorrow and have a look, the mobo is revision 6, if that hacks doable i'd be grateful for more info on it nick

My 1048s-d2 displays it happily though....but would prefer it to be PAL.
DoogUK is offline  
Old 05 January 2009, 00:22   #13
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 52
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
Quote:
Originally Posted by DoogUK View Post
Thanks for the link...but thats outside my capabilities.

This a2000hd is an american ntsc version...can it be converted to pal?
Yes, it's rather simple to modify the A2000 to run in PAL from the startup.

A simple question of swapping the original 28.6363 MHz crystal for the PAL version (28.4343 MHz).

Then moving the J102 "jumper" on the board (cut the connection from Agnus #41 pin and ground) and adding a 4k7 resistor to +5V (routing the other resistor's lead to pin #41).

Revision 6 motherboards normally have the 8372 Agnus, who accepts PAL/NTSC operation.
rkauer is offline  
Old 05 January 2009, 00:34   #14
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 52
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
BTW: you don't need to swap the crystal, most games (and WHDlload) and apps will run happily just doing the J102 hack.
rkauer is offline  
Old 05 January 2009, 08:13   #15
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Sounds fairly simple...thanks Rkauer!

How about converting the 110v supply to 220-240 volt...is that simple?
DoogUK is offline  
Old 05 January 2009, 12:31   #16
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,629
Yes, buy another one . I don't think there's a switch on the back of the A2000 PSU for 110/220V operation, so your options are to buy another A2000 220V PSU or go for an AT or ATX PSU with an appropriate cable... (If you go ATX, you need to move a jumper to source the 50Hz tick from VBL rather than the PSU)
chiark is offline  
Old 05 January 2009, 13:51   #17
vk3heg
Registered User
vk3heg's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Australia
Age: 49
Posts: 69
Big grin

Quote:
Originally Posted by chiark View Post
go for an AT or ATX PSU with an appropriate cable... (If you go ATX, you need to move a jumper to source the 50Hz tick from VBL rather than the PSU)
Your power supply guide in one easy to find place:

http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/am..._supplies.html
vk3heg is offline  
Old 05 January 2009, 21:00   #18
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
It's an 8372a agnus.

I've just upgraded it to a 3.1 and gave the a2632 a go....

I know have an a2000 with 100mb ram!

Not that i will ever use that amount!
DoogUK is offline  
Old 06 January 2009, 23:30   #19
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,629
Fantastic

I'm struggling to use 64MB on the 4000... Good luck with 100MB . Create a RAD disk and be completely without hard drive once the RAD is initialised?

Chuffed that you're back into miggys!
chiark is offline  
Old 07 January 2009, 08:37   #20
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Never thought of that!

My scsi cdwriter for it arrived yesterday so i have a cdrom at last, Classicwb next step...seems kinda slow on the A2091 though.....i'll have to source a gvp hc+8 for i think......
DoogUK is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My 17th birthday present Retroplay Nostalgia & memories 36 06 June 2012 07:54
OS4 update - A late xmas present from the OS4 team Paul News 1 28 December 2004 20:48
Colgate... game not present... Shoonay HOL suggestions and feedback 2 20 August 2004 18:16
XMas present: Elite Advanced 1.0 ! AmiGer project.CARE 30 22 February 2004 13:15
A little present Uukrul Amiga websites reviews 2 26 September 2001 00:38

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08931 seconds with 13 queries