English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 18 February 2013, 03:22   #1
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,605
Memwatch functions in Action Replay III don't work in WinUAE

As per the topic, when testing this today, Action Replay just didn't activate at all even though I could go back into AR and see that an address had changed.

Any idea Toni?
Galahad/FLT is online now  
AdSense AdSense  
Old 18 February 2013, 09:56   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,943
It probably needs some AR hardware support that is not emulated.

Better use UAE debugger memwatch points, they are more accurate and completely undetectable.

(w-command)
Toni Wilen is offline  
Old 18 February 2013, 10:26   #3
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,135
Or it was changed via a blit, in which case you won't detect it!
Codetapper is offline  
Old 18 February 2013, 10:38   #4
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,605
Quote:
Originally Posted by Codetapper View Post
Or it was changed via a blit, in which case you won't detect it!
System friendly no blitter usage
Galahad/FLT is online now  
Old 18 February 2013, 22:48   #5
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,605
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It probably needs some AR hardware support that is not emulated.

Better use UAE debugger memwatch points, they are more accurate and completely undetectable.

(w-command)
Any chance this will be looked at in the future?
Galahad/FLT is online now  
Old 19 February 2013, 02:41   #6
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,135
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Any chance this will be looked at in the future?
Why can't you just use the w command for now? It will surely do exactly what you need and not require more hacks to WinUAE!
Codetapper is offline  
Old 19 February 2013, 21:04   #7
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,605
Quote:
Originally Posted by Codetapper View Post
Why can't you just use the w command for now? It will surely do exactly what you need and not require more hacks to WinUAE!
Firstly i've never used WinUAE debugger, and secondly, adding functionality to all supported peripherals is when considered a hack?
Galahad/FLT is online now  
Old 20 February 2013, 11:13   #8
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,135
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Firstly i've never used WinUAE debugger, and secondly, adding functionality to all supported peripherals is when considered a hack?
Well you can learn something new by hitting Shift-F12 and type "h" to get the help screen (or read the docs) and use the functionality already in WinUAE now, or wait days/weeks/months/years for a feature that may be difficult to add!

Seems a pretty simple choice to me...
Codetapper is offline  
Old 21 February 2013, 18:39   #9
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,943
I did quick debugging.

AR3 memwatch points only work if program does not use STOP instruction (=mainly programs that take over the system). Memwatch points use 68000 trace mode (sloowww....) and STOP resets trace bit.

(Real A500 + AR3 confirmed)

Last edited by Toni Wilen; 21 February 2013 at 18:44.
Toni Wilen is offline  
Old 21 February 2013, 21:45   #10
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,605
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
I did quick debugging.

AR3 memwatch points only work if program does not use STOP instruction (=mainly programs that take over the system). Memwatch points use 68000 trace mode (sloowww....) and STOP resets trace bit.

(Real A500 + AR3 confirmed)
Thanks for lookin Toni

Guess it would slow the emulation down too much to include it.
Galahad/FLT is online now  
Old 22 February 2013, 15:47   #11
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,943
I meant using AR3's memwatch will slow down running program greatly (at least 20 times slower than normally) due to active trace mode. AR3 mematch is a software trick. (Disassemble 68000 trace exception vector address when it is active..)

AR3 memwatch works in emulation, just like on real hardware = nothing happens if AmigaOS is running.
Toni Wilen is offline  
Old 10 May 2014, 13:00   #12
empardopo
Registered User
empardopo's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: North of Africa
Posts: 26
I was interesting in ripping any sounds and graphics. Is it possible to do it using this AR3 rom? I'm using WINUAE.
Any help please?
Thanks in advance.
empardopo is offline  
Old 11 May 2014, 14:42   #13
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,943
Ripping sounds (if you mean samples, not music data) probably is easiest with winuae built-in sample ripper. Check other threads.
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Action Replay MK III? Amiga Forever New to Emulation or Amiga scene 9 14 January 2010 01:23
Action Replay III BigK79 request.Apps 9 14 August 2006 17:50
Action Replay III Cactus support.Hardware 4 14 October 2003 19:27
Action Replay III morka request.Apps 8 27 March 2003 01:04
Action Replay III Viper request.Apps 9 09 October 2002 13:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16640 seconds with 14 queries