English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Retrogaming General Discussion

 
 
Thread Tools
Old 19 November 2019, 06:24   #21
MickGyver
Registered User

MickGyver's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Finland
Posts: 484
Quote:
Originally Posted by gimbal View Post
Got to love the Vita screen, probably the best handheld screen I've seen yet. Such vibrant colors.
Quote:
Originally Posted by vroom6sri View Post
That does look pretty bloody nice! How does the emulator perform?
The first PS Vita version (not the slim) is the one you would want to get, it has a superb OLED screen, the newer version has a cheaper inferior screen on it. The Vita is really nice when modded, I love playing Doom on the go.
MickGyver is offline  
Old 19 November 2019, 11:24   #22
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 41
Posts: 5,734
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by Anubis View Post
xbox gaming??

Care to explain??

Streaming via moonlight.

Also the Gameslot to SD is a must. Sony's Memory stick prices suck big time.
Currently have 64GB sandisk card setup.
FOL is offline  
Old 19 November 2019, 13:19   #23
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raking Woods...
Age: 47
Posts: 2,820
After some issues with Vita, including partial hack because my Vita was on latest FW and most of sites suggesting that downgrading is not working for that version, found one YT video that explains how to do it, step by step and bunch of comments that it works.

Last night I downgraded FW to 3.65, installed ENSO (you don't have to run hack every time you boot), SD2VITA and finally Adrenalin, that now works. Had just little trouble with plug ins, where hack does not work because 2 very similar plug ins were on at the same time.

At the moment having 32GB SD and 32GB memory card. Will tonight change 32GB card for 128GB. Once new SD is set, will restore my games that are backed up on computer. Having everything off memory card makes installation much faster.

Here is video and written instruction I followed:

[ Show youtube player ]

Tried unEpic on the go. Still very nice and challenging game.



Quote:
Originally Posted by FOL View Post
Streaming via moonlight.
Will look into that. Thanks!
Anubis is online now  
Old 19 November 2019, 17:01   #24
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 44
Posts: 8,837
What model vita is the best to hack?
BippyM is offline  
Old 19 November 2019, 17:14   #25
MickGyver
Registered User

MickGyver's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Finland
Posts: 484
Quote:
Originally Posted by BippyM View Post
What model vita is the best to hack?
Get a PCH-1000 (this is the first model, not the slim, has better OLED screen) with a firmware version of 3.68 or below if possible, although I think newer firmware versions can be hacked now also.

[ Show youtube player ]
MickGyver is offline  
Old 19 November 2019, 17:29   #26
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raking Woods...
Age: 47
Posts: 2,820
Quote:
Originally Posted by BippyM View Post
What model vita is the best to hack?
It seems any of them can be hacked, even current firmware.

Major difference between fat and slim version apart from mentioned here that fat has better screen is that fat has no internal memory at all. In order to hack it, you have to have Sony memory card, and those thing cost a lot.

Once hacked, even if using SD2VITA, you still have to have memory card inserted.

If you were to get model 1000 (fat), then get any size memory card, don't try to get more expensive large capacity, since SD2VITA is very cheap option. Adapter cost is around 4-5 bucks.
Anubis is online now  
Old 21 November 2019, 13:34   #27
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 41
Posts: 5,734
Send a message via MSN to FOL
I was given mine (Else it would have been binned. Hate seeing anything thrown out). It was very battered. I spent £38 on complete new casing and screen. Now looks brand new and display looks lovely.
FOL is offline  
Old 21 November 2019, 19:15   #28
rsn8887
Registered User
rsn8887's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: USA
Posts: 890
@Anubis: UAE4All2 on Vita uses right analog stick and shoulder buttons for mouse by default. But that can be changed in the menu. Touch mouse also works, as you found out. You can use custom controls mapping screen and remap the mouse buttons. You can also map slow/fast mouse modifier buttons there.

For A500 games running too fast in WHDLoad: Try changing CPU to 68000 it sometimes helps. Or simply run the problematic games from .adf disks using A500 config (not A1200).

The cool thing about Adrenaline: You get pretty much perfect PS1 emulation in addition to PSP games, because Vita includes the PS1 hardware AND the PSP hardware, those are not emulated.

Concerning Amiga emulation on PSP, I could not get any game to run full speed without frameskip. I think the PSP is just too slow. The Vita is fine, but also has slowdown in some games (Jim Power, Leander). The Switch is even better, it runs even Jim Power and Leander in full speed.

Last edited by rsn8887; Yesterday at 04:28.
rsn8887 is offline  
Old Yesterday, 03:49   #29
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 1,905
Quote:
Originally Posted by rsn8887 View Post
UAE4All2 on Vita uses right analog stick and shoulder buttons for mouse by default. But that can be changed in the menu. Touch mouse also works, as you found out. You can use custom controls mapping screen and remap the mouse buttons. You can also map slow/fast mouse modifier buttons there.

For A500 games running too fast in WHDLoad: Try changing CPU to 68000 it sometimes helps. Or simply run the problematic games from .adf disks using A500 config (not A1200).

The cool thing about Adrenaline: You get pretty much perfect PS1 emulation in addition to PSP games, because Vita includes the PS1 hardware AND the PSP hardware, those are not emulated.

Concerning Amiga emulation on PSP, I could not get any game to run full speed without frameskip. I think the PSP is just too slow. The Vita is fine, but also has slowdown in some games (Jim Power, Leander). The Switch is even better, it runs even Jim Power and Leander in full speed.
If I am not mistaken, are you not the developer of the UAE4All2!

Care to shed light on my Golden Axe issue? I am running off ADF and also using A500 config...
lesta_smsc is offline  
Old Yesterday, 04:29   #30
rsn8887
Registered User
rsn8887's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: USA
Posts: 890
Remind me what is the issue?

Edit: oh it is running way too fast. Weird.

Edit2: Solution for Golden Axe: set Blitter to Normal and reboot. I will add it to the list of known fixes here https://github.com/rsn8887/uae4all2#...th-known-fixes

Last edited by rsn8887; Yesterday at 04:38.
rsn8887 is offline  
Old Yesterday, 15:21   #31
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raking Woods...
Age: 47
Posts: 2,820
Quote:
Originally Posted by rsn8887 View Post
@Anubis: UAE4All2 on Vita uses right analog stick and shoulder buttons for mouse by default. But that can be changed in the menu. Touch mouse also works, as you found out. You can use custom controls mapping screen and remap the mouse buttons. You can also map slow/fast mouse modifier buttons there.

For A500 games running too fast in WHDLoad: Try changing CPU to 68000 it sometimes helps. Or simply run the problematic games from .adf disks using A500 config (not A1200).

The cool thing about Adrenaline: You get pretty much perfect PS1 emulation in addition to PSP games, because Vita includes the PS1 hardware AND the PSP hardware, those are not emulated.

Concerning Amiga emulation on PSP, I could not get any game to run full speed without frameskip. I think the PSP is just too slow. The Vita is fine, but also has slowdown in some games (Jim Power, Leander). The Switch is even better, it runs even Jim Power and Leander in full speed.
Thank you for explanation.

Since my original post last week, I cleared my memory card, downgraded FW, have set SD2VITA 128GB and I am in process of installing stuff back. So far everything works just fine, I did not have much of issues with Amiga emulation to begin with, and I do usually use lowest spec for Amiga games anyway. I will test some more stuff this weekend and write about it.

Android is really nice, and I like mGBA emulator for GBA, GB and GBC games.

I also need to install RetroArch again. I was hopping to find a front end for it, but I don't see any.
Anubis is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga emulator for PS Vita 3.60 twenty90seven support.OtherUAE 27 07 August 2018 12:44
Kick Off Revival for PS4 and PS VITA TheFoxSoft Nostalgia & memories 35 28 June 2016 22:43
FS: PS Vita. Adrian Browne MarketPlace 2 01 September 2015 01:37
Superfrog HD coming to PS3 and PS Vita darkwave Nostalgia & memories 84 06 November 2013 23:00
PS VITA Amiga UAE twenty90seven support.OtherUAE 16 22 June 2013 16:44

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07139 seconds with 14 queries