English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 15 October 2015, 07:28   #101
SKOLMAN_MWS
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Poland
Posts: 100
It's not about the CLI, but about the lack of detection of AGA and lack of monitors driver in your ports.

Update: Test AmiDuke and do not need the monitor driver, only lack checkaga in code without setpatch.

Last edited by SKOLMAN_MWS; 17 October 2015 at 01:47.
SKOLMAN_MWS is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 October 2015, 17:23   #102
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 1,752
@SKOLMAN_MWS:
Where is the problem (AGA detection. Monitor driver)? I don`t tried AmiDuke but an old Boom port by Novacoder. There you have tooltypes to set some stuff. E.g.:

displaytype=AGA
monitortype=PAL
cputype=68040

I guess AmiDuke has something similar.
daxb is offline  
Old 16 October 2015, 21:23   #103
SKOLMAN_MWS
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Poland
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
I recently found my old AGA port of Duke Nukem 3D on my hard drive so I thought I'd better upload it to AmiNet (...)

1) An AGA Amiga (PAL only)
320x200 full screen in NTSC

Before starting a game or during the game, start NTSC from TINYpalntsc:
http://aminet.net/package/util/boot/TINYpalntsc This program works also under MorphOS 0.x and 1.x on AGA.
SKOLMAN_MWS is offline  
Old 17 October 2015, 18:10   #104
SKOLMAN_MWS
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Poland
Posts: 100
It may come in handy.
http://aminet.net/package/docs/misc/RandyAGA
http://blog.frosties.org/public/amiga/RandyAGA.txt
https://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc/Extended-Asm.html
SKOLMAN_MWS is offline  
Old 24 October 2015, 23:50   #105
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 674
Bad that there is no joystick support.

Free look is really not needed, only situation when aiming up/down is needed if you want to shoot in specifig place on wall. Shooting enemies doesn't require aiming up or down. you just need to see wich direction bullets are coming.

Duke 3D is not a real 3D game.

Tried play it with keyboard, seems to have some weird problems? Sticking keys or something. Played doom some hours after that to see that problem is not keyboard? Something to do with mouse??

Sounds are played too fast, anything I can do to fix problem? I have delfina and ahi 4.18
utri007 is offline  
Old 25 October 2015, 01:15   #106
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 854
Keyboard and mouse work fine on this port. An fps with a joystick? Crazy.

Last edited by trixster; 25 October 2015 at 10:49.
trixster is online now  
Old 25 October 2015, 02:03   #107
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,444
Quote:
Originally Posted by utri007 View Post
Bad that there is no joystick support.

Free look is really not needed, only situation when aiming up/down is needed if you want to shoot in specifig place on wall. Shooting enemies doesn't require aiming up or down. you just need to see wich direction bullets are coming.

Duke 3D is not a real 3D game.

Tried play it with keyboard, seems to have some weird problems? Sticking keys or something. Played doom some hours after that to see that problem is not keyboard? Something to do with mouse??

Sounds are played too fast, anything I can do to fix problem? I have delfina and ahi 4.18
If you don't like to use free look then just turn it off

Yep I don't really get the whole using a joystick thing for playing a FPS, that's not something I would ever do.

The problem you have with sounds is because you're playing it with the delfina, I think I know how to fix it but can't test it myself.
NovaCoder is offline  
Old 25 October 2015, 02:15   #108
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 674
I have this http://www.vesalia.de/e_compcd32.htm

So joystick might be a wrong word. It is very good with fps games.

Any way, this is very nice port. Thanks.
utri007 is offline  
Old 26 November 2017, 01:16   #109
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 41
Posts: 3,159
Quote:
Originally Posted by NovaCoder View Post
I was working on a version with Prisma support but the driver wasn't ready for release so I had to remove support.

I just had a quick look at the base code and most of the music code has been removed and it would be a lot of work to put it back again....sorry.

In total I must have spent over 100 hours of my time cleaning up this port and optimizing for AGA
Perhaps the music could stay in midi format and use some winuae midi feature ??
turrican3 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Duke Nukem 3D cv643d support.Games 47 11 June 2017 10:00
Duke Nukem 3d suped up (eDuke32) vroom6sri Retrogaming General Discussion 46 21 June 2007 16:19
Duke Nukem 3D ported to Amiga Pyromania Amiga scene 67 10 June 2006 22:14
Duke Nukem 3D for Amiga available Bobic Amiga scene 3 28 July 2003 19:53
duke nukem on amiga? matthew request.Old Rare Games 6 29 April 2002 15:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16894 seconds with 15 queries