English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 25 July 2014, 01:01   #1
netgibbon
 
Posts: n/a
Software stopped working

Hi guys.

About an hour ago i was playing Clown O Mania on my 500 until i got frustrated and stopped playing.

Went back a few minutes ago to play again and now i get the error message

"Not a DOS disk in unit 0"

Retry and Cancel don't do anything and i'm stumped as to what i can do to troubleshoot this problem.

Any help would be much apreciated
 
Old 25 July 2014, 01:23   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 39
Posts: 17,789
Your disk should not be write-enabled.
s2325 is offline  
Old 25 July 2014, 01:37   #3
netgibbon
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by s2325 View Post
Your disk should not be write-enabled.
Didn't work still getting an error
 
Old 25 July 2014, 01:41   #4
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 39
Posts: 17,789
It may be error made by old virus (Saddam?) or some files were damaged by saving highscore.
s2325 is offline  
Old 25 July 2014, 01:45   #5
netgibbon
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by s2325 View Post
It may be error made by old virus (Saddam?) or some files were damaged by saving highscore.
It can't be. The amiga has no hard drive to store files on and the software has never been traded, cloned or even played until today

If the files have been damaged by saving high scores, is there any way to recover them?

Last edited by netgibbon; 25 July 2014 at 01:59.
 
Old 25 July 2014, 10:05   #6
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,900
Clown O Mania, at least the ADF I downloaded, is a NDOS disk which means it has a custom bootblock which makes it readable to the game code only. AmigaDOS cannot read it.

Now the custom bootblock has been replaced by something else which behaves like a standard bootblock, i.e. it starts AmigaDOS and AmigaDOS finds that it cannot read it.

This is most likely a bootblock virus. It can be any bootblock virus not just Saddam and there are hundreds.

If the disk was an original, it is destroyed for good now.

If it was a copy of an ADF, then you should write the ADF back to disk.

But first make sure that your Amiga is no longer infected. Switch it off and after switching it on, boot it with a disk known to not beeing infected.

And always put the write protect switch on for every disk you insert and open it only if you really want to write to it.
thomas is offline  
Old 25 July 2014, 12:45   #7
netgibbon
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by thomas View Post
If the disk was an original, it is destroyed for good now.
Damn
guess it's time to break out the null modem.

Thanks for the answers
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.5.1 has stopped working sege support.WinUAE 3 16 April 2013 12:40
cd32 stopped working, just like that ! kirk support.Hardware 30 12 October 2009 14:13
CD32 stopped working twiggy support.Hardware 14 15 June 2009 11:44
My A4000 has stopped working!!! BinoX support.Hardware 19 03 June 2007 00:19
A2091 Stopped working Gary Harrison support.Hardware 5 19 June 2004 21:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07693 seconds with 13 queries