English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 19 December 2009, 20:07   #1
robheaton
Amazing Bloke!
robheaton's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Ormskirk, UK
Age: 38
Posts: 29
A1200 Hdd Led

Hello,
I'm fairly new to the Amiga scene, and I've fitted a CF card to my A1200 for use as a hard drive. Which works perfectly!

Just wondering if the HDD LED should work when a CF card is used? As it never lights up, I've checked the connection on the LED board, and that seems fine. (The power and FDD LEDs work fine)

Thanks,
Rob.
robheaton is offline  
Old 19 December 2009, 20:11   #2
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Hi Rob,

Some CF-IDE adapters can be modified so that the HDD activity LED indicates CF card activity just the same.

This has been discussed recently on EAB in this thread:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=35893
prowler is offline  
Old 19 December 2009, 20:53   #3
robheaton
Amazing Bloke!
robheaton's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Ormskirk, UK
Age: 38
Posts: 29
Many Thanks!
I'll have a play later, see if I can get the LED working.
robheaton is offline  
Old 19 December 2009, 21:41   #4
Magno Boots
Zone Friend
 
Join Date: Feb 2006
Location: Hertfordshire
Posts: 685
Rob,

Some adaptors work with the HD light and some don't.

Here's a picture showing where to solder a wire to get the light working..

Click image for larger version

Name:	cf-hack.JPG
Views:	389
Size:	31.4 KB
ID:	23664

I understand that some adaptors may need different solder points, but this worked with one of mine.

Thanks to Anemos for the initial findings
Magno Boots is offline  
Old 19 December 2009, 21:46   #5
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Thanks for your contribution, Magno Boots!

We could do with all the information we can get on this topic.
prowler is offline  
Old 19 December 2009, 22:32   #6
robheaton
Amazing Bloke!
robheaton's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Ormskirk, UK
Age: 38
Posts: 29
Cheers Magno Boots, looks like I've left my soldering iron at work.

Guess I'll have to wait until monday to try this out.
robheaton is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDD LED with a mind of its own john1979 support.Hardware 24 09 January 2015 00:29
V27 with PFS3 (HDD LED problem) Articat project.ClassicWB 2 29 June 2012 17:11
problem with HDD LED diodes orange support.Hardware 2 07 October 2010 11:59
A1200 LED to PC-Case LED? PoliceQuest support.Hardware 2 30 August 2008 14:09
is the HDD led supposed to work when using CF card Interceptor support.Hardware 2 25 September 2007 11:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06953 seconds with 16 queries