English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 09 May 2006, 12:24   #1
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 45
Posts: 2,526
Cyberstorm MKII 060 ??

I just saw a killer A4000 on Ebay and am considering making some serious bids for it. but im just wondering what kind of issues i will have when trying to play games with the Cyberstorm MKII 060 that comes with it?..

It says on the ebay add that it already has WHDLoad installed upon it, as well as JST and a whole heap of games on its other partition, but im still curious as to whether or not this will affect it?. The machine is installed with OS3.9

So what do you all think?. ok with compatibility?

Last edited by blade002; 09 May 2006 at 12:30.
blade002 is offline  
Old 09 May 2006, 12:40   #2
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 37
Posts: 2,480
yes.
kriz is offline  
Old 09 May 2006, 16:45   #3
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 45
Posts: 2,526
thats a pretty straight answer.. lol... Cheers
blade002 is offline  
Old 09 May 2006, 17:01   #4
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,040
yeah if u have the cash, go for it!
keropi is offline  
Old 09 May 2006, 18:29   #5
jrom
Wannabe asm coder ;)

jrom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: The Netherlands
Age: 43
Posts: 448
What does such a thing cost nowadays... I also have a Cyberstorm MKII 060 that I might sell... since my A4000 mobo gives shitty sound.

Or does anyone know a good repair shop that could fix my mobo?
jrom is offline  
Old 09 May 2006, 18:49   #6
DoctorQ
What?? Who?? DoctorQ!!
 
Join Date: Jun 2005
Location: Rødding/Denmark
Age: 38
Posts: 314
Send a message via MSN to DoctorQ
@jrom

Amiga Repair Center in France might be able to fix it. I know they have parts since they have one of my old motherboards, after he fixed another one of mine Otherwise you can buy a new used one on eBay, Amibench, maybe even here.
DoctorQ is offline  
Old 09 May 2006, 21:17   #7
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 42
Posts: 1,286
Send a message via ICQ to AMIGAZ
I must say that it's the most rock solid turbocard I've ever used on an Amiga.
Try and get one with the Cyberscsi module so you can gain some more speed and give your 68060 an easier life.
AMIGAZ is offline  
Old 10 May 2006, 02:13   #8
jrom
Wannabe asm coder ;)

jrom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: The Netherlands
Age: 43
Posts: 448
@DoctorQ: Any idea what it would cost to fix the audio problems?
jrom is offline  
Old 10 May 2006, 05:54   #9
bertambala
 
Posts: n/a
Amiga 4000 Audio Repair

jrom: I just purchased a 4000 off ebay in January only to discover that it had audio issues. After a bit of investigation I found out it was caused by some capacitors that leaked on the motherboard. I read another post on EAB and found a link to this site:

http://amiga.serveftp.net/audio_repair.html

Since I don't have the tools or skills to do the repairs myself, I contacted the gentleman who runs the site and shipped my 4000 to him for repair last week. He's also going to socket my Super Buster so that I can upgrade it to version 11 if need be, and I think everything will be around $150 including shipping from the U.S. to New Zealand and back. I should note that I went a bit crazy with the packing of the mobo ($45 to get there). You might send him an email for a quote (see the bottom of the site linked above). I expect the mobo back in another 4 or 5 weeks, and I'll gladly give you a report if you like.

edit: of course you're a lot closer to France than to NZ, so it's probably worth checking out the other place first.
 
Old 10 May 2006, 06:35   #10
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 50
Posts: 1,548
Quote:
Originally Posted by blade002
I just saw a killer A4000 on Ebay and am considering making some serious bids for it. but im just wondering what kind of issues i will have when trying to play games with the Cyberstorm MKII 060 that comes with it?..

It says on the ebay add that it already has WHDLoad installed upon it, as well as JST and a whole heap of games on its other partition, but im still curious as to whether or not this will affect it?. The machine is installed with OS3.9

So what do you all think?. ok with compatibility?

Its going to go for a tad more than $305, wait for the last minute bidding war...
whiteb is offline  
Old 11 May 2006, 09:39   #11
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 45
Posts: 2,526
Quote:
Originally Posted by whiteb
Its going to go for a tad more than $305, wait for the last minute bidding war...
Ive probably stuffed up here mentioning this, because now all ive done is made other Amiga users in Australia aware thats its on there.
blade002 is offline  
Old 11 May 2006, 10:44   #12
DoctorQ
What?? Who?? DoctorQ!!
 
Join Date: Jun 2005
Location: Rødding/Denmark
Age: 38
Posts: 314
Send a message via MSN to DoctorQ
Quote:
Originally Posted by jrom
@DoctorQ: Any idea what it would cost to fix the audio problems?
Not really. I think it will be around 50-100 EURO, shipping excluded, and you should be able to get a new, used motherboard at that price.

If I can manage to sort out my Amiga 4000s, I'm pretty sure there is a working spare motherboard inbetween.
DoctorQ is offline  
Old 11 May 2006, 20:51   #13
jrom
Wannabe asm coder ;)

jrom's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: The Netherlands
Age: 43
Posts: 448
@DoctorQ: that would be interesting indeed... it's a shame to have a 060 without putting it to good use.

@bertambala: that would be interesting to know how that turns out.
jrom is offline  
Old 12 May 2006, 10:03   #14
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 50
Posts: 1,548
Quote:
Originally Posted by blade002
I just saw a killer A4000 on Ebay and am considering making some serious bids for it. but im just wondering what kind of issues i will have when trying to play games with the Cyberstorm MKII 060 that comes with it?..
Guess who just took the A4000 out of your grubby little hands
whiteb is offline  
Old 12 May 2006, 10:06   #15
blade002
Zone Friend
blade002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Australia
Age: 45
Posts: 2,526
Dont gloat, im not a very happy man right now.. in really not.

Between working 10 hours and day and studying part time, this Amiga would have been ideal for me, because i dont have a great deal of time to go chasing parts up and getting it all going on my 1200. my A500 is half dead, and my HD in the 1200 is dead.. i havent been on the Amiga scene for 6 years and this would have been ideal.

Its the last i mention anything like this again..
blade002 is offline  
Old 12 May 2006, 12:26   #16
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 50
Posts: 1,548
Quote:
Originally Posted by blade002
Dont gloat, im not a very happy man right now.. in really not.
My A500 is half dead, and my HD in the 1200 is dead.. i havent been on the Amiga scene for 6 years and this would have been ideal.

Its the last i mention anything like this again..
I been in the Amiga scene since late 80's, fancy an A530 ??????, dont think i need it now.

Infact, I currently have 1xA500/A530, and 2x A1200 (Both with 030 accelerators)

I think i can part with A500/A530 and 1x A1200.

Last edited by whiteb; 12 May 2006 at 12:36.
whiteb is offline  
Old 12 May 2006, 13:16   #17
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 37
Posts: 2,480
keep looking out for another 4000, they are not really any rare ....
kriz is offline  
Old 12 May 2006, 13:33   #18
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 50
Posts: 1,548
Quote:
Originally Posted by blade002
Dont gloat, im not a very happy man right now.. in really not.
Actually, according to the bid list... you got left WAY behind an hour before auction close.., I stole it from the other bidders.

End Auction. 12-May-06 16:46:57 AEST

Me. 12-May-06 16:46:47 AEST
Aldarren, 12-May-06 16:46:51 AEST
Chris_Brunton, 12-May-06 16:46:28 AEST
avagoodweekend, took out Hernz777's proxy bid. 12-May-06 16:44:50 AEST
Hernz777 (took out your proxy) 12-May-06 07:23:20 AEST
You 12-May-06 15:25:29 AEST
whiteb is offline  
Old 12 May 2006, 13:34   #19
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 50
Posts: 1,548
Quote:
Originally Posted by kriz
keep looking out for another 4000, they are not really any rare ....
Maybe not in EU.., move to Australia and say that.
whiteb is offline  
Old 12 May 2006, 15:59   #20
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 37
Posts: 2,480
hehehe yeah that could be true whiteb
kriz is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CyberStorm MKII upgrade 040->060 mabus Hardware mods 7 16 June 2012 23:28
WTB: Cyberstorm MKII (or) MKIII 060 accelerator. JamSessions MarketPlace 0 19 February 2012 05:52
FS: Cyberstorm MKII '060 & Apollo 630 AMIGAZ MarketPlace 1 07 February 2010 14:02
FS: Cyberstorm MKII 060/50 with SCSI mabus MarketPlace 3 27 March 2009 07:46
Upgrading Phase5 Cyberstorm MKII 040/40 upgrade to 060/50... mabus support.Hardware 13 16 January 2008 03:31

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10035 seconds with 13 queries