English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.ClassicWB

 
 
Thread Tools
Old 10 February 2016, 02:36   #1
PortuguesePilot
The Son of Luso
PortuguesePilot's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Setúbal, Portugal
Posts: 281
ClassicWB icons question

Sorry for such a noobish question but I recently purchased a 1200 with ClassicWB installed. It has, however, the WB1.3 iconset installed but I prefer ClassicWB's original icons. So is it possible to revert back to the standard icons? If yes, how does one go about doing it?

Thanks for the answers.
PortuguesePilot is offline  
AdSense AdSense  
Old 10 February 2016, 08:02   #2
ajk
Registered User
ajk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Helsinki, Finland
Posts: 850
I'm not familiar with ClassicWB in particular, but ordinary Workbench doesn't have a concept of "themes" like you might have in systems today. You can change the icons to whatever you wish, but you probably have to do it one by one.

You might be able to change an icon by opening the Icons->Information menu and dragging a new icon on top of the old one. That doesn't work with older Workbenches though, in which case you'll want to look for a utility to help with it from Aminet.

And of course you'll need to get the replacement icons you wish to use, if they are not included with ClassicWB.
ajk is offline  
Old 09 May 2016, 12:34   #3
spannernick
Retro Nuts

spannernick's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: London/UK
Age: 46
Posts: 1,036
I don't what CW you have installed,this is from CW website..Hope it helps..

""NewIcons", available under popup menu settings, can be enabled in order to show special icons that are sometimes included with WHDLoad games and certain programs. If you see a dot in place of an Icon, try enabling this option. If you still see a dot, they are probably for OS3.5+ only. Enabling NewIcons will use up more memory.

"IconImage" (System -> Update Icons) lets you drag and drop single or multiple icon files into a window for updating without losing their properties. This allows you to keep the Workbench looking good with minimum effort. A separate drawer called "Icons" contains others you may want to use."
spannernick is offline  
Old 09 May 2016, 19:08   #4
mfilos
Paranoid Amigoid

mfilos's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Athens/Greece
Age: 38
Posts: 1,576
Send a message via Skype™ to mfilos
Just install ClassicWB over your current installation and choose the normal icons when questioned.
mfilos is offline  
Old 10 May 2016, 17:08   #5
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Vega Sector
Age: 44
Posts: 2,266
Unfortunately, Bloodwych did not include option to change icons back, and only way for you is to reinstall ClassicWB again. Just make sure you select correct version, as version mostly depends on hardware, accelerator/memory/videocard. Use Bloodwych's requirement page to select right version.


When you install 68K, GAAE or Light, by default it comes with normal ClassicWB icons, and if you select WB1.3, it unzips icon info over SYS hard disk, making permanent change.

Not sure if it would help to create ZIP and script to undo this, as you still need a way to move files to HD and run them.
Anubis is offline  
Old 10 May 2016, 19:24   #6
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Vega Sector
Age: 44
Posts: 2,266
While playing with it, I created one for ClassicWB 68K version. Attached is cwb.zip that you need to move into your RAM and then run following command in CLI:

unzip >NIL: -o RAM:cwb.zip -d SYS:

Wait for command to complete, reboot and you should have ClassicWB icons.

Again, use this ONLY if you know you have 68K. If you have LIGHT or GAAE version, let me know, I can create ZIP for those versions if needed.
Attached Files
File Type: zip cwb.zip (1.11 MB, 43 views)
Anubis is offline  
Old 11 May 2016, 16:44   #7
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Vega Sector
Age: 44
Posts: 2,266
Here is zip for light version of ClassicWB - to restore icons to CWB instead of WB1.3 version.

Same as 68K file, copy to RAM: folder on your setup, and run following CLI command:

unzip >NIL: -o RAM:cwb_light.zip -d SYS:

Wait for it to complete, and reboot your computer.
Attached Files
File Type: zip cwb_light.zip (1.27 MB, 54 views)
Anubis is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TrueColor and OS 3.5 icons for ClassicWB & Scalos on WB 3.0/3.1 PeterK project.ClassicWB 72 06 October 2013 02:27
Old Icons in ClassicWB Lite manic23 support.Apps 8 16 September 2013 21:22
Any cool SD-card icons for ClassicWB? emuola project.ClassicWB 1 21 August 2012 09:50
Change default disk icons in ClassicWB 3.9 Vegas project.ClassicWB 5 09 June 2010 13:55
Whd Icons on ClassicWB cybernoid project.ClassicWB 4 01 March 2007 19:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.14108 seconds with 13 queries