English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 07 October 2001, 20:27   #1
Uukrul
 
Posts: n/a
Amiga 600 Hard Drive

I want to buy a hard drive for my A600 and I have a few questions:

My A600 comes with Kickstart 37.300, will I have some problem with this?

Is it hard to open the amiga for plug the drive?

How many cost a 200-300 megs hard drive, more or less?

Thanks in advance
 
AdSense AdSense  
Old 07 October 2001, 22:54   #2
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,189
Hey Uukrul!

37.300 is just fine, no need to get anything new. You will just have to get a hold of Workbench 2.05 or 2.1 for easier install.

It;s very easy to install it inside (plug and play ), however I dont know where you'll get the craddle to lie it in. My drive comes bolted to a metal craddle that lets it sit peacefully inside the miggy. If this came with your 600 I dont know, perhaps you open it up and the cradle is inside. If not, try to look for one, somewhere. It prolly is hard ;/ If I was you I would open the machine up and check it out (no warranties to void ), after unscrewing all the bolts be careful with the plastic holders on the side of the case, dont break them! You will have to push'em with something to open up the case.

I have no clues about prices, and I'd like to know because I want to expand my hard drive capacity as well
Akira is offline  
Old 08 October 2001, 00:10   #3
Uukrul
 
Posts: n/a
Many thanks Akira!!

I'll check tomorrow the inners of my A600

BTW, is this http://cgi.ebay.com/aw-cgi/eBayISAPI...tem=1281699842 the craddle you say?
 
Old 08 October 2001, 20:39   #4
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,189
Yes!

That's the thing! I suppose it would fit an A600 but I can't be 100% sure...

Mounting bracket, craddle, same thing, I had to make up a name for it
Akira is offline  
Old 09 October 2001, 23:51   #5
Uukrul
 
Posts: n/a
Well, I finally opened the A600 and the craddle was inside , so no more worries about it.

I only need now the 1 meg memory expansion and the harddrive

Akira, the harddrive is only connected to the 44 pins connector on the left, isn't it?

BTW, did your monitor survive?. I found a doc in Aminet for connect an Amiga to a CPC monitor (soon I'll get a CPC 6128)

Salu2
 
Old 15 October 2001, 14:20   #6
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,349
the problem is that only an 2.5" Hardrive will fit inside the small A600 case (the same with an A1200) , But you can ofcourse use a standard 3.5" Hardrive but then it would end up hanging on the outside (but it works )..

getting a cheap 2.5" drive is problay the easiest
kriz is offline  
Old 15 October 2001, 19:29   #7
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,189
Hey UUkrul

Yes, the hard drive is conencted to that thing only. both the IDE and power is transmitted thru it

I know a place storing 1MB Chip ram expansions for A600s, with clock and all. I will PM you with the location.

I havent taken my monitor to check yet I dont have a CPC monitor BTW, I am connecting my 6128 to the 1084.

Cheers,
Akira is offline  
Old 15 October 2001, 20:51   #8
Uukrul
 
Posts: n/a
Last week on ebay I found two different memory expansions but the same guy won me

I can get it at Spain but I don't want to pay $40 for that memory. At least soon I'll put my hands on a cheap CPC 6128
 
Old 15 October 2001, 21:46   #9
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,189
i paid 50 for my 6128, that is including shipping fropm the uk . of course without monitor :P

and i paid 30 dollars for my 1MB chip expansion.. i dont know if you could get it any cheaper than that ;/
Akira is offline  
Old 15 October 2001, 21:59   #10
Uukrul
 
Posts: n/a
Final price of the memory expansion was only 10 UK pounds but at this moment I'm out of money ((
 
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga 600 Disk Drive Problems... lewis_slade support.Hardware 0 12 May 2012 21:55
Replacement floppy drive internal of Amiga 600 enito support.Hardware 3 25 February 2008 23:34
Amiga 600 - Hard Disc not recognised musojon74 support.Hardware 9 24 January 2008 03:32
Setting up Hard drive on Amiga 600 DanE New to Emulation or Amiga scene 24 23 July 2005 17:44
Amiga 1200/600 internal disk drive Akira MarketPlace 3 06 July 2002 07:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.18604 seconds with 12 queries