English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 12 July 2019, 16:27   #1
NunoUFO
Registered User

 
Join Date: Jul 2019
Location: London
Posts: 4
Amiga 600 and brand new AMIGA KIT 1MB RAM won't work

Hi all,
I've just purchased a brand new 1MB RAM expansion for my Amiga 600 and installed it.
However, when I boot and go the Show Config it still only comes up with 1Meg.

Does anyone have an idea why this could be happening?

Thank you
Nuno
NunoUFO is offline  
Old 13 July 2019, 13:06   #2
amiwolf
Registered User

 
Join Date: Aug 2015
Location: Emerald City
Posts: 79
This happened to me after installing my A604. After cleaning the A600's trapdoor edge connector with an eraser, the card was detected and all was well.
amiwolf is offline  
Old 13 July 2019, 15:31   #3
rkidd7952
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Location: Champaign IL USA
Posts: 20
I had a similar problem on my 600, caused by capacitor leakage. Residue from C612 corroded a trace that carried a column strobe signal to the trapdoor.
rkidd7952 is offline  
Old 13 July 2019, 15:58   #4
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,873
@NunoUFO


We carefully test every RAM card before sending out to customers, so it is very unlikely to be faulty.


It is more likely that your Amiga 600's edge connector needs a good clean top and bottom.


Give us a telephone call on Monday when we are back in the office. We will be happy to help you.
amigakit.com is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
16MB EDO RAM, 256KB/1MB SIMM RAM, Macintosh/Atari/Amiga ROM & other accessories mdanh2002 MarketPlace 0 27 June 2019 16:41
Brand New Floppy Disk Labels at Amiga Kit amigakit.com MarketPlace 4 06 May 2019 22:41
FS: 1MB Ramextension A601 for Amiga 600 Ex-Collector MarketPlace 2 19 September 2009 01:57
WHDload & Amiga-600 with 1MB expansion ?!? Overdoc project.WHDLoad 32 18 January 2009 17:01
WANTED: Amiga 600 1MB Upgrade Andrew MarketPlace 0 09 January 2002 11:30

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10348 seconds with 13 queries