English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 27 October 2014, 02:00   #121
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 2,119
May have already asked this before Frodo... but a GUI for loading netplay games would be great! I keep having to leave you msgs on IRC via FS-UAE as you're always too busy to reply in time
lesta_smsc is offline  
Old 28 October 2014, 21:50   #122
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 45
Posts: 1,453
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
Time to update repository to Utopic
Foul is offline  
Old 04 November 2014, 12:47   #123
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 39
Posts: 3,638
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
Time to update repository to Utopic
Thanks for the reminder (I published an update for stable/utopic a couple of days ago, so it should be available now)
FrodeSolheim is offline  
Old 05 November 2014, 13:08   #124
amiga_Forever
Users Awaiting Email Confirmation
 
Join Date: Mar 2011
Location: kkhkj
Posts: 323
Action Replay

Hi all..

How do you add AR cartridges... i cannot find, even though i've imported these, maybe this method is only for Kickstarts..? (i dunno), but still after power on, there is no splash screen for Action Replay..

Are these not supported??
amiga_Forever is offline  
Old 05 November 2014, 19:42   #125
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 39
Posts: 3,638
@amiga_Forever using action replay cartridge is mentioned here: http://fs-uae.net/faq
FrodeSolheim is offline  
Old 05 November 2014, 21:56   #126
amiga_Forever
Users Awaiting Email Confirmation
 
Join Date: Mar 2011
Location: kkhkj
Posts: 323
ok thanks, but i've tried several different ways...

what is the exact syntax for eg ~/Users/testuser/AR.rom.

I've even copying the exact syntax from Terminal on Mac but no go.

Update: Seems FS-UAE on Mac only likes single word filenames.

AR.rom not A R or A_R even if in quote or apostrophe.

Works when renamed nevertheless Thanks

Last edited by amiga_Forever; 05 November 2014 at 22:54.
amiga_Forever is offline  
Old 09 November 2014, 21:03   #127
TenLeftFingers
Registered User

TenLeftFingers's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ireland
Posts: 794
I get complaints that I need to download Pinball Dreams before I can run it (even though it shows as a result of scanning the downloaded files). I complied and downloaded from the URL provided by the message to FS-UAE/Floppies but still get a message saying some files are missing.
EDIT: PEBKAC - I just needed to select 'ADF' rather than 'WHDLoad' from the right of the Launcher. Apologies.

Last edited by TenLeftFingers; 09 November 2014 at 21:16.
TenLeftFingers is offline  
Old 24 November 2014, 08:27   #128
amiga_Forever
Users Awaiting Email Confirmation
 
Join Date: Mar 2011
Location: kkhkj
Posts: 323
Having issues loading Impossible mission II. A500+ 1MB Chip & Fast

On intro screen, the guy says says "Stay forever", he laughs, then laughs again just before FS-UAE throws a GURU.

If this is a cracked game, well done
Attached Files
File Type: txt fs-uae.log.txt (45.5 KB, 123 views)

Last edited by amiga_Forever; 24 November 2014 at 08:39.
amiga_Forever is offline  
Old 05 February 2015, 01:27   #129
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 2,119
Just started playing Vroom and had a thought: Is there anyway to emulate local/modem connection to allow more players? Would be great if we did a race on FS-UAE with EAB members! this feature is not required on Lotus as you can do a split screen game but this is not possible on Vroom like games.
lesta_smsc is offline  
Old 05 February 2015, 08:25   #130
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 45
Posts: 1,453
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
And what FS-UAE Launcher for ? Check the Net Play section
Foul is offline  
Old 05 February 2015, 11:26   #131
TenLeftFingers
Registered User

TenLeftFingers's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ireland
Posts: 794
Quote:
Originally Posted by lesta_smsc View Post
Just started playing Vroom and had a thought: Is there anyway to emulate local/modem connection to allow more players? Would be great if we did a race on FS-UAE with EAB members! this feature is not required on Lotus as you can do a split screen game but this is not possible on Vroom like games.
And when you set it up, arrange a group game please
TenLeftFingers is offline  
Old 05 February 2015, 11:36   #132
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 2,119
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
And what FS-UAE Launcher for ? Check the Net Play section
Net play is for using the same screen ie like sitting and playing with another person on the same Amiga. Whereas modem/local play is via serial emulation I believe. That way we can also play stunt car racer online!
lesta_smsc is offline  
Old 07 February 2015, 00:38   #133
amiga_Forever
Users Awaiting Email Confirmation
 
Join Date: Mar 2011
Location: kkhkj
Posts: 323
How to install kickstarts

I've tried using the Amiga Forever image have (in iso form), but kickstarts do not appear in FS-UAE.

Is this because there is a .rom key in the same directory ? which may not be handled by this second option.

Solved.... needed to point to drive volume.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Amiga Import Kickstarts.png
Views:	193
Size:	155.1 KB
ID:	43138   Click image for larger version

Name:	Amiga Import Kickstarts error.png
Views:	196
Size:	86.7 KB
ID:	43139  

Last edited by amiga_Forever; 14 February 2015 at 13:30.
amiga_Forever is offline  
Old 21 February 2015, 14:03   #134
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 39
Posts: 3,638
Quote:
Originally Posted by lesta_smsc View Post
Net play is for using the same screen ie like sitting and playing with another person on the same Amiga. Whereas modem/local play is via serial emulation I believe. That way we can also play stunt car racer online!
On OS X and Linux, you can connect the emulated serial ports across two machines via the network. But I'm not sure if the serial emulation is sufficient for this use case, and whether there's synchronization/timing issues prevent it to work. I'll test someday when I'm bored

Quote:
Originally Posted by amiga_Forever View Post
Solved.... needed to point to drive volume.
I've registered an issue here https://github.com/FrodeSolheim/fs-u...cher/issues/17, so I remember to improve the importer later (it would be better to detect this case and automatically find the real CD root).
FrodeSolheim is offline  
Old 21 February 2015, 15:19   #135
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 23,676
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
On OS X and Linux, you can connect the emulated serial ports across two machines via the network. But I'm not sure if the serial emulation is sufficient for this use case, and whether there's synchronization/timing issues prevent it to work. I'll test someday when I'm bored
It does not work. Most fast action serial link games (like Lotus 2) require real-time serial communication and near-instant latency.
Toni Wilen is online now  
Old 21 February 2015, 23:22   #136
lesta_smsc
Registered User

lesta_smsc's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
Posts: 2,119
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It does not work. Most fast action serial link games (like Lotus 2) require real-time serial communication and near-instant latency.
That's a shame as games like Stunt Car Racer will remain single player
lesta_smsc is offline  
Old 28 February 2015, 13:00   #137
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 39
Posts: 3,638
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It does not work. Most fast action serial link games (like Lotus 2) require real-time serial communication and near-instant latency.
Thanks for confirming (My gut feeling told me it wouldn't work, which is why I hadn't bothered to try yet).
FrodeSolheim is offline  
Old 07 April 2015, 20:52   #138
NoZart
 
Posts: n/a
Some feature ideas

System:
make custom game configurations be able to lookup the library via the given title

UI:
add a button on the f12 screen next to the "aspect ratio button" to switch through the different pixel filters (if possible)
 
Old 08 April 2015, 07:06   #139
Pyromania
Moderator

Pyromania's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,336
Any benefit or new features running FS-UAE on a Retina MacBook or Macbook Pro? Thinking about getting one and wondering if it enhances any features in FS-UAE.

Thanks for all the updates, FS-UAE runs great on the MacBook Air.

Last edited by Pyromania; 08 April 2015 at 15:52.
Pyromania is offline  
Old 24 April 2015, 16:58   #140
ma693541
Computer Wizard

ma693541's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ramberg/Norway
Posts: 684
Where do I find the FS-UAE Laucher in Windows 8.1 64Bit? I have no Desktop icon for it.
ma693541 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE 1.2 Stable Series FrodeSolheim support.FS-UAE 5 26 October 2012 20:50
FS-UAE 1.0 Stable Series FrodeSolheim support.FS-UAE 62 01 May 2012 00:15
AROS m68k Bug Reports Ezrec Amiga scene 1 03 October 2011 22:40
whdload bug reports pbareges support.Games 22 12 January 2007 20:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09642 seconds with 14 queries