English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 21 February 2016, 22:49   #1
liviux76
Registered User

liviux76's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: BO/Italy
Posts: 711
Black screen after a while

Hello all,
I am facing a very annoying problem.
I have an A1200 Tower with a Blizzard 1260, a Fastata MKV and an Indivision MKII cr (plus some more).

Sometimes I get a black screen during the normal use of Workbench. It happens absolutely randomly, after a minute or after 30 minutes, sometimes even at boot I just get a black screen and "no signal" on screen.

I usually open the case, press the Indivision on Lisa, sometimes I even clean the contacts and I temporarily solve the issue... just until it happens again.
Any idea about what can cause this problem?

The card is a rev 1d4, recapped with time fixes and with E127C open and E127R close with a 10Ohm resistor. This has been done because I had glitches at boot with HighGFX at 1024x768 (the resolution I still use).
liviux76 is offline  
AdSense AdSense  
Old 22 February 2016, 10:59   #2
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 2,339
It sounds like the Indivision is coming loose, probably as the Lisa chip warms up. Unfortunately the method of clipping a socket on over chips like that is never 100% as the chips aren't designed to be used like that, so you could have a slight tolerance issue. Are you sure it's seated on the chip properly? Is it slightly raised on one side? There could be a tiny lump of solder or a small component causing the socket to not fit exactly right, or possibly a cracked solder joint that becomes undone because of the heat and pressure.
Daedalus is offline  
Old 22 February 2016, 11:21   #3
liviux76
Registered User

liviux76's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: BO/Italy
Posts: 711
Hello Daedalus,
thanks for the hint... your explanation is certainly a possible cause.

To be honest, I noticed a small "issue" in the socket of the Indivision... it seems that the plastic between two pins is broken. Those pins are still straight, though, and when I put the Indy on Lisa it clicks well...

I will check better that part this evening and even the joints around Lisa. I had this issue a few months ago but after a cleaning of the mainboard and re-sitting of all expansions it seemed solved but now it has reappeared.
liviux76 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Full-screen mode black screen with Default refresh rate mark_k support.WinUAE 4 16 February 2016 21:29
black screen nice but stupid support.Hardware 22 23 May 2014 13:04
[FOUND: PHANTASIE III!] 2D RPG game with map screen, "black background combat screen" Artifex 28 Looking for a game name ? 1 22 May 2014 18:42
Black Screen Neil79 project.ClassicWB 2 20 October 2013 21:28
Black screen in full screen but not full window Winuae all versions Mixter support.WinUAE 18 30 June 2013 01:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16394 seconds with 12 queries