English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 23 August 2001, 09:50   #1
The Rose
 
Posts: n/a
Help?Why is Winuae soooo slow?

Hi All


When using Winfellow the games run relatively smoothly but there are some titles that just won't work. However, Winuae 8.8 (and other versions)will run these titles but it's soooo slow, well slow normal slow normal slow normal very slow medium slow ohh! u get the message.

My computer is quite powerful, well standard(2 years old), but I don't know the specs. Technophobe I hear you cry.

Anyway, can one of you wizards help me 'cause if I don't play sensi soccer soon I'll have to head for the nearest bridge.

Cheers
 
Old 23 August 2001, 10:19   #2
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 50
Posts: 2,802
If using Windows, right click on My Computer ( I assume you are using Win 98) and go to Properties, click on Performance tab..there is a basic idea of your computer. Your chip speed, video cards, Ram , bus (measured in MHZ., like your CPU) all affect it. If you want Win UAE to blaze, a cheap trick is to turn of sound before loading a game.
This makes most games unplayable. But it'll get it fast. try moving the slider bar in CPU tab to 8 or more.
Others here are far more qualified than me, but try these out
Fred the Fop is offline  
Old 23 August 2001, 10:55   #3
Khephren
 
Posts: n/a
Dunno if this is any help, but some fuckwitt emailed with this the other day.

He basically wanted to know why Quake/HL/Unreal had frame rates of 150 and the Amiga emulator had only 49/50 frames a second.

The fact is that 50 frames a second is full frame rate for an Amiga. I can get that with full stereo sound on a P3 850.

That's my contribution. Just mess around with the settings. Display/Processor settings will probably speed the bugger up more than anything else. Are you using full screen or a window? use full screen. What screen size are you using? There are many things that can alter the performance.
 
Old 23 August 2001, 17:21   #4
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Haha, Khephren, that's pathetic. Those PC-heads have no clue about anything
Akira is offline  
Old 23 August 2001, 18:25   #5
Khephren
 
Posts: n/a
Big grin

You'll be amazed what emails I get sent. Wonder if people realise that the human can't tell the difference between 50 fps and 170 fps?

PC people are fine...as long as they stick to PC. Give them an Amiga and you might have well removed their brains at birth.

Thankfully I'm a complete smartarse and know both formats intimately
 
Old 24 August 2001, 16:23   #6
The Rose
 
Posts: n/a
Angry what?

Yeah, that's it, have a nice little chat dissin us people who actually have a social life and partners instead of shafting our computers day and night. I don't use computers to understand them, I just wanna play games and surf the net so if you could assist me in any way I'd be gratful, if not then save your dissin for eachother.

Thanx

P.S What does fps stand for anyway?
 
Old 24 August 2001, 17:33   #7
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 27
Posts: 4,662
@The Rose
I didn't see anyone dissin' you, only 'fuckwits' from Khephren's email bin. Folks that do go throwing terms like fps (frames per second) around, so obviously they stick their neck out of the 'just wanna play games' hole when they start trying to assault technical issues. Thereby making them open targets for dissing, IMO. And neither of us can say if these people have social lives or not...for all we know, they are using their shaft as we speak.
Quote:
I don't use computers to understand them, I just wanna play games and surf the net so if you could assist me in any way I'd be gratful, if not then save your dissin for eachother.
If you will look at the first two responses (from fredtgreat and Khepren), you will see that they did indeed offer some tips for improving speed. Let's not be so defensive!
Twistin'Ghost is offline  
Old 24 August 2001, 17:56   #8
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Yes, Rose, i twasn't aimed at you, it was aimed at those who emailed Kheph.

I doubt those have a social life, they are all day in their dark corner playing Quake deathmatches.
Akira is offline  
Old 24 August 2001, 18:18   #9
The Rose
 
Posts: n/a
okay

Okay, okay, I appologise for my outburst. I'm just frustrated at not being able to sort this problem out. Could you kindly run though it again, baring in mind that I am probably the biggest techniphobe in the western world. I know it's painful but if I don't play sensi soon I'm gonna through this PC out of da window.
Cheerss
 
Old 24 August 2001, 18:31   #10
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Next time try to press POST REPLY rather than NEW THREAD :P

About Sensi... you could always play the DOS version of SWOS...
Akira is offline  
Old 24 August 2001, 23:09   #11
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 50
Posts: 2,802
How d'you do? See you've met...my faithfulllll haaandyy mannn
So, Rose, did it work? And akira..I have seen one night, how those Quake\Rune\Diablo\etc LANs occur.
These people..man...talk about...ugh.
Fred the Fop is offline  
Old 25 August 2001, 04:24   #12
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
At a local 'demoparty' (it actually is more of a digital arts compo, but it features scene-like compos and it's handled as a scene party), I've seen a lot of this shitty lanplaying going on.. while those pathetic souls were playing with that crap, I was playing Boulderdash.

And there was otehr guy, playing Space Harrier... We were the retrofreaks
Akira is offline  
Old 25 August 2001, 05:44   #13
Fred the Fop
flaming faggot
Fred the Fop's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Versailles
Age: 50
Posts: 2,802
LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I was totally sickened how these people could be so..obsessive about horrid games like that.
I was busy playing the original (and best) Panzer general...they thought I was strange..Yet they were screaming that the lan or host was slow, tripping over wires, crying, ugh. Nevah again.
Lets get back on course.
I suggest, Rose, you try WinFellow or teh fastest Amiga emu yet, DOS Fellow. I am not as command line proficient as these guys, but i can run simpler DOS apps and commands. If you can't, then try WinFellow..its quite faster than WinUAE!!!


Last edited by Fred the Fop; 25 August 2001 at 08:32.
Fred the Fop is offline  
Old 17 February 2005, 15:16   #14
FallenSeraphin
Amiga Maniac
FallenSeraphin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Portugal
Age: 36
Posts: 55
Angry

Quote:
Originally Posted by Khephren
Dunno if this is any help, but some fuckwitt emailed with this the other day.

He basically wanted to know why Quake/HL/Unreal had frame rates of 150 and the Amiga emulator had only 49/50 frames a second.

The fact is that 50 frames a second is full frame rate for an Amiga. I can get that with full stereo sound on a P3 850.

That's my contribution. Just mess around with the settings. Display/Processor settings will probably speed the bugger up more than anything else. Are you using full screen or a window? use full screen. What screen size are you using? There are many things that can alter the performance.
I can get 50fps on my PII 450 with full sound and perfect a500 emulation (slowest) with 800x600 32bit double size 85hz... its funny how people nowadays need P4 2ghz to do the same thing... but i always had problems with sound on UAE and graphics on FELLOW... this is not funny...
FallenSeraphin is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow WinUAE Vipered support.WinUAE 3 04 March 2009 17:08
Slow Down Winuae Wish ancalimon request.UAE Wishlist 4 10 February 2009 08:50
WinUAE running slow Yesideez support.WinUAE 3 13 September 2007 09:21
HELP: Picasso96 to WinUAE: ...too slow Tolismlf support.WinUAE 11 29 November 2004 19:14
Very Slow WinUAE after reinstall TonyR support.WinUAE 2 19 February 2004 06:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11988 seconds with 15 queries