English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 01 February 2022, 18:30   #101
cyberhead97
Registered User

 
Join Date: Feb 2016
Location: Denmark
Posts: 324
Quote:
Originally Posted by OlafSch View Post
Hi

I have just uploaded my distribution (based in Aros 68k) and get answers how to run it in FS-UAE. Up to now I have not managed it myself. I read that it is working with FS-UAE 4 but not with FS-UAE 3 as long JIT is activated. How is the situation? When will 4 be ready for public?
I got FS-UAE 3 running on my Raspberry Pi 400 and 4 compiled from GitHub master branch. The "key ingredient" to success was compiling lastest SDL2 v2.0.18 first
cyberhead97 is offline  
Old 11 February 2022, 11:29   #102
Starfox
Registered User

 
Join Date: Aug 2020
Location: Germany
Posts: 18
I get some Errors Launching FS-UAE over Launchbox 12.7

Versions: FS-UAE Launcher 4.0.122-Master
FS-UAE 4.0.71-Master

on Windows 11

With Launchbox i get this Error (see Screenshot), without Launchbox it runs Fine.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	failure.jpg
Views:	168
Size:	639.0 KB
ID:	74670  
Starfox is offline  
Old 04 March 2022, 09:24   #103
n4cer500
Registered User

 
Join Date: Mar 2022
Location: Stamford / UK
Posts: 1
In the release notes, I noticed that directory hard drives are not working out of the box on AmigaOS4.1:

"It does not work out-of-the-box at this point, you need to specify that the UAE board should work in indirect mode."

I'm not sure what this means and wondered if anyone else could kindly advise on how to get this working?
n4cer500 is offline  
Old 19 March 2022, 09:24   #104
Bladeforce
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 72
I'd prefer using the standalone fs-uae without the launcher. According to the first post the launcher should ask to download the standalone fs-uae but it doesnt. How do i get fs-uae without the launcher?
Bladeforce is offline  
Old 19 March 2022, 09:59   #105
FrodeSolheim
FS-UAE Developer
FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 41
Posts: 4,005
@Starfox Right now, FS-UAE Launcher 4 cannot be used like this (it ignores many startup parameters). It will work again later.

@n4cer500 Something like this might be sufficient:
uae_uaeboard = full+indirect


@Bladeforce You can find direct download links to everything here: https://fs-uae.net/builds/master
FrodeSolheim is offline  
Old 19 March 2022, 10:20   #106
Bladeforce
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 72
Thanks Frode but on extracting the archive and running fs-uae i get this error

[FSE] [DAT] Could not find data file 'MLockLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'KLockLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'PowerLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'FloppyLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'DiskLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
LOGFILE: /home/***/Documents/FS-UAE/Cache/Logs/fs-uae.log.txt
fsemu_inputport_map_custom_actions prefix=joystick_port_1_None
fsemu_inputport_map_custom_actions prefix=joystick_port_1_Mouse
fsemu_inputport_map_custom_actions prefix=joystick_port_1_Joystick
fsemu_inputport_map_custom_actions prefix=joystick_port_1_CD32
fsemu_inputport_map_custom_actions prefix=joystick_port_0_None
fsemu_inputport_map_custom_actions prefix=joystick_port_0_Mouse
fsemu_inputport_map_custom_actions prefix=joystick_port_0_Joystick
fsemu_inputport_map_custom_actions prefix=joystick_port_0_CD32
Segmentation fault (core dumped)
Bladeforce is offline  
Old 19 March 2022, 13:16   #107
FrodeSolheim
FS-UAE Developer
FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 41
Posts: 4,005
Did you extract the entire folder structure (and did not move [OS]/x86-64 somewhere else)? It needs to find resources in the Data folder next to [OS].
FrodeSolheim is offline  
Old 19 March 2022, 16:47   #108
Bladeforce
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 72
Hi Frode I download the zip and extract with full pathnames but no Data folder is made or OS folder. Ihave DOCS, LINUX and LOCALE folders in the root dir and under the Linux folder I have /X86_64 which has ALL the files including fs-uae and all the png files. No DATA folder is extracted
Bladeforce is offline  
Old 20 March 2022, 19:51   #109
ChoccyHobNob
Registered User

ChoccyHobNob's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: USA
Posts: 2
OK so I have an odd problem here. Running FS-UAE 4.0.107-MASTER on macOS 12.3 on an M1Pro MacBook Pro.

If I run fs-uae from a command line...

Code:
/usr/local/BIOS/amiga/System/FS-UAE/macOS/ARM64/FS-UAE.app/Contents/MacOS/fs-uae "/usr/local/BIOS/amiga/Configurations/A4000 + OS3.2.fs-uae" --fullscreen
(Excuse the odd paths, I have updated ~/Library/Preferences/fs-uae/base-dir to contain /usr/local/BIOS/amiga so it may look odd but it works )
This works OK.

If I load fs-uae launcher, select the same config file and click start it does not.

The .fs-uae file contains this

Code:
# FS-UAE configuration saved by FS-UAE Launcher
# Last saved: 2021-06-12 14:27:40

[fs-uae]
amiga_model = A4000
bsdsocket_library = 1
cdrom_drive_count = 1
chip_memory = 2048
fast_memory = 8192
graphics_card = uaegfx
graphics_memory = 4096
hard_drive_0 = AmigaOS32.hdf
hard_drive_1 = WHDLoad.hdf
hard_drive_3 = Exchange
kickstart_file = kick-47096-32.A4000.rom
That last line, kickstart_file is the problem. If I load the file in the launcher it doesn't update the kickstart rom field in the launcher, which says 'default'

If I manually change the kickstart rom to custom and select the right file it works but the config file does not get updated, I can't find any place to save the file so I assume it's supposed to just happen?
ChoccyHobNob is offline  
Old 26 March 2022, 09:29   #110
Bladeforce
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: UK
Posts: 72
An update to this i have noticed but these files aren't even in the zip file

[FSE] [DAT] Could not find data file 'MLockLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'KLockLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'PowerLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'FloppyLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'DiskLed_Alt.png'
[FSE] [DAT] Could not find data file 'Led_Alt.png'
Bladeforce is offline  
Old 05 April 2022, 11:00   #111
milyrouge
Registered User

 
Join Date: Jan 2021
Location: Barcelona, Spain
Posts: 5
macOS X Intel: Update results in max retries error

Hi,

When trying to do an update, I get this error:

Code:
Error: HTTPSConnectionPool(host='fs-uae.net', port=443): Max retries exceeded with url: /launcher/updates.json (Caused by NewConnectionError('<urllib3.connection.HTTPSConnection object at 0x7f91eaebd340>: Failed to establish a new connection: [Errno 22] Invalid argument'))
I've been having this problem for a while, but I wrote it down to a system which has been part of three macOS X betas. I remembered reading a post on the GitHub repo that a reinstall fixed this, so I just reinstalled the OS and found that it fixed a lot of other weirdness, but in FS-UAE, I am still getting the error.

This happens on a newly downloaded FS-UAE Launcher 4.0.109-MASTER build from the first post in this thread. It happens on a MacBook Pro 15" running macOS X 12.3.1.

Do you have ideas what I can do to re-enable updates?
milyrouge is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE Launcher window resizing & closing Emu support.FS-UAE 2 14 April 2015 10:24
FS-UAE (non-launcher) loading config created in Launcher? Fingerlickin_B support.FS-UAE 11 24 March 2015 07:32
fs-uae-launcher and fs-uae-arcade (dev versions) linux problems [Solved] esc support.FS-UAE 2 18 November 2014 01:02
Favorites in fs-uae launcher & arcade? Sergeb support.FS-UAE 2 22 March 2014 06:36
[FS-UAE] Amiga Game Database for FS-UAE Launcher nexusle support.FS-UAE 31 24 August 2012 20:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08475 seconds with 14 queries