English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 16 March 2022, 20:15   #1
krusty
Registered User

 
Join Date: Mar 2022
Location: UK
Posts: 4
Could not find fs-uae executable.

Hi,


I'm having problems using fs-uae launcher. Whenever I try to open any game I get a pop up with the following:


Guru Meditaion
Task: Amiga Launch task
Error: Exception
Message: Could not find fs-uae executable
See the log file for more details.



I've used the exact same configuration on another pc and it works perfectly. I have this problem on a HP Probook laptop running windows 10.


The versions of fs-uae and fs-uae launcher are 3.1.66 and 3.1.68.


Does anyone have any ideas?


Thanks in advance.
krusty is offline  
Old 16 March 2022, 20:54   #2
FrodeSolheim
FS-UAE Developer
FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 41
Posts: 4,005
The most likely explanation is that FS-UAE isn't extracted alongside FS-UAE Launcher correctly on the one computer where it fails. When you say you have the exact same configuration, do you also mean that you have the exact same directory structure containing the FS-UAE & FS-UAE-Launcher application directories?
FrodeSolheim is offline  
Old 16 March 2022, 20:56   #3
krusty
Registered User

 
Join Date: Mar 2022
Location: UK
Posts: 4
I have found a solution. I found the log files and it indicated it couldn't find the fs-uae executable within the C:\FS-UAE\FS-UAE-Launcher_3.1.68_Windows_x86-64\FS-UAE-Launcher\Windows\x86-64 folder.



I copied the contents from the C:\FS-UAE\FS-UAE_3.1.66_Windows_x86-64\FS-UAE\Windows\x86-64 folder into the previous folder and it now works.


Not sure if this is ideal or why it is needed but I can now play games.
krusty is offline  
Old 16 March 2022, 20:59   #4
krusty
Registered User

 
Join Date: Mar 2022
Location: UK
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
The most likely explanation is that FS-UAE isn't extracted alongside FS-UAE Launcher correctly on the one computer where it fails. When you say you have the exact same configuration, do you also mean that you have the exact same directory structure containing the FS-UAE & FS-UAE-Launcher application directories?

I extracted both zip files into the c:\fs-uae folder.
krusty is offline  
Old 16 March 2022, 21:03   #5
FrodeSolheim
FS-UAE Developer
FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 41
Posts: 4,005
Hi, the problem is the "FS-UAE-Launcher_3.1.68_Windows_x86-64" and "FS-UAE_3.1.66_Windows_x86-64" directories. These should not be present and are not a part of the zip files either. But I know that the extract function in Windows/Explorer often creates them (based on the zip filename).

As the download page states: "Download the two .zip archives and extract the contained FS-UAE and FS-UAE-Launcher folders to wherever you like. You must keep these two folders stored alongside each other."
FrodeSolheim is offline  
Old 16 March 2022, 21:22   #6
krusty
Registered User

 
Join Date: Mar 2022
Location: UK
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Hi, the problem is the "FS-UAE-Launcher_3.1.68_Windows_x86-64" and "FS-UAE_3.1.66_Windows_x86-64" directories. These should not be present and are not a part of the zip files either. But I know that the extract function in Windows/Explorer often creates them (based on the zip filename).

As the download page states: "Download the two .zip archives and extract the contained FS-UAE and FS-UAE-Launcher folders to wherever you like. You must keep these two folders stored alongside each other."

Gotcha. So a classic case of not RTFM!


Thanks for your help.
krusty is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS UAE cannot find accelerator roms fstarred support.FS-UAE 1 08 December 2021 16:26
UAE debugger updates (executable debugging, segment tracking, symbols and more) Toni Wilen support.WinUAE 135 23 September 2021 20:11
FS-UAE does not find files with special characters palaste support.FS-UAE 7 13 January 2021 20:19
fs-uae.conf Where can I find it? twenty90seven support.FS-UAE 2 16 October 2017 19:46
FS-UAE 2.2.3 does not find kickstarts used with 2.0.1 TheDarkCoder support.FS-UAE 8 14 July 2013 13:51

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07331 seconds with 15 queries