English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 02 March 2009, 20:02   #1
pontium
 
Posts: n/a
Megachip 500/2000 problem

Hello all,

I'm making a little monster A500 with very cool stuff include some hardware I made my own.
I also own a megachip A500/2000 solution with agnus 8375 that I would like to add this little stuff for more chip ram.The problem is that my miggy refuses to boot with this board attached,even with stand alone 8375.It only works great with 8372A.I have soldered the required pin on Gary chip,but like I said.....nothing on screen.I read from "big book" about this stuff.I says that IF amiga will not corporate with the solder solution on gary chip,I have to attach the cable to the 68k cpu.The pin number is unknown.I think that might be the same signal gary share with the cpu....
Ah!The amiga 500 rev is 6A.
Has anyone this board attached to 68k??

Thanks for your time,
Giorgos
 
Old 02 March 2009, 21:13   #2
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,146
RTFM

http://amiga.resource.cx/manual/MegAChip.pdf

I take it that you did not have 1Mbyte Chip RAM and needed to do steps 8 & 9?

If not then perhaps it is broken? Or NTSC? What is the number written on the top of the chip?
alexh is offline  
Old 02 March 2009, 21:14   #3
DoogUK
Doogster
DoogUK's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dorset
Posts: 1,069
Quote:
Originally Posted by alexh View Post


DoogUK is offline  
Old 02 March 2009, 22:21   #4
pontium
 
Posts: n/a
I didn't notice the manual.
I have 1mb chip ram of course,this was the first thing I did for upgrating A500

It's not ntsc.Like I said,my miggy doesn't work,even with only 8375.I have 3 of these chips(PAL) and I tested all of them stand alone without any result.On an other one 6A stock mobo it doesn't work too.It might be the mobo rev because on 8A(like A500+) works fine,mounted on gary.That's why I wanted to know the 68k attach pin for megachip.But the mobo has a lot of mods and I don't want to start from the bigging
I'll test it tomorow

Thanks
 
Old 02 March 2009, 22:32   #5
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,146
Quote:
Originally Posted by pontium View Post
Like I said,my miggy doesn't work,even with only 8375.
It's not supposed to. Not unless it is a 1Mbyte 8375.

Quote:
Originally Posted by pontium View Post
I have 3 of these chips(PAL) and I tested all of them stand alone without any result.
What versions? Any 318069-10 ones? Want to sell one

Quote:
Originally Posted by pontium View Post
On an other one 6A stock mobo it doesn't work too.
No A500 (non plus) motherboard can use a 2Mbyte 8375 Agnus without a MegaChip (or similar).

Quote:
Originally Posted by pontium View Post
It might be the mobo rev because on 8A(like A500+) works fine
Cos it is designed to take a 2MByte 8375 Agnus.
alexh is offline  
Old 03 March 2009, 16:46   #6
pontium
 
Posts: n/a
It works!!
I soldered the megachip cable to 86k.It's very strange that worked with this.I'm a litlle bit confused.
About the other A500 rev 6A you are right.It is a stock mobo like I said,so whats the reason to corporate with this.Ah....my head

I forgot to write the revisions of agnus,but I remember a "11" parameter on one of them,or I was looking a superbuster-11 chip,because I changed one on an A4000D today.

Anyway,thanks again man for the manual and your advice!
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possible ACA for A500/500+/2000 etc thread. Amigafanboi Amiga scene 151 09 July 2012 18:37
megachip on 500 rev 8a.1 cpiac64 support.Hardware 3 29 May 2011 15:29
Windows 2000 to Amiga 500 (1Mb RAM) problem pakipaki support.Hardware 3 20 September 2007 17:48
FS: Retina Z2 and Z3 & 500/2000 megachip coze MarketPlace 14 12 July 2007 10:57
DCE MegaChip SX 2 for A500/2000 LUKas007 support.Hardware 0 30 November 2002 02:00

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06413 seconds with 13 queries