English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 07 January 2016, 22:12   #1
daznic
Registered User
daznic's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: chester / england
Posts: 172
Running WHDLoad games directly from PCMCIA

Well I am happy to say I now finally have my dream setup - A really nice clean A1200 with 4GB CF hard drive, registered WHDLoad, aca 1221 expansion and an Easy ADF PCMCIA kit. - also a Gotek which is now pretty much redundant.

Now I am enjoying transfering my WHDLoad collection from my Winuae setup on my PC to the real Amiga. I started transfering the WHDLoad games from the CF card in the PCMCIA adaptor to a partition on the Amiga Hard drive, then realised I could just run the games directly from the CF card in the adaptor, no need to transfer to the Amiga hard drive - this makes the games collection easier to manage between PC and Amiga.

So is there any disadvantage or potential issues with doing this ? - thought I could just have a few CF cards with different games collections on & plug & play
daznic is offline  
Old 07 January 2016, 22:29   #2
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 11,224
The disadvantage is slow loading times via PCMCIA-CF, especially for bigger WHDLoad games. Though smaller games like Turrican, Hybris, Giana Sisters etc. should work fine.
Retro-Nerd is offline  
Old 08 January 2016, 09:37   #3
daznic
Registered User
daznic's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: chester / england
Posts: 172
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
The disadvantage is slow loading times via PCMCIA-CF, especially for bigger WHDLoad games. Though smaller games like Turrican, Hybris, Giana Sisters etc. should work fine.
That's good to know - thanks.
Everything I've tried so far works fine, just playing eye of the beholder now....If anything has slow down issues I'll move to the internal CF hard drive.
daznic is offline  
Old 08 January 2016, 19:17   #4
Superman
Registered User

Superman's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Wakefield
Age: 43
Posts: 693
I have all games on the internal 4gb card and I have the Demos which wont fit on there on a 4gb card in the PCMIA slot.
Superman is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems running some WHDLoad games Basquemactee1 support.Other 27 21 May 2010 14:06
Running WHDLoad Games in Winuaex Bigby project.WHDLoad 3 01 March 2009 00:21
Running WHDLOAD games with an Indivision Peter support.Games 5 22 February 2009 00:55
Running WHDLoad games from toolmanager dock Interceptor project.WHDLoad 6 14 December 2005 18:05
Running old AGA games with ppc and whdload Giana support.Games 0 16 October 2002 17:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06277 seconds with 13 queries