English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 26 February 2012, 21:30   #1
ascp
Pastafarian

 
Join Date: Sep 2010
Location: Uppsala/Sweden
Posts: 283
Kickstartswitcher broken?

I was a bit tired when opening up my amiga 600 a while ago, and when i assembled it again, i did put the amigakit kickstartswitcher
http://amigakit.leamancomputing.com/...roducts_id=947
on slightly wrong pins. The switcher only has 40-pins, and the amiga 600 has 42 pins, so in the instructions it says that i should put the switcher on pin 2 as first. I didn't.. I didn't notice until i used a couple of times.

Today i wanted to boot some old 1.3 only stuff, and--
Now i cant make it switch on ctrl-amiga-amiga which it used to.
It's not the keyboard, as i can reset still, and the amiga works fine otherwise. The KS-roms in the switch works fine when putting them in the MB-socket each on their own, it's just that it won't switch.
Is it possible to "fry" the kickstartswitch this way? I presume i did a major f***-up then..

Or could it be something else, any ideas.
ascp is offline  
Old 26 February 2012, 23:00   #2
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 60
Posts: 3,868
Do the red and green led's switch over when you reset?

Do the led's light up at all?
Arnie is offline  
Old 27 February 2012, 16:59   #3
ascp
Pastafarian

 
Join Date: Sep 2010
Location: Uppsala/Sweden
Posts: 283
The green led light and boots 3.1 as it should, but on holding reset buttons it doesnt switch KS, and therefore doesn't change led light, as it used to. Reseting the computer works fine. so the keyboard seems ok. Guess it's broken then...
ascp is offline  
Old 27 February 2012, 20:48   #4
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 40
Posts: 5,633
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by jonathan View Post
The green led light and boots 3.1 as it should, but on holding reset buttons it doesnt switch KS, and therefore doesn't change led light, as it used to. Reseting the computer works fine. so the keyboard seems ok. Guess it's broken then...
What happens if you put working rom in the socket thats not working.
It should auto switch by itself.
FOL is offline  
Old 28 February 2012, 17:22   #5
ascp
Pastafarian

 
Join Date: Sep 2010
Location: Uppsala/Sweden
Posts: 283
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
What happens if you put working rom in the socket thats not working.
It should auto switch by itself.
Led light turns black when switching on - and nothing more. Tested with both workings roms.
ascp is offline  
Old 28 February 2012, 18:00   #6
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 40
Posts: 5,633
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by jonathan View Post
Led light turns black when switching on - and nothing more. Tested with both workings roms.
Certainly sounds like you have killed it.
FOL is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Broken A500 absence support.Hardware 22 09 October 2011 23:13
another broken motherboard needs help :) loth77 support.Hardware 40 17 September 2010 12:50
Broken Thumbnails logix AMR data problems 10 06 January 2010 18:11
MultiFaceCard3 broken? Fingerlickin_B support.Hardware 2 08 December 2008 09:30
Help! Broken Sd/ff! CU_AMiGA Hardware pics 7 16 November 2006 10:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06275 seconds with 13 queries