English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.MAGE

 
 
Thread Tools
Old 15 July 2018, 02:01   #1041
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 12,783
Just as an FYI going forward, you shouldn't need to adjust the numbers of drives / what disk is in each drive with any of my configs

If the game only supports one drive then that's been set. If the game supports more drives then that's been set... if there are more disks than 4 then I've worked out the most efficient disks to have inserted from the start to minimise swapping (as you discovered with Ambermoon).
DamienD is online now  
Old 15 July 2018, 02:48   #1042
BullyDog
Registered User

BullyDog's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Texas USA
Age: 68
Posts: 100
Yep, I'm learning. Thanks.
BullyDog is online now  
Old 15 July 2018, 04:01   #1043
BullyDog
Registered User

BullyDog's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Texas USA
Age: 68
Posts: 100
Ok Damien, all my bills are auto paid and I have $10 to give to you but only if you'll take this money and get yourself a six pack of beer, a good Mexican plate or whatever.

I will still make the $20 donation next month for the community.

Deal?
BullyDog is online now  
Old 15 July 2018, 06:02   #1044
Valken
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Amiga
Posts: 145
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Nope, not included. Do these data disks work with the English version?
I tried to install the mission disc onto both HD and FD English version. Does not work.

It does work if install it over the German versions so I guess we have to wait for another way to translate the files. Its too bad as it appears even the DOS version Mission addon disc is German only as well.
Valken is offline  
Old 15 July 2018, 11:17   #1045
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 12,783
Quote:
Originally Posted by BullyDog View Post
Ok Damien, all my bills are auto paid and I have $10 to give to you but only if you'll take this money and get yourself a six pack of beer, a good Mexican plate or whatever.

I will still make the $20 donation next month for the community.

Deal?
Thanks BullyDog; I do appreciate the offer but really there's no need.

Sounds like you're struggling a bit, so definitely best if you hold onto your cash
DamienD is online now  
Old 15 July 2018, 11:18   #1046
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 12,783
Quote:
Originally Posted by Valken View Post
I tried to install the mission disc onto both HD and FD English version. Does not work.

It does work if install it over the German versions so I guess we have to wait for another way to translate the files. Its too bad as it appears even the DOS version Mission addon disc is German only as well.
That is a shame; thanks for testing though Valken
DamienD is online now  
Old 15 July 2018, 14:57   #1047
BullyDog
Registered User

BullyDog's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Texas USA
Age: 68
Posts: 100
So what if i'm struggling? I'm never stingy. Money gets spent one way or another. If I can't get you a six pack ok, I won't.

You're a good guy Damien.
BullyDog is online now  
Old 17 July 2018, 20:35   #1048
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 12,783
As I'm sure you all know, last night Toni Wilen released WinUAE 4.0.1

Of course I've immediately updated WinUAE in my collection to the latest / greatest...

If you decide to do the same; attached are the following "clean" files:
  • Registry
  • .INI

----------------------------------------------------------------------------------------------------


You only need to use the .INI file if you don't like registry entries... choose one of the two methods...

With the file "WinUAE_v4.0.1_Registry.rar", extract somewhere, then double-click on the "WinUAE.reg" file, select "Yes" and then "OK" to replace the old registry settings

With the "WinUAE_v4.0.1_INI.rar" file, extract into "C:\WinUAE"
Attached Files
File Type: rar WinUAE_v4.0.1_Registry.rar (2.7 KB, 75 views)
File Type: rar WinUAE_v4.0.1_INI.rar (2.3 KB, 60 views)
DamienD is online now  
Old 17 July 2018, 22:27   #1049
wiz12
Registered User

 
Join Date: Feb 2017
Location: Ireland
Posts: 125
Thanks Damien.
wiz12 is offline  
Old 18 July 2018, 02:23   #1050
BullyDog
Registered User

BullyDog's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Texas USA
Age: 68
Posts: 100
You're a good man Philo Beddoe.

By the way, what's the Default Translation DLL file? Is it needed with the update?

Last edited by BullyDog; 18 July 2018 at 03:00.
BullyDog is online now  
Old 18 July 2018, 08:43   #1051
Valken
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Amiga
Posts: 145
Thanks for the update Damien!
Valken is offline  
Old 18 July 2018, 13:10   #1052
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 12,783
Quote:
Originally Posted by BullyDog View Post
By the way, what's the Default Translation DLL file? Is it needed with the update?
Default Translation DLL? I don't use this but assume it's for dispalying WinUAE options / settings in a different language from English.
DamienD is online now  
Old 18 July 2018, 16:43   #1053
BullyDog
Registered User

BullyDog's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Texas USA
Age: 68
Posts: 100
That's a good guess. Seems it's not needed. Thanks.
BullyDog is online now  
Old 18 July 2018, 21:10   #1054
OsabaKoldo
Basic english level

OsabaKoldo's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Spain
Age: 52
Posts: 16
Thanks DamienD.
¿Can you try this savestate of Gloom Deluxe? The game crash in my computer. Walk forward to the exit of level teleport. Tried with WinUAE 3.6 and the new 4.01.
Attachment 58908

Last edited by OsabaKoldo; 20 July 2018 at 17:45. Reason: Savestate removed. Problem solved.
OsabaKoldo is offline  
Old 18 July 2018, 22:21   #1055
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 12,783
Quote:
Originally Posted by OsabaKoldo View Post
Thanks DamienD.
¿Can you try this savestate of Gloom Deluxe? The game crash in my computer. Walk forward to the exit of level teleport. Tried with WinUAE 3.6 and the new 4.01.
Attachment 58908
I see what you mean

.IPF files are used for this game so it not like it's a bad crack issue that's causing this.

What version of WinUAE did you make the save state in originally? Toni has recently made some changes to how these are handled.

Edit: made a save state just before the exit on level 1, walked in and then played a bit of level 2. Loaded the save state, walked into the exit and then played a bit of level 2 again; all good here

Last edited by DamienD; 18 July 2018 at 22:28.
DamienD is online now  
Old 19 July 2018, 05:46   #1056
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,211
I gave it a try on V4.0.1

Created many savestates, before the exit of level 1, 2 and 3. entered the exit, and re loaded savestate, died, reloaded savestate. 5 savestates all worked perfectly.

Must admit, default settings had df0 & df1 in Write protect mode which was a problem when you launch the game as it requires it to be in non write protect mode to be able to save the setup and launch game.
ransom1122 is offline  
Old 19 July 2018, 10:13   #1057
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 12,783
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
Must admit, default settings had df0 & df1 in Write protect mode which was a problem when you launch the game as it requires it to be in non write protect mode to be able to save the setup and launch game.
...that's because they are .IPFs and are write-protected by default.

You don't usually need to change the type of setup from "Gloom Deluxe" so just click "Cancel Setup" unless you want to play:

a) Classic Gloom.
b) Gloom on a Screen.

If you want to you change to the above though then bring up the GUI, navigate to "Floppy drives" and untick "Write-protected". WinUAE will remember that you've unticked this next time you play the game
DamienD is online now  
Old 19 July 2018, 18:07   #1058
OsabaKoldo
Basic english level

OsabaKoldo's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Spain
Age: 52
Posts: 16
I dont think the savestates fail. They worked fine at the first levels. The game has 3 diferents zones divided in 7 levels each. At the end of level 7 of zone 1, when zone 2 must start, is the crash. This video show the screen of zone 2 (26m 25s):
[ Show youtube player ]

Today i used the "ingame cheat system" (see game folder) and jump levels with the HELP key, and the game also crash at the start of zone 2.
So maybe the ipfs are corrupts, the configuration is wrong or mi computer had "Stranger Things"

Can you try the jump levels cheat?
There is another version of the game? Adf, whdload, ...
OsabaKoldo is offline  
Old 19 July 2018, 18:14   #1059
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 12,783
The .IPFs won't be corrupt...

No WHDLoad slave but you could try these .ADFs:

... Gloom Deluxe (1996)(Guildhall)(Disk 1 of 2)[h DLM][t +19 SXI][68020].adf
... Gloom Deluxe (1996)(Guildhall)(Disk 2 of 2)[68020].adf

Anyway, will test when home tonight.
DamienD is online now  
Old 19 July 2018, 19:08   #1060
OsabaKoldo
Basic english level

OsabaKoldo's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Spain
Age: 52
Posts: 16
Resolved!!!
I do the same "jump level" trick with Gloom AGA and at the start of zone 2, the game say "write enable data disk ". I do and the game continue. Later, when you run the game again you can select start the zone 1 or 2.
Click image for larger version

Name:	Gloom AGA.png
Views:	44
Size:	100.0 KB
ID:	58923

I do the same with Gloom Deluxe and the game run OK now to zone 2. So the data disk must be write enabled.
OsabaKoldo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (2 members and 1 guests)
DamienD, remax
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[DamienD] WinUAE v3.2.2 - Games "DAT File" DamienD request.Old Rare Games 29 10 February 2016 01:02
DamienD's SNES DVD... DamienD Retrogaming General Discussion 282 03 November 2008 10:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.13618 seconds with 16 queries