English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 08 June 2008, 12:54   #1
DC33
Zone Friend
DC33's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 269
UAE Dos Error #205 (object not found)..... (?)

Hi all,

Can anyone tell me what the above message is in relation to ? I have multiple errors with similar messages when trying to run several WHDLoad games (downloaded). Most of the games work fine, but some games such like BubbleNSqeak come up with the above error, even after re-installing on a REAL Amiga (from ADF files).

I get "Dos Error #205 (object not found) on reading devs:kickstarts/kick40068.a4000" or sometimes (on other games) "Dos Error #205 (object not found) on reading devs:kickstarts/kick40068.a1200"

Is this an error with the WHDLoad script or something else ? Is it something which can be fixed ?

Any help would be appreciated.
DC33 is offline  
Old 08 June 2008, 13:01   #2
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 33
Posts: 11,061
That's because you don't have the Kickstart 3.1 file in the Devs:Kickstarts directory - hence "object not found". Basically you need a 3.1 ROM file, named either kick40068.a1200 or kick40068.a4000 in a Kickstarts drawer in Devs, and you need the RTB files (which can be found in the SKick archive on Aminet). Do that and you're well away.
Graham Humphrey is offline  
Old 08 June 2008, 13:01   #3
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
Hi DC33,

do you have the kickstart images and the corresponding .PAT & .RTB files in that directory? I think your problem exists with all AGA games, because old OCS and ECS games that require kickstart 1.3 seem to work.

Edit : Again I'm just too slow
TCD is offline  
Old 08 June 2008, 13:11   #4
DC33
Zone Friend
DC33's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 269
Wink

Quote:
Originally Posted by Graham Humphrey View Post
That's because you don't have the Kickstart 3.1 file in the Devs:Kickstarts directory - hence "object not found".
I thought as much, but then why is it that it only happens with some games and not others ? (is it a WHDLoad requirement ?)

Quote:
Originally Posted by Graham Humphrey View Post
....and you need the RTB files (which can be found in the SKick archive on Aminet).
... About to refresh my memory and find out what an RTB file is...!!! off to Aminet it is.

Thanks for the help
DC33 is offline  
Old 08 June 2008, 13:13   #5
DC33
Zone Friend
DC33's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Hi DC33,

do you have the kickstart images and the corresponding .PAT & .RTB files in that directory? I think your problem exists with all AGA games, because old OCS and ECS games that require kickstart 1.3 seem to work.

Edit : Again I'm just too slow
Thanks TheCyberDruid, trying some things out now....
DC33 is offline  
Old 08 June 2008, 13:38   #6
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 39
Posts: 2,314
Quote:
Originally Posted by DC33 View Post
I thought as much, but then why is it that it only happens with some games and not others ? (is it a WHDLoad requirement ?)
Most WHDLoad games have the requirement for OS routines removed. However some games rely heavily on the OS and need to be emulated within WHDLoad with a Kickstart image.
musashi5150 is offline  
Old 08 June 2008, 13:44   #7
DC33
Zone Friend
DC33's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by musashi5150 View Post
Most WHDLoad games have the requirement for OS routines removed. However some games rely heavily on the OS and need to be emulated within WHDLoad with a Kickstart image.
Thanks musashi5150;421497, I don't have an argument with this at all, but what I do wonder is why it does exactly the same with a real amiga ?

Nevertheless, I have now a working emulator and real A1200 with my WHDLoad games.

Thanks to all, particularly Graham Humphrey... !! Thanks Mate.
DC33 is offline  
Old 08 June 2008, 15:01   #8
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 33
Posts: 11,061
Yay! I was useful
Graham Humphrey is offline  
Old 09 June 2008, 09:05   #9
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 39
Posts: 2,314
Quote:
Originally Posted by DC33 View Post
Thanks musashi5150;421497, I don't have an argument with this at all, but what I do wonder is why it does exactly the same with a real amiga ?
WHDLoad uses kickstart images with real Amigas. It's nothing to do with emulating the Amiga itself - just system calls within the games. If you were running WinUAE you would still need these files on your virtual HD too It's part of WHDLoad's "magic"
musashi5150 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hired Guns WHDload Error #205 (object not found) on writing "SavedGames/Track00"? dex support.Games 12 08 February 2019 03:35
DOS-Error #205 Badders project.WHDLoad 3 27 December 2011 23:14
dos error 205 aldo support.Other 15 12 July 2006 05:47
"DOS-Error #205 (object not found) on reading "devs:kickstarts/kick 40068.a4000" Brutal_dentist New to Emulation or Amiga scene 10 03 April 2005 23:12
"DOS-Error #205 (object not found) on reading "devs:kickstarts/kick 40068.a4000" Unregistered New to Emulation or Amiga scene 1 22 December 2004 09:48

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07574 seconds with 15 queries